fredag, maj 20, 2011

Utmaning från Desiree

En utmaning seglar runt på flera bloggar just nu och själv har jag blivit utmanad av Desiree. Utmaningen går ut på att berätta åtta saker om sig själv. Jag har ju redan i en del tidigare utmaningar berättat om mig själv så jag vet inte om jag kan komma på så många särskilt intressanta saker att berätta här. Men jag ska försöka.

1. Jag var rätt gammal när jag började förstå det här med skillnaden mellan god självkänsla och gott självförtroende. Och jag har insett att jag har en extremt bra självkänsla, men inte alls ett lika bra självförtroende.


2. Jag har väldigt svårt för folk som inte visar sina medmänniskor någon som helst respekt, utan utnyttjar andra helt för sin egen vinning skull.


3. Jag är ofta uppe lite för länge på kvällarna (läs gärna nätterna). Svårt att komma i säng. 


4. Och kommer jag väl i säng händer det alldeles för ofta att jag ligger där och läser för länge ändå.


5. Jag kan tidvis vara en riktig sockerråtta, men måste jag välja mellan två onyttigheter blir det ändå salt över sött helt klart. 


6. Jag har nog aldrig varit så otränad som jag är just nu, ändå inser jag att jag har en fantastisk grundkondition som på något underligt vis alltid överlever även de längsta träningsuppehållen. Fast nu vet det sjutton alltså....?


7. Jag tar alldeles för mycket kort. 


8. Jag känner mig helt och ärligt väldigt lycklig och jag tror det beror mer på min personlighet än på det liv jag faktiskt lever, vilket nog är ett ganska "vanligt" och vardagligt sådant.


Okej, inga stora märkvärdiga eller dramatiska avslöjanden här inte. De flesta punkter känns dessutom som om de som känner mig, eller följt min blogg en tid, redan känt till om mig. Imorgon är det så dags för bloggträff! Det ser jag så otroligt mycket fram emot. Jag ska försöka att inte glömma kameran.

12 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag tycker att det var åtta väldigt viktiga saker! Och jag tror också att lycka finns inom en. Man kan ha rikedom, skönhet och berömdhet, men in the end beror det på hur man känner på insidan...Vad skönt!! Ha en superfin dag!

Desiree sa...

Vad kul att du antog utmaningen och det var himla kul att få dessa 8 detaljer om dig. Den enda jag gissat mig till var att du är uppe ganska sent om kvällarna. Du är helt enkelt en person som klarar dig på mindre sömn. Det där med självkänsla och självförtroende tog mig också ett bra tag att inse skillnaden på.För många kort kan man nog inte ta. Man måste ju ta väldigt många för att få några bra.
Ha en supermysig bloggträff idag.
KRam!

Anonym sa...

Vad kul att fa reda pa lite fler detaljer om dig! Visst är det härligt att vara uppe sent pa kvällen? Tycker att jag är som mest produktiv da!
Ha det sa kul pa bloggträffen & glöm inte kameran! Man kan aldrig ta för mycket kort! ;-)
Kramar, Lisa

olgakatt sa...

Vi har nog samma dygnsrytm, haha. Fast numera går det inte att läsa i sängen - det tillåter inte Olga. Den åttonde punkten är en väldigt klok iakttagelse - det är inte hur man har det utan hur man tar det. Tänk om fler kunde inse det!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
visst är det så. Jag tror mycket på att det handlar om hur man ser på sig själv, saker omkring en och sin omvärld.
Kram!!


Desiree,
haha ja du slår mig nog i korttagandet eftersom du fotar så mycket! Fast dina har ju en heöt annan kvalitet än mina. :-)
Nu är det bara 1,5 timme kvar till Bloggträffen! Iiiih! DET ska bli jättekul. Synd att inte du kan vara här också.
Kram!!


Lisa,
ja jag är helt klart mer än kvälls- än en morgonperson. Och kameran ska jag försöka komma ihåg. Har laddat batteriet.
Kramar!


olgakatt,
hahaha ja lite samma dygnsrytm. Fast jag slår knappast M. Ni har nog nattgener i släkten?? ;-)
och ja, jag tror verkligen det stämmer bra. Om man kan se det stora i det lilla och njuta av allt man faktiskt har så är det en stor rikedom i sig. :-)
Kramar!

Marianne sa...

Jag tror också att jag visste det mesta där om dig : ) Fast det är väl tur att du tar alldeles för mycket kort?

Ha det JÄTTEROLIGT på bloggträffen!

Kramar!

Lotta sa...

Äntligen har vi setts! Känns speciellt, efter ha läst din blogg så länge. Jag hade velat prata mer med dig, vi satt en bit ifrån varandra. Hoppas vi kan ses så här flera gånger!

Jag har 7,500 biler i min iPhone så du är inte ensam om att fota mycket. Jag har också en tendens att bli uppe på kvällarna och när jag väl lägger mig blir jag lite minipigg igen ;)

Kram! Tack för idag

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja jag hade gärna velat prat mer med dig också, men så här blir det ju oftast när man är många som ska ses under en såpass kort tid ändå. Men det positiva är ju att du inte bor alltför långt bort och att du kommer in till NYC då och då. Hör gärna av dig nästa gång så kanske vi kan ta en fika??! :-)
Att du tar många bilder förstår jag. Men dina är ju mer som Desirees. Jättefina och en annan kvalitet än många jag tar.
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Kul läsning! Jag var nog också ganska gammal innan jag förstod skillnaden. Hade kanske förstått det tidigare om jag reflekterat över det tidigare men det har nog med att bli vuxen och mogen. Jag har verkligen fått muskler nu när jag bär på en 6-kilosbebis! Vikten är nästan mindre än jag vägde innan jag fick barn. Så man får nog lite träning och kondition av barn! :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja jag tror det är vanligt att man inte har stenkoll på skillnaden faktiskt.
och träning får man när man bär och leker med barn. Helt klart. När jag ammade vägde jag en bra bit under min vikt jag hade innan jag blev gravid. Sedan gick jag upp de kilona efter att jag slutat amma. Och väger nu nog ungefär samma som innan jag blev gravid tror jag. Men har inte stenkoll för jag väger mig ytterst sällan...
Kram!

Bejla sa...

Sant, mycket hade jag nog "klurat ut" redan. ;-) Och många av punkterna stämmer även på mig, ja med undantag för halva punkt 6 då, för jag vet nu inte om min grundkondition är så fantastisk... ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja om man känner mig eller har läst bloggen en längre tid lär det mesta varit "gamla nyheter". ;-)
Och kul att så mycket verkar gälla även dig!
Kram!