måndag, maj 30, 2011

Memorial Day

Idag måndag var det Memorial Day vilket är en helgdag här i USA. Vädret har varit strålande hela helgen så det blev även idag en tur till John Jay´s Playground. Denna gången endast jag och Lill-Skruttan. Inte riktigt samma fart på tjejen idag, men vi hade det mysigt ändå.

Glad tjej i sin fina Muminbaddräkt!

På kvällen var vi bjudna till våra vänner Familjen K eftersom R´s mamma fyllde år. Det blev tårta och skönsång.

Liten filmsnutt från kvällens "cake moment". 
Om ni undrar varför filmen är så konstig så var det för att jag började filma den med telefonen på ena hållet men sedan vred den. Knäppt jag vet, men tänkte inte på de. Så nu ser man ena delen "rätt" och en annan del 90 grader fel... Jaja....

Dock stannade vi inte så väldigt länge eftersom Lill-Skruttan var riktigt riktig trött. Hon hade inte sovit någon middag alls idag vilket märktes. Särskilt på humöret. Nu sover hon fint efter ungefär 10 minuters nattning så ja, det märks stor skillnad när hon inte sovit något under dagen. Imorgon är det sista maj och vanlig arbetsdag igen. Ja, för M alltså. Själv har jag planer på att städa här eftersom det just är rätt ostädat. Imorgonkväll ska vi hämta R tillsammans med Lill-Skruttan från Orange Room eftersom K och A är i Philly över dagen.

Denna helgen har känts ganska lång. Visserligen var det ju en långhelg med ledigt idag, men jag tror att känslan mer beror på vad vi gjort. Kanske för att det varit rätt fullt upp alla tre dagarna. Helt oplanerat faktiskt. De flesta aktiviteter var sådana som kom upp rätt spontant under helgen. Trevligt tycker jag! Fler inlägg om gårdagen kommer senare. Har inte hunnit med bilderna där än. Nu ska det bli en skön kväll med lite film!

10 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Visst är det härligt när helgen faktiskt känns lång för en gångs skull? Ofta tycker jag de känns alldeles för korta! :) Denne vecka blir ganska skön. Jag jobbar bra idag och imorgon och sen är jag ledig till på tsísdag! Lite minisemester :)

Jag antar också att det både är för-och nackdelar med att E fortfarande sover middag :) Skönt med snabb nattning, men tråkigare med en liten som inte är på topp :) Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja jag tycker sådant känns så skönt. även om man nästan kan bli lite snopen också eftersom det oftast inte alls känns så...
Härligt för dig med en sådan kort vecka!!
Kramar!!

Anne sa...

Vilken himla härlig helg ni verkar ha haft. Det som förresten slår mig när jag kollar igenom flera av de senaste inläggen och bilderna är hur stor och annorlunda Lill-Skruttan ser ut, alltså inte i kroppen utan det är nåt med ansiktet, miner kanske. Vet inte, men tycker hon plötsligt ser lite annorlunda ut, mogen, klok, äldre, stor? Kan du tycka att det är som att barn ibland bara tar ett skutt och vips "ser" man nåt som man inte såg igår? Så kan jag uppleva det med vår lilla tjej i alla fall. Låter kanske flummigt nu eller så förstår du vad jag menar.
KRAMAR!

Saltistjejen sa...

Anne,
tack! Ja det var en riktigt skön och rolig helg! Visst har hon blivit stor. Kanske ser man det inte lika bra själv men ibland slår det mig att hon verkligen är stor nu. Sättet hon uttrycker sig, miner och kroppsspråk. Jo det har hänt mycket bara under senaste halvåret tycker jag. :-)
Man ser det ju inte lika "fort" nu som när de är så små som er lilla S men ändå. Det händer fortfarande oerhört mycket tycker jag. På kort tid.
Kramar!!

Millan sa...

Harligt med langhelg. Vi hade det ocksa den har helgen. Alltid sista helgen i Maj.. fast inte pga memorial day tror jag...

Det dar med dagssomnen ar ett gissel tycker jag. Sofia behover inte alltid sova middag nu for tiden och sover hon sa blir det mycket svarare att somna henne pa kvallen. Men... nagra ganger i veckan sa behovs verkligen middagsomnen annars blir det kris framat 17 tiden och da somnar hon i soffan eller nagot liknande. Och det ar ju annu varre... Jag kommer ihag att den har overgangsaldern var lika lurig med Nils ...

Kram!

Millan sa...

Nu har jag last resten av helgens inlagg ocksa. Vilken harlig och somrig helg ni haft! Lite skillnad fran Bristol dar det varit 13 grader och regn i stort sett hela helgen. Nu ar det dock soligt och det ser ut att bli mycket varmare i veckan. Tur det!!

Vilken mysig helg ni haft! Ni verkar ha sa skoj med ert gang dar i huset. Gott att kunna traffas sa dar spontant dessutom och sarskilt roligt att barnen ar i sa lika aldrar och leker sa bra. Forstar helt klart att det blir ledsamt nar era vanner flyttar till Boston! I dem har ni sakert hittat vanner for livet, men visst blir det skillnad nar folk flyttar tyvarr.

Kram!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det var lite skillnad på väder då. Men det är bra att ni verkar få tillbaka värmen nu! :-)
Det har varit underbart att ha sina vänner här i närheten men nu kommer vi snart att splittras tyvärr. Känns ledsamt men man är samtidigt glad över ATT vi haft det så bra såhär långt. :-) Och hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten.
Det här med att inte sova på dagarna är ett "problem" vi haft länge här hemma. På dagis sover E jättebra men inte hemma. Hon klarar ofta inte riktigt en hel dag utan sömn, för hon blir såååå grinig tidigt på kvällen. Det sköna är dock att nattning går så fort. MEN precis som i Sofias fall så är man lite "orolig" att hon ska somna redan vid 17-tiden eller så....
Vi får väl se hur länge hon kommer att sova alls på dagarna.
Kram!!

Annika sa...

Ja, helgen var skön, varm (het) och lång. Älskar när helger känns långa. Sedan är det ju en kort vecka också. Meget skönt!
Förstår att Ella behöver sussa middag, inte konstigt om hon var trött.
Hoppas natten varit god!!
KRAM!!!

Livet enligt Jenny sa...

Vilken helg ni har haft!! Fullt upp är ju härligt ibland men sen är det skönt att tagga ner och skapa ordning och reda i hemmet.
Ha en go dag!
Kramen

Saltistjejen sa...

Annika,
visst är det underbart när helgkänslan sitter i länge!=! :-)
kram!!


Jenny,
japp det har varit fullt ös i stort sett hela helgen. Trots att inget var inbokat i förväg. Så kan det bli. Men roligt och mysigt har det varit. Nu ska det bli skönt att ta hand om saker vi inte hunnit här hemma. Hoppas att du snart känner att du får lite lugn omkring dig du med!
Kramar!!