söndag, maj 15, 2011

Regnsöndag

Idag har det varit riktigt trist väder hela dagen. Grått, regnigt och dimmigt. Vet inte om det var vädret i sig eller om det var mina två sena kvällar i rad som gjorde att jag kände mig extra trött och hängig hela dagen. Kanske en kombination. Vi har under dagen lekt mycket här hemma. M har jobbat en hel del. Lill-Skruttan och jag har haft picknick, gömt oss för monster, byggt med klossar, lagat mat och tittat på TV. Ja, vi har även tagit oss en eftermiddagslur vilket var otroligt skönt med tanke på att jag var så trött.

Gårdagskvällen ute var väldigt lyckad. Det blev inte alls så väldigt sent. Men jag träffade flera av mina kompisar från mitt gamla jobb och det var himla kul att prata och uppdatera sig lite om deras liv igen. Jag fick dessutom skjuts både dit och hem vilket gjorde hela kvällen väldigt enkel och smidig. Födelsedagsbarnet han jag tyvärr inte prata så mycket med men det blir ju ofta så. Vi ska dock försöka träffas på en lunch eller så snart och då lär vi kunna prata lite mer. Men jag var hemma redan innan 01. Dock var jag lite uppe i varv då och kunde inte riktigt somna vilket gjorde att jag satt uppe aningens för länge och ugglade....


Det blev en tartine för min del. Med kyckling, rökt mozzarella och pesto. Mums! Lill-Skruttan fick en belgisk våffla.


Nu under eftermiddagen när dimman lättade något tog vi en kort promenad. Luftfuktigheten är hög och det kändes lite som att promenera i ett växthus. Det blev en tur till Le Pain Quotidien där vi åt en tidig middag och sedan gick vi en sväng förbi en katt- och hundaffär i närheten för att köpa lite kattgodis. Väl hemma fick Lill-Skruttan leka med sin kompis W vilket både hon och han verkade uppskatta mycket. Grannarna har varit borta sedan i tisdags på semester och båda barnen verkar ha saknat varandra. Efteråt gick M ut med Lill-Skruttan till vår lekplats där hon hoppade runt i vattenpölarna och hade riktigt skoj. Så som sagt, eftermiddagen och kvällen kändes klart bättre än förmiddagen.

I djuraffären kom en av affärens katter och hoppade upp i Lill-Skruttans vagn. Helt orädd. Så fin var den. Och Lill-Skruttan tyckte det var kul att den ville ligga i hennes vagn. De flesta djuraffärer här har minst en katt som går runt i affären. 


Just sådana här dagar är det extra jobbigt att bo så litet som vi gör. Man går liksom och trampar på varandra hela tiden. Att Lill-Skruttan återigen är inne i en mycket mammig fas gör inte det hela "enklare". Fast å andra sidan, med tanke på just detta så spelar nog ytan inte så stor roll. För även om vi skulle bott i 10 rum och kök hade jag haft henne inpå mig hela tiden haha! Helst med mer eller mindre konstant kroppskontakt. Jag frågar mig igen när de här perioderna av extrem mammighet ska börja gå över? 

13 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Såna där dagar kommer ibland, när man bara är trött, ingen lust till det mesta och man vill bara ta det lugnt. Jag hade också en sån dag igår :) Det var skönt att bara vila och ta det lugnt.
Det där med mammigheten kan ju vara lite påfrestande ibland :) Det är väl perioder som kommer och går helt enkelt. När de kommer är de väldigt jobbiga bitvis. Och som du säger, då har storleken på lägenheten ingen betydelse :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja sådana dagar har man som sagt ibland. Inte särskilt skoj, men inget att göra åt. Och mammigheten gissar jag kommer att kunna komma och gå ett bra tag till periodvis. Det är mest jobbigt när man är mitt uppe i en sådan period även om den inte varar så länge. Sedan glömmer man liksom bort det igen till nästa gång. :-)
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Vilken mysig dag ni haft! Ja mammighet kan vara pafrestande, ibland kanns det som att Joli kanner pa sig att jag inte ar riktigt narvarande, nar man har mycket pa jobbet eller det ar annat. Da hanger och klanger hon, man far knappt ga pa toaletten ifred. Elias har ocksa blivit lite mammig igen och vill ogarna att jag forsvinner pa kvallarna, aven om det bara ar over till grannen en kort stund.

Kram!

Desiree sa...

När det är grått ute och man själv är lite seg så blir man ju extra seg. Men jag är glad att du fick en riktigt trevlig kväll ute med vännerna. Jag kan klart förstå att det blir lite extra jobbigt att hålla sig inne många timmar om man bor litet och dessutom i kombination med lilla E som svansar efter dig precis hela tiden. Men som du säger hade det kanske inte varit någon skillnad om ni hade bott i tio rum och kök. Bor man smått behöver man verkligen komma ut och aktivera sig några timmar varje dag för att man inte ska klättra på väggarna. Hoppas att E snart blir lite mindre mammig. Men kanske är det bara så att vissa barn är mer mammiga än andra. Men jag hoppas det lättar lite iallfall.
Kram!

Lena sa...

Tro mig, perioderna går över fortare än man tror o plötsligt har flera år gått o man har barn som sover sent på morgnarna, vill inte alls ge ngn endaste kram till mamma o ska flytta till internat....oj vilken liten bitter kommentar det här blev....faktum är att jag numera saknar att ha en liten mammig unge som kommer uppkrypande i famnen. Hälsn Lena

Annika sa...

Hej och hå saltis!!
Ja, nu är vädret inne i en deppig fas, sas. OCH det ser inte ut att bli bättre på hela långa veckan. Skittrist, helt enkelt.
Fattar att det kan tära med en liten lgh ibland. Som tur är har ni hela stora stan utanför.
mammighet är inte så roligt heller, jag minns hur det kunde vara ibland. men Lena ovan har en poäng, snart vill hon bara vara med kompisar och så suckas det och stönas när du föreslår ngt...
Men mammighet och klängighet är inte kul, minns det så väl...
Hoppas att dagen idag är mkt bättre!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
nej jag tror att barn ibland kan känna på sig när man själv kanske vill "dra sig undan" lite. Alltså då man är mer stressad eller inte helt fokuserad på just dem? Jag försöker att vara närvarande för henne så mycket som möjligt när vi är tillsammans här hemma, men man måste ju även kunna göra andra saker. Som att gå på toa till exempel... ;-)
Kram!


Desiree,
ja jag blir också ofta påverkad av vädret. Grått ute liksom ökar ens trötthet. Och ja att bo smått är oftast inte så stora problem nu eftersom vi vant oss. MEN just när vädret är sådant här är det jobbigt. Särskilt med barn. De behöver få utlopp för all energi och det får de inte så bra i trångbodda lägenheter... ;-)
Mmmigheten tror jag dessvärre till stor del är en personlighetsläggning. Eller dessvärre är kanske fel ord, för det är ju inget konstigt eller så, men ibland kan det bli lite jobbigt. Till viss del är det nog även åldersbaserat också såklart, för hon leker stundtals mycket bättre själv nu än för bara något halvår sedan. Men visst kan det bli jbigt ibland. Mest påtagligt är det just sådana dagar då man mest är hemma och inne. Men jag vet ju av erfarenhet att de här perioderna kommer och går.
Kram!!


Lena,
å jag tycker din kommentar var gullig! Det lyser igenom av kärlek till ditt/dina barn i den tycker jag! Och jag förstår verkligen att man senare i livet kommer kunna se tillbaka på just den här tiden med saknad. Så jag försöker tänka på de, men ibland kan det liksom bara bli lite väl mycket av det goda också... :-)
Jag är dock väldigt glad för alla fina gosiga och mysiga stunder jag får tillsammans med min dotter. :-)
Kramar!!


Annika,
japp vädert är verkligen trist nu. Och enligt prognosen ska det vara hela veckan!!!!! :-(
Och visst inser jag att mammighet är något som går över och att det inte kommer vara så hela tiden. Men vissa dagar kan det kännas jobbigt. Även om jag förstår att man kommer att sakna den här småbarnstiden också när de blir stora och "självgående".
Kramar!!!

Lotta sa...

Regnet det bara öser ner...hela veckan tydligen! Ovanligt och hoppas sommaren inte fortsätter i samma stil. Även i NY kan det vara taskigt väder i flera dagar i sträck!

Jag vet hur det är med mammiga barn ;)

Hoppas ni har det bra idag!

Kram

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja vädret är riktigt tråkigt nu. Hoppas verkligen att det blir torrare snart.
Och välkommen tillbaks hem! Har saknat dina blogginlägg!
Kram!!

Bejla sa...

Skönt att du ändå fick det bättre senare på dagen. Sådana dagar är inte direkt upplyftande direkt, men de behövs väl kanske också ibland (av okänd anledning ;-) ). Även om inte mammighetsproblemet löser sig med mer plats, hoppas jag dock att ni, när det passar, får lite mer plats framöver. Förstår att det måste vara jobbigt ibland.
Kram!

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack! Ja det kommer och går sådana där dagar. Mest känns de jobbiga då vädret är uselt och man verkligen tycker att man har för lite plats. Nu är det bättre igen iallafall. Skönt!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Inte alls med inläggets tema att göra men jag tänker på dina bildtexter. De verkar alltid hamna rätt. Jag har haft så mycket problem med formatteringen på sistone, senaste månaderna. Förut kunde jag alltid gå in i koden och fixa men nu funkar inte det heller. Argh!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
aha verkligen! Jag tycker ofta att mina bilder kan pubiceras med för långa avstånd emellan vilket stör mig. Så även i detta inlägget. Fast själva texterna brukar hamna rätt peppar peppar....