måndag, maj 16, 2011

Försenat Fredagstema - "i ditt hem"

Hann inte med Fredagstemat förra veckan. Det är Desiree som står för temat nu under hela maj månad. Temat förra fredagen var "I ditt hem". Eftersom jag redan i flera inlägg tidigare visat vårt lilla hem (det finns inte så mycket mer att se här än vad som kan ses i de inläggen) så kommer här en kort tolkning av temat.

Eftersom vi i vår familj även har två katter så präglas hemmet till stor del av dem. Här är Lipton som kopplar av i vår säng. Jo vi har inte förbjudit dem att vara i sängen. Det går inte eftersom de då endast skulle ha vardagsrummet och köket att vara på, och det tycker vi är på tok för liten yta för dem. Så sovrummet är öppet dagitd. Dock stänger vi dörren på nätterna för annars skulle risken vara stor att Lipton (som älskar att sova med en under täcket) kanske väcker Lill-Skruttan.

Med en tjej på snart 3 år så märks även detta i vår lägenhet. På flera vis. Vår ytterdörr har blivit en samlingplats för hennes teckningar och målningar. Och på ena vardagsrumsväggen har hennes leksaker/gosedjur fått plats i de träramar vi först köpte för Lipton. Här samsas just nu vår amerikanska Starbucks-björn (som vi kallar BuckBear) tillsammans med de svenska kompisarna spöket Labolina, Lilla Anna och Alfons.

Temuggar!! 
Just drycken TE är väldigt vanligt förekommande här hemma hos oss. Det dricks te i tid och otid här! Kaffe också såklart men allra mest te. Eller som Svägerskan utbrast under hennes och Loffs senaste besök här: "Ni dricker VERKLIGEN MYCKET te här hemma!!!!!"

Den här bilden ovan tyckte jag var lite skoj att visa eftersom jag nyligen läste ett inlägg på Petras blogg där hon skrev om en mugg hon och O har, och jag tror det är en i samma "serie" som dessa. Fast deras har hundkexmönster. Kan även meddela till er som läst hennes inlägg att hon skriver om ett hundkexmönstrat tyg där som vi använde för att klä in våra glasdörrar i bokhyllan/TV-bänken. Petra trodde vi köpt tyget på IKEA men det har vi inte. Det köptes i Sverige på Åhléns City i Stockholm förrförra julen. Har för mig det är ett Marimekkotyg, men är inte säker. Bara så att ni inte letar på IKEA efter tyget...! Om du vill se mer av hur vi bor kan du läsa ett inlägg jag skrev i början av året. Det kan du hitta här. Eller helt enkelt bara klicka på kategorin "Hemmet" längst ner i bloggen. Då kommer flera inlägg från vårt hem upp.

Idag är det lika grått och regnigt ute som igår. Trist men på ett sätt skönt också. Jag tror jag ska försöka fixa lite här hemma under dagen. Samt bara ta det lugnt. Mysa. Dricka te...!
Enda "måstet" på dagens schema är att fixa iordning (uppdatera etc) mitt CV och kontakta ett företag som jag fått tips om av en kompis. Kanske kan det bli napp?

16 kommentarer:

Pettas sa...

Härliga muggar!
Man får ta till alla knep och finter för att få det att fungera när man bor trångt. För min del är det helt naturligt att katter får vara överallt i hemmet. De är ju familjemedlemmar:D

Man måste ju vara praktisk!
Kram:D

Saltistjejen sa...

Pettas,
tack!! Ja vi låter ju våra katter gå överallt utom just nattetid. Innan vi fick Lill-Skruttan så sov Lipton med oss i sovrummet också, men nu går det inte för han trampar runt så mycket i sängarna och på oss att han kan väcka henne och det är för jobbigt. Så nu får katterna sova ute i vardagsrummet.
Kram!

Desiree sa...

Te är gott. Jag gillar nog både te och kaffe lika mycket. Dricker mycket av båda. Jag tycker att ni lyckas väl med att utnyttja eran lägenhet till max. En liten hörna till alla även Lipton och Tazo. Det är ju ett jättebra ställe att hänga upp lilla E´s teckningar på dörren. Vacker dekoration på en dörr som annars utan alla fina teckningar skulle vara ganska intetsägande.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag har svårt att välja eftersom jag älskar både te och kaffe. men jag dricker och njuter av det lite olika. Te är det jag dricker mest helt klart, men utan kaffe vore livet så mycket tristare!!
Kram!!

Mrs Clapper sa...

Åh vilken härlig katt-gäsp :D Katter är så roliga djur, de har verkligen sina egna personligheter. Och det är väldigt mysigt att vakna av att en katt står och purrar och "stampar" en på magen, mys!

NY verkar bli nu i sommar Men saker händer fort på mitt jobb haha! Men Jon och jag har i alla fall bestämt att vi ska ta en långhelg i höst, siktar på september.

Kram!

Saltistjejen sa...

Mrs Clapper,
ja visst är katter underbara! Och personligheter är de verkligen! :-)
Å kul! Hör av dig när du vet mer om ev NYC-tripp! Vore så kul att ses!
Kram!

Lotta sa...

Superfina muggar, gillar! Så fint det blev när du ställde upp dem bredvid varandra.

Idag har det verkligen varit en tedag - perfekt för mig som inte vet vilken tid på dygnet det är (nästan :)
Jag hade med mig gingerte, Nepalte och kardemumma och jag smakar mig igenom allihopa idag!

Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
vad mysigt med så många nya teer!!
Och jag förstår att du inte riktigt är tillbaks i "vår tideräkning" än. Det lär nog ta ett tag att landa på flera vis. Efter en sådan resa med så många intryck som du varit på tar det nog en stund att komma in i amerikanska ostkustens natur och kultur igen.
Kram!!

Trillingnöten sa...

hahaha, det där med te känner jag igen! Vi dricker också mycket te och våra tekoppar är ovärderliga! Våra favvisar kommer från Starbucks. de är alldeles lagom stora (inte för små heller) och fina med New York på...kanske skulle ta lite te nu? Jag tror det! Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
hahaha så ni är också stora tekonsumenter! :-)
Ja vi dricker också ur Starbucksmuggar. Men de visade jag inte här.
Kram!

Annika sa...

Dricka te är ju bara så mestast och bästast!!!
Dricker det i litervis härhemma om dagarna också, mmmm....
Gillr ert hem, Saltis!!
Mysfaktor, och sen har vi ju UTSIKTEN också!!!
AAHH!!!
Finfina muggar!!
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahha aj du är minsann en lika god tedrickare som jag! ;-)
Kram!!

Bejla sa...

Vilka fina muggar! Jag gillar också muggar, men då jag varken dricker kaffe eller te (bara undantagsvis, typiskt när jag ä förkyld), känns det dock onödigt att köpa på sig. Våra höganäskoppar räcker (tyvärr) mer än väl. ;-) Och ja, förstår att katterna måste vara en stor del av ert hem. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja jag gillar också muggar. Men inser att man inte kan ha hur många som helst. :-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Ni skulle passa som engelska byggjobbare då för t o m de dricker mest te hela dagarna. Fast de är varma och svettiga :)

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
hahaha! Jadu kanske det....?