torsdag, maj 26, 2011

Födelsedag

Igår skulle det varit min pappas födelsedag om han fortfarande levt. Idag har det varit min mammas! Ja, mina föräldrar fyllde år dagarna efter varandra. Lite lustigt.

Skickade ett paket till mamma för ett tag sedan som hon fick tidigare i veckan. Men sådana här dagar hade det varit så roligt om man kunnat ses. Fira lite tillsammans. En middag eller kanske bara lite kaffe och tårta på mammas uteplats. Men det går inte tyvärr.

Lill-Skruttan sa i morse när jag berättade att det var mormors födelsedag idag "Jag vill hjälpa mormor blåsa ut ljusen på tårtan." Och jag sa att det var jättegulligt av henne, men det går ju inte för mormor bor ju i Sverige. Långt bort. Lill-Skruttan tittar på mig och säger "Ja, vi måste flyga flygplan för att komma till mormor." Hon vet att det är långt till Sverige.

Och nu eftersom intervjun inte gick sådär jättebra igår tänker jag nog planera för en eventuell hemresa i sommar ändå. Nu finns ju verkligen tillfälle eftersom jag inte har någon begränsad semester.


GRATTIS MAMMA!!!!
och GRATTIS Mormor från Ella!!Bilden är tagen från nätet.16 kommentarer:

Marianne sa...

Ja vad gullig lilla E är som vill hjälpa mormor! KUL att ni kan planera en hemresa, trots allt. Det är alltid skönt att komma hem till de sina ett tag.

Trist att det inte gick vägen på intervjun! Men som du säger, det var ett steg framåt för att snart hitta det som passar dig och där du passar. Lika bra att det går åt skogen vid intervjun, annars kanske man hamnar någonstans där det inte alls funkar och så blir det bara jobbigare i stället. Mot nya mål!

När ska ni ha kalaset? Blir det nu i helgen?

Kramar!

Lotta sa...

Söt hon är!! Mitt första minne av mina kalas är då jag fyllde fem år. Det kanske var så att det inte var något kalas tidigare men just femårskalaset fastnade.

Tänk om du kommer till Sverige i sommar, härligt!!

Kram!

Saltistjejen sa...

Marianne,
ja det var jättegulligt! :-)
och ja just nu känner jag verkligen att jag skulle vilja åka till Sverige. Längtar.
Och intervjun ja, den gick ju som den gick. Men jag känner att jag ändå tänker se på den som en positiv erfarenhet. Man lär sig nya saker och det är bra. Är glad att själva intervjudelen kändes bra trots allt. Själva testet var ju så specifik så för andra jobb spelar ju inte det lika stor roll som själva intervjun.
Kramar!


Lotta,
ja jag minns inte alls några kalas förrän jag började skolan tror jag....? Eller kanske året innan när jag fyllde 6? Men jag tror inte jag hade kalas särskilt tidigt faktiskt så kanske var det mitt första?
Kramar!

Anna's kitchen sa...

Gulligt av Ella!

Visst är det trist att aldrig kunna vara med och spontanfira någon.
Vi är väldigt lyckligt lottade då min syster med familj flyttat hit för några månader sen. Nästa vecka fyller min svägerska år och vi kan för första gången få fira henne, det är lycka det!

Katarina sa...

Så gullig hon är. Klart hon vill hjälpa mormor att blåsa ut ljusen på tårtan!

Ha de bra!

Saltistjejen sa...

Anna´s kitchen,
ja det är stor lycka att kunna ses när man vill!
:-)
Kramar!


Katarina,
ja men eller hur?!?
:-)
Kram!

Trillingnöten sa...

Ja, såna där dagar är det faktiskt jobbigt att bo så långt borta...bröllop, födelsedagar, nyfödda...det braiga är ju att det är så många som lever så nu att det inte känns som att man missar lika mycket! Många flyttar och även om man bara bor inom Sverige gränser kan det ibland kännas som man bor i ett annat land för att det är så långt emellan... :) Hoppas hon hade en fin födelsedag!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja varför kan ingen uppfinna ett säkert sätt att telepatera sig! Snabbt och enkelt. Tycker det är på tiden faktiskt!!

Millan sa...

AH ja jag vet sa val vad du menar!! Jag kommer ihag att jag lipade varje gang jag var tvungen att gratta nagon i familjen over telefon fran England de forsta aren. Sarkilt tufft tyckte jag det var om man horde hela slakten dar i bakgrunden. Men.. jag har vant mig faktiskt och tycker inte det ar lika jobbigt langre. Fast visst onskar man att man bara kunde ga dit pa en fodelsedagsfika!!

Vad skoj for din mamma att fa blomsterbud. Det kanns alltid lite speciellt att fa det!!
Kram

Anonym sa...

Vad gullig E är! Hoppas din mamma fick en fin födelsedag!
Kramar, Lisa

Desiree sa...

Låter helt rätt att åka hem en sväng i sommar nu när du ändå befinner dig mellan jobb. Lika bra att passa på. Du och Ella får lite sommarlov i Sverige och får chansen att njuta lite mer av Sverige utan att behöva stressa som det ofta blir annars. Kanske en hel fin sommarmånad i Sverige?
KOmmer du förbi Stockholm så skulle det vara jättejättekul att ses. :-)
Kraaam!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja det känns så tråkigt, men samtidigt har jag vant mig nu. Vi har väl egentligen heller aldrig firat jättestort sedan jag själv blivit vuxen, så kanske spelar även detta in. Men visst hade det varit mysigt att kunna ses på en födelsedagsfika eller middag. Det tycker jag.
Mamma fick inget blomsterbud denna gången. Har dock skickat blommor på det viset ibland förr. Men iår skickade jag ett bara ett paket med posten.
Kram!


Lisa,
ja jag tror nog att mamma tyckte födelsedagen var bra. :-)
Kramar!


Desiree,
ja det känns verkligen så ju mer vi tänker på det och diskuterar det hela. Och OM ni är i Stockholm under tiden vi är där ska vi självklart försöka ses! Det bara måste vi!!! :-)
Kraaam!

Anna, Fair and True sa...

Vissa dagar saknar man de kära liteextra när man bor långt borta. Låter som de passar bra med Sverigeresa just den här sommaren!

Saltistjejen sa...

Anna Far and True,
ja så är det. Och det känns väldigt roligt att ha en bokad biljett nu! :-)
Kram!

Bejla sa...

sådana dagar är ju både roliga och tråkiga när man bor långt borta. En längre sommarsemester låter dock som en toppenidé!

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är som det är. Och det blir fint att vara hemma lite längre i sommar!
Kramar!