tisdag, maj 31, 2011

Grillning

Söndagen var verkligen en dag fylld av aktiviteter.
Först hade vi ju "pool-brunch" med vänner på förmiddagen och på kvällen träffade vi andra vänner för att grilla tillsammans. På samma ställe där vi varit på förmiddagen....
Detta är de vänner vi känt allra längst här i New York City. Ett tag bodde vi alla i samma hus. Men det ena paret har redan flyttat från vårt hus och bor numera i Harlem och det andra paret kommer flytta till Roosevelt Island nu i veckan. Det känns skönt att de trots sina flyttar fortfarande finns kvar i närheten så vi lär fortsätta träffas.

Våra vänner M och U. Mittemellan dem en vän (eller var det släkting?) som bott hos dem ett par veckor nu och fått jobba lite extra hos M på hans labb. 

Här lilla C samt Lill-Skruttan som båda hade riktigt kul ihop under kvällen.


Grillen ska startas.

Elden igång!
En av favoritsysselsättningarna under kvällen blev att "måla med vatten". Det gjorde Lill-Skruttan och C länge....

Här är Lill-Skruttans keps. Självklart med Diego på!

Som sagt, här målas det för fullt.


En skön kväll. Alltid lika roligt att träffas. Att kunna ses såhär när det inte handlar om stora fester med en massa folk är också så mysigt. Man hinner prata mer med varandra. Runt 22-tiden gick dock jag hem med Lill-Skruttan som då var helt slut, och E tog C med sig hem samtidigt. De andra stannade kvar ett tag till och jag tror att M och C´s pappa satt kvar och snackade ett bra tag till. 

Ikväll, tisdag ska vi hämta R på dagis. Hans föräldrar är i Philly över dagen och kommer lite senare. Jag tänkte fixa lite middag till oss. Och imorgon ska jag faktiskt göra något helt nytt! Jag ska göra mitt första volontärarbete. Jag nämnde det tidigare men har inte skrivit så mycket mer om det sedan. Det handlar dock om barn och science på mycket grundläggande nivå. Kommer berätta mer efter morgondagen! Det ska verkligen bli skoj och otroligt spännande även om jag är lite spänd också. 

14 kommentarer:

Karin sa...

Vad mysigt det ser ut och vad härligt att ha så många vänner så nära. Ni skulle kunna vara med i en "feel-good" film med alla aktiviteter och mysigheter!!
Spännande med volontärarbete, känns mycket amerikansk. Ser fram emot att läsa om det :)
Kramar

Katarina sa...

Trevligt med grill aktiviteter. Spännande att prova på volontärsarbete. Här är det också rätt vanligt, dock har jag inte gett mig in i det här i Malayisa.

Ha de bra

Millan sa...

Det ser himla mysigt ut med bada poolhang och grillning pa kvallen. Verkligen en social dag pa alla satt! Sa roligt for Ella att ni har sa manga vanner med barn i samma alder dessutom!
Kram

Desiree sa...

Mysigt med grillning. Det är ju toppen att ni är många som har barn i samma ålder så att lilla E har kompisar att leka med då ni ses.
Spännande med ditt voluntärarbete. Ser fram emot att höra mer om det. Jag tror du kommer göra ett kanonjobb. Små brukar vara så interesserade av science.
Kram!

Annika sa...

Jag gillar verkligen ert rika, sociala liv!
Vilken rikedom, både för barn och vuxna.
Härligt!!!
KUL med ditt volonterande. Ser fram emot att läsa mer om det!
Kram!!
PS, ni tar väl bara linbanan över till Roosevelt Island sen? RI måste vara en rätt soft plats att bo på...

Annika sa...

ÅÅÅÅÅ, ser att du läser Karin Brunk Holmquist. Visst är hon helt totalt underbar i sitt sätt att skriva? Jag älskar hennes böcker. I sommar ska jag köpa de böckerna jag inte läst...Rapsbaggarna älskade jag, liksom Sirila. Tyckte mkr om Villa Bonita också!
feel-goos så det sprutar om det. Har du läst Viveka Lärn? Saltöböckerna? OM inte MÅSTE du göra det!!
Älskar dem!!
Kram igen!!!

Saltistjejen sa...

Karin,
ja det är verkligen superskönt! En av de saker jag uppskattar mycket här. Även om det ju nu se ut att bli en hel del flyttar den närmsta tiden.
Haha, nej vi ska nog inte vara med i ngn feel-good-movie, men det är skönt när man har ett bra och fungerande socialt nätverk med vänner man tycker om. Extra viktigt när man är långt ifrån familjer.
Kram!


Katarina,
ja det var kul att prova. Ska skriva ett inlägg senare om hur de gick idag. Du gör ju supermycket sådant i och med den skolan du är med oh sponsrar samt jobbar för.
Kram!!


Millan,
ja det var en riktigt bra dag med flera aktiviteter men som ändå kändes väldigt avslappnade! :-)
Kramis!


Desiree,
ja det är skönt med många vänner om har barn. De flesta med barn i samma ålder som E är ju vänner vi fått "genom" henne på ngt vis. Via dagis eller för att vi börjat prata med dem på lekplatserna etc... ;-)
Det kommer ett inlägg senare om vad jag gjorde idag.
kram!!


Annika,
ja det är jättemysigt att ha ett så bra socialt nätverk. Jag är ju en rätt social person så jag behöver nog det tror jag haha! :-)
Japp linbanan över till Roosevelt Island är lite kul!
Och volontärandet var skoj! Berättar mer snart.
Brunk Holmquist var jättemysiga tycker jag. Sådär lite lagom och med härliga personer! :-) Saltåböckerna har jag inte läst men alla som följde serien på TV verkade ju gilla den mycket. Jag läste en del av Viveka Lärn när jag var barn däremot. Det minns jag. Tack för tipset! :-)
Kramar!

Jenny sa...

Visst är det underbart när barn och vuxna alla trivs ihop! Ofta är det ju så att om barnen har kul, så har vuxna det kul :-). Låter som om ni hade en jätteskön dag! KRAM!

Saltistjejen sa...

Jenny,
ja det är super! Det är ju inte alltid det är så. Men härligt när de fungerar fint.
Kramar!!

olgakatt sa...

Att måla med vatten är en skön konst! Det gör kalligrafifarbröder i parkerna i Kina!

Säkert bra med litet volontärjobb i CV:t när man söker jobb i USA!

Lotta sa...

Ni är jätteduktiga på att hitta på fiffiga och trevliga saker, umgås, ta tillvara på allt NYC har att erbjuda och såklart det ni har omkring er i ert kvarter, på era uteplatser, alla grannar....helt fenomenalt!

Vilken skön söndag! Och Roosevelt Island har ju en speciell känsla för...

Kram!

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
jamen visst är det fint med vattenmålning! :-)
Och ja volontärjobb är bra att ha i sitt CV här. Det var dessutom riktigt kul!
Kram!


Lotta,
haha, ja vi försöker väl så gott vi kan. Att underhålla oss och framförallt Lill-Skruttan. :-)
Däremot tar vi väl kanske inte direkt vara på allt vad NYC kan erbjuda eftersom det är svårare med barn. Det blir andra saker man gör då skulle man kunna säga.
Och ja, jag vet att du känner mycket för Rooesevelt Island efter din tid där. :-)
KRAM!

Anna, Fair and True sa...

Tur att de inte flyttar så långt!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
nej det är vi glada för!