tisdag, maj 10, 2011

På tillväxt

Just nu är det "planterariver" här. I Orange Room hänger de här påsarna upptejpade på ett av fönstren. Lill-Skruttan berättade stolt att hon planterat det ena! De små plantorna ska ut i trädgårdslandet senare tror jag. Och även detta (landet alltså) börjar arta sig tack vare en massa frivilliga som hjälpt till. Det märks att våren tagit ordentlig fart nu. Både på växtligheten ute och på folks sinne. Tycker de flesta man möter är gladare, vänligare och piggare än för bara ett par månader sedan.


15 kommentarer:

Desiree sa...

Vad roligt det ser ut med alla små plastpåsar med små växter i fönstret. Jättekul med planteringsprojektet de har. Snart kan de nog plantera ut dessa. Jag tycker det bästa är att det är ljust ute nu. Idag har det varit helt perfekt med ca 23 grader. Ah om det vore så här majoriteten på året här skulle det vara toppen. Ni verkar ju ha fint väder också med sjysst temperatur ser jag på din lilla väder ikon.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är underbart med ljus! jag älskar också att dagarna är längre och kvällarna faktiskt inte enbart känns mörka och man själv trött. Nu får man så mycket mer energi. :-)
Vädret nu är toppen både här och hos er! Härligt!
Kramar!

Katarina sa...

Åhh, vad roligt! Tänk att få planetera något som sedan växer, de måste vara mäkta stolta!

Vad grönt och fint ni ser ut att ha fått det, ser ut som det exploderat. Hoppas du får njuta av dina dagar i det vackra vädret och att du blir piggare.

Ha det bra! Kram

Trillingnöten sa...

Vad mysigt :) Vi har planterat solrosor i min klass och det är så spännande för eleverna :) De tar hand om dem som bebisar! haha

Livet enligt Jenny sa...

Vad mysigt att de lär sig plantera lite på dagis! Underbart med det vackra vädret, det gör såååå mycket på folks allmäna inställning och humör... kramen

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja barnen tycker det är både roligt och spännande. Här har det blivit riktigt grönt nu. Så fint! Tyvärr har jag nog en hel del jobb framför mig den närmaste tiden så väder och natur får vänta lite.
Kram!


Trillingnöten,
å solrosor är en favorit!!!
:-)


Jenny,
ja det är jättefint att de har sin "täppa" tycker jag. :-)
Och fint väder förvandlar verkligen folk! Alla blir så mycket gladare.
Kram!

franziengland sa...

Vilket bra sätt att ta hand om växterna under groningsstadiet, de syns bra och får bra växthuseffekt!
Här har de också planterat i skolan. Johan går i tredje klass och de har sått tre frön som vi fått hem, när de sedan grott skulle vi välja ut det starkaste och plantera om i annan kruka, nu växer den som bara den och i juni ska alla ta med sina blommor till skolan igen. (Finaste blomman får pris, så typiskt här och otypiskt hemma, ha ha.)

Annika sa...

SÅ bra att de får lära sig lite om växter och odling på dagis.
Det där trädgårdslandet är ju perfekt!
Återigen, toppendagis ni HAR!!!
Ja, nu kan man väl säga att det är fösommar, våren är över för det här året.
Nu har vi det perfekta vädret, 24 grader och krispigt blå himmel. TYVÄRR ser det pissigt ut till helgen.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

franziengland,
ja det är kul för barnen ser ju precis hur det lilla fröet gror och skjuter både rot och skott. :-)
Haha jadu det är rätt typiskt med tävlingsmoment utanför Sverige tror jag. :-)


Annika,
ja det är ett fantastiskt dagis. Idag ska de på utflykt ända till Central Park! Hoppas bara att det inte börjar regna för nu har det mulnat på här.
Och vädret i helgen ja, det ser väldigt trist ut. Hoppas det inte blir riktigt så illa ändå.
Kramar!!!

Suddrik sa...

Sanna har gjort samma pyssel i preschool. Lustigt hur exakt samma pyssel görs överallt. Det verkar nationellt också, i Sverige gör man sina och här gör de sina. Sannas frön blev det inget av förresten, men hon fick odla ärtor och grejer hemma i trädgården istället. Är lill-Skruttan fascinerad över att det växer?

Grattis på våren förresten!! Visst är det UNDERBART!!?

Saltistjejen sa...

Suddrik,
ja jag tror att många har ganska lika "pyssel" på dagis och skolor och att det är beroende av nationalitet och kultur. :-) Kul är det iallafall när de får plantera. Ja, jag tror E gillar att plantera från och se hur det växer. De pratar mycket om detta nu och läser böcker om det på dagis Skoj! I övrigt är hon väldigt mycket av ett stadsbarn som man lätt blir när man växer upp i NYC. på gott och ont.... ;-)

Anna, Fair and True sa...

Verkligen bra att de har den här möjligheten att odla själva!

Saltistjejen sa...

Saltistjejen,
ja visst är det?!

Bejla sa...

Kul att de tejpat upp dem på fönstret. Där hemma har vi också kommit igång med odlandet, fast vi ligger nog liite efter er flitiga dagisföräldrar vad gäller trädgården. ;-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja jag tyckte det var smart. för de är ju fina de små skotten! Och så kan man följa dem på nära håll dagligen.