söndag, maj 29, 2011

Snacka går ju...

Lördagskvällens barnvakteri gick som sagt jättebra. Det blev lek med tåg, iPad, födelsedagstårta och spring ute på vår bakgård. Lill-Skruttan och W har som jag redan berättat om tidigare så roliga samtal med varandra. Det märks att de båda hunnit långt i sin verbala utveckling och de brukar "diskutera" saker med varandra. Fråga varandra vad den andre tycker och berätta vad de själva tänker. Ibland resonera sig fram till gemensamma svar på sina funderingar eller helt enkelt komma fram till att de tycker olika. Utan att för den saken skull bli osams. De hjälper ofta varandra och förklarar för varandra om den ena inte vet eller förstår. Så himla kul att lyssna på!

W verkligen ÄLSKAR tåg. Här kör han tåg medan Lill-Skruttan fixar lite tårta.

M´s iPad är poppis. Lill-Skruttan visade sitt spel "ABC Garden" för W. Sedan kollade de "Wheels on the bus" och "Itsy Bitsy Spider" (special-appar) och "spelade" sedan gemensamt Memory. Hela tidn ivrigt pratandes och förklarandes för varandra....

Ute på vår bakgård

Stor kille med slips och hoj!

Även R kom ut efter ett tag.


Idag, söndag har det återigen varit en sådan där riktigt somrig dag. I förmiddags gick vi till Rockefeller University Campus och hade en picknick brunch med några vänner. Otroligt mysigt. Bilder från förmiddagen kommer senare. Nu ska vi snart ner på bakgården och ha en grillmiddag tillsammans med ett par andra vänner. Klockan är snart 18 och det är 27 grader ute. AC:n går för fullt hemma nu. Imorgon är det Memorial Day och därmed är det långhelg. Detta är även helgen då den "officiella sommarhögsäsongen" börjar här i USA. Så det var ju passande att vädret följde kalendern.

11 kommentarer:

Anonym sa...

OMG! De är ju såå söta ihop. De leker verkligen bra ihop.
Jag är sååå imponerad av deras verbala förmåga. Här är vi ännu ljusår bakom men det går i a f långsamt framåt.
Leon kommer att börja playschool i Sept så då kanske talet kommer igång mer får man hoppas.

Ella är ju jätteduktig på iPaden, det syns att du spelat förr.
Leon vill att jag spelar Angry birds medan han själv bara kollar på. :)

Herregud vilket väder ni har! Skicka lite värme är du snäll! ;-)

KRAM!

Anonym sa...

Att HON spelat förr ska det ju stå..ha,ha...Skriver i mörkret här för trollen sover. Borde jag med göra.. ;)

Trillingnöten sa...

Vilka sötnosar! Jag gillar när W säger att hon ska skära försiktigt :) De gillar verkligen varandra.
Vad härligt också att sommaren verkar komma nu! Här är det fortfarande blåsigt och konstigt. Jag vet inte vad som hände med våren...Sommaren är väl på väg så småningom :)
Ha en fin Memorial Day!

Desiree sa...

Det är himla roligt att se att de leker med varandra även om de leker med helt olika saker som tårta och tåg. Det är ju perfekt att lilla E har sin allra bästa vän som bor så nära er. Hoppas ert fina väder får fortsätta så att ni får en lång och fin memorial day weekend. Låter nice med 27 grader även om det kan vara fuktigt.
Kram!

Katarina sa...

De trivs verkligen bra i varandras sällskap. Kul att kolla hur de leker tillsammans!

Kram

bettankax sa...

Underbara filmer! Så roligt dom har med varandra. Verkligen kul att höra deras resonemang. Jag är makalöst imponerad av hur mycket de kan. Lill-Skruttan är en fena med iPaden.
Varm i hjärtat blir man när E säger hon ska spara en bit till sin pappa. Underbara goseungen:)
KRAMAR!!

Annika sa...

Gud vad söta de är, de där bägge små kompisarna!!
Så roligt med Ellans alla kompisar, och era också såklart.
Japp, sommaren kom med besked!!!
SÅ NAJS!!!!
Njut av Memorial Day!!!
KRAM!!!

Karin sa...

Härliga bilder och ungar. E är förstås sötast och roligast :)
Låter underbart med sommar, den låter vänta på sig här i Sthlm, men enl prognosen ska den komma tillbaka i helgen...
Idag var lill-R och jag på Skansen och tittade på alla djur (han har ögoninfektion och är inte önskvärd på dagis). Mysigt att vara där med bara honom och få tid att lyssna på allt han säger :)
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Jess,
hahaha det förstod jag att du menade. :-)
Ja just de här två pratar ju på rätt bra, och det är lite extra roligt att lyssna på deras samtal just därför. Jag tror det kommer gå fortare när Leon börjar träffa andra barn mer regelbundet och höra de prata och framförallt att han själv känner sig supermotiverad att börja göra sig förstådd när de leker. :-) Men sedan är det heller inget onormalt eller konstigt att man inte pratar så mycket vid 3 års ålder. Det är ju otroligt varierande det där hos barn.
Och iPaden klarar hon bra nu hahaha!
Skulle gärna skicka lite värme om jag kunde.
KRAM!


Trillingnöten,
ja visst är det sött! De är liksom "rädda om varandra" också. :-) Och visst gillar de varandra. De har ju känt varandra och umgåtts nästan dagligen sedan knappt ett års ålder så de är väldigt "invanda" vid varandra nu. Tyvärr ska nog grannarna flytta inom kort de med, så det kommer att bli lite glesare mellan besöken framöver.
Hoppas ni får sommar igen snart!
Kram!


Desiree,
ja det är inte alltid de leker med olika saker, men W ÄLSKAR just tågen så han brukar leka nästan konstant med dem hahaha! Medan E är mer för variation. Hon lekte med W och tågen ett tag, men när jag började filma hade hon nog tröttnat och tyckte det var dags för tårta haha! ;-)
Vädret verkar fortsatt varmt här. Hoppas även ni kan få lite värme igen!
Kram!


Katarina,
ja de har ofta mysigt tillsammans. och jag gillar det faktum att de trivs även när de inte alltid leker med samma saker. De tycker ändå om varandras sällskap på ett avslappnat vis.
:-)
Kram!


bettankax,
javisst kan de mycket och pratar och resonerar om så mycket med varandra nu. Skoj för det ger en bild av vad de tänker på tycker jag. Och visst är hon go när hon vill spara en bit till pappa! :-D
Kramar!!!!


Annika,
ja det är skoj med hennes kompisar. Lite jobbigt just nu är att vårt gäng kommer splittras inom kort. Eventuellt kommer alla familjer utom vi att flytta men men, man får ta det när det kommer. Men visst känns det tråkigt.
Här har vädret varit så somrigt och det verkar bli ytterligare en sådan dag idag. Lite väl fuktigt för min smak men efter den kyliga och regniga våren njuter jag!
Ha en en fin Memorial Day ni också!
Kram!!


Karin,
ja sommaren är definitivt här nu. Varmt och fuktigt. AC:n susar, eller ska jag kanske säga brusar, i bakgrunden nu. Hoppa R blir frisk snart, men visst kan sådana där dagar tillsammans om de inte är jättesjuka, vara riktigt mysiga också!
Kram!!

Bejla sa...

Kul det där med deras samtal! Sonen lekte ju alltid på grönländska förr, och de enda två han leker pratandes danska med nu leker han mest bara med i skolan och på fritids. Därför har det varit begränsat hur mycket jag har kunnat följa med i hans tidiga kompisdiskussioner. Finns det möjlighet för det sitter jag nu dock gärna med på fritids och hör hur de håller på, vilket ju är jättekul. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det är ju så att barn ofta verkar leka på det språk som de använder mest "ute" bland sina vänner.
:-)