söndag, maj 08, 2011

Sent email

Fick nu under sena kvällen ett email från tidskriften dit vi skickat vår review. Enligt detta kommer jag defintivt ha en del att jobba med framöver. Den goda nyheten är dock att båda reviewers som läst och bedömt artikeln säger att den mycket väl kan publiceras bara vi arbetar mer med den och gör en del förändringar. Det senare är såklart sådana som de två respektive reviewers föreslår.

Redan nu lite drygt 2 timmar efter att den första emailet dök upp i min inbox har vi haft en emailkorrespendens mellan min förra Chef, en av medförfattarna samt en av tidningens editors som lett till drygt 10 email. Jag kan redan nu se hur den kommande veckan kommer att se ut på ett ungefär....

En av de saker som gläder mig är dock att den främsta negativa kritiken av artikeln inte är riktad mot den del som jag eller min förra chef skrev, utan den som vår medarbetare har producerat. Kritik som vi tyckte kändes relevant redan innan vi skickat in artikeln. Nu inser man att vi inte var helt ute och cyklade ändå. Även andra tycker tydligen att just denna del inte var sådär strålande. Det jobbiga med denna insikt är förstås att jag inte vet om författaren ifråga kommer att klara av att göra jobbet bättre denna gång? Och vad händer om det inte lyckas? Kommer artikeln då att refuseras?
Jaja, man kan inte fundera alltför mycket på det just nu. Då blir man ju sömnlös. Jag kommer inte kunna börja jobba med detta ändå förrän på tisdag eftersom jag idag måndag, ska "vara hemma" med Lill-Skruttan. Detta eftersom dagis är stängt på grund av lärarutbildning. Så man får ta en sak i taget.

6 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Strålande jobb tycker jag!! Det är klart att det är bra mycket mer jobb än jag kunnat föreställa mig :) Det känns som att det pågått i evigheter, men med en liten paus! Lycka till nu!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja nu hoppas jag att det ska bli sista jobbet med detta projektet. Puh!
Tack för uppmuntran!
Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Är det den som ni ändå redigerade en hel del innan ni skickade in den? Men som sagt, kul ändå för det betyder ju att den ska publiceras!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp den är det!

Bejla sa...

Ja, läste ju om detta på FB. Verkligen tråkigt att behöva dra igång jobbandet med texten igen, men förhoppningsvis gör det ju att artiklen bliver än bättre och något du sedan kan vara än mer stolt över.

Saltistjejen sa...

Bejla,
ja det känns lite trögt men jag hoppas att det inte ska dra ut alltför länge på tiden.