tisdag, maj 31, 2011

Poolhäng


I lördags hade vi en picknick-brunch tillsammans med ett par kompisar. Det var Lill-Skruttans dagiskompis O som fått en uppblåsbar liten pool som nu skulle testas. Jag och O´s mamma pratade i fredags om att ha en brunch eller så tillsammans i helgen och vi tyckte det kunde passa bra att ses på söndagförmiddag. Även dagiskompisen C samt E kom och det blev en otroligt mysig förmiddag tillsammans. Vi tog alla med oss lite olika saker att äta och sågs sedan på Rockefeller Campus vid dammen (där även Happy Hour) brukar vara. Tjejerna älskade poolen och lekte hur länge som helst utan att tröttna. Detta var verkligen det perfekta stället. Träden gav skön skugga och det var lugnt och skönt. Vi var ensamma här fram till lunchtid då några kom för att använda grillarna, men det var ändå inte alls mycket folk. Så mycket mer avslappnat än på de stora lekplatserna, även om de också kan vara kul ibland. Men detta kändes nästan lite som om vi var hemma i någons trädgård. Helt perfekt och på ca 5 minuters gångavstånd hemifrån. Det är nog de här små andingshålen och oaserna som gör att det ändå inte känns alltför "illa" att bo i en sådan här storstad när hettan börjar få luften att dallra.

Fyra glada badflickor

Gissa hur många hårspännen Lill-Skruttan hade....


Hålla händer en stund

High five!

Vattenkannor är favoriter.

Fast sådana här små "sprinklers" går bra de med.En del av vår brunch. Till detta hade vi även kaffe (såklart!), juice av olika slag, ostar och salami.

Liten paus för juice.

Här dricks det äppeljuice. Ibland märker man mer tydligt att de är dagisbarn. Vissa saker verkar de helst vilja göra tillsammans, samtidigt.

Gott!

Även Dora och Bebisen skulle bada.

E och Lill-Skruttan

Ravioli till hungrig liten badare.

Även lilla baby M var där. Men han badade inte.

Lill-Skruttan pratar med honom.

C med E´s Dora docka.

Här snackar papporna.

Efter badomgång nummer ett kollades änderna in i dammen. Det finns numera även ca 10 små andungar där. Barnen älskar att spana in dem.

Full fart!

M och Lill-Skruttan.

J med Baby M.

C och O kollar in änderna.


Efteråt blev det ytterligare en badomgång. Men denna gången utan badkläder. Har underbara bilder på tjejerna men vill inte lägga ut dem här i bloggen. Jag kanske verkar paranoid, men undviker helst att lägga ut bilder på nakna barn. Det gör mig förbannad att man ska behöva tänka och känna så, men nu är ju verkligheten tyvärr inte helt rosenröd så jag undviker den typen av bilder, även om jag personligen tycker det är så fel att man ska behöva fundera på sådant överhuvudtaget. En underbar dag var det iallafall!

THANKS A & M for bringing the pool and for inviting us!
We had a lovely time! Hope we can do this several times this summer!

20 kommentarer:

Anne sa...

Jag tänkte precis det du skrev då jag först scrollade och kollade bilder innan jag läste ditt inlägg från början, tänkte det som du skrev om oaser i den stora staden och att det verkligen verkar finnas massor med sådana pärlor. Jag tror faktiskt ni har mycket mer uteliv och leker, vistas, äter, picknickar utomhus än vad många andra gör som bor i förorter eller mindre städer gör (än de som har bättre tillgång till natur osv). Att ni citybor i stora NYC spenderar mer tid utomhus och gör mer sånt än folk som egentligen har bättre möjligheter (som stora tomter, mer landet bakom knuten osv).

Tjejerna sen, så bedårande söta de är när de alla står där i poolen med sina fina baddräkter! Som socersöta karameller. På vår tid badade man ju mest naken, eller hur? Men även då man hade baddräkter var det rätt trista historier vad jag minns, typ enfärgade dräkter bara och liknande.
Visst blir man förbannad på att inte bekvämt kunna lägga ut nakna bilder, men det är som det är. Men för bedrövligt det ska behöva vara så, håller helt med.

eastcoastmom sa...

Å så fina badtjejer! En liten plastpool är perfekt för en varm dag.

Blogs Locos sa...

Härligt i storstan, som Anne påpekar kan det vara så att man passar på mer när det inte är lika enkelt. I Spanien t.ex känner man inte krav på sig att vara utomhus bara för att solen skiner och ibland undrade jag om jag inte njöt mer av solen i Sverige...

Jag förstår verkligen att du inte vill lägga ut nakenbadbilderna på barnen på bloggen även om man skulle önska att den oron ens skulle falla en in. Så synd för glada nakenfisar är bland det härligaste som finns.

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är nog så att om man bor som vi gör så måste man liksom ut och leta rätt på de oaser som finns. Annars blir det till att stanna hemma vilket inte är så skoj när det är sommar och värmen är hög. Det är väl på både gott och ont gissar jag. Iallafall är jag glad över att det FINNS sådana här oaser i staden och just campus är ju bra för oss eftersom detta inte är ett ställe "alla" kommer till. Så det är något lugnare.
Jag badade mest naken som liten. Nu försöker man ju skydda barnen mer mot UV-strålningen och vi har även mer täckande kläder just för detta. Men de kan ju bli lite varma också när det är riktigt hett. Annars kan man försöka vara mer i skuggan om det går. Som just i inlägget ovan. Då var det skugga där vi satt och där poolen var.
Och visst är det hemskt att man ska behöva fundera i de här banorna när det gäller bilder på nätet. Men tyvärr vill jag ha det "filtret".
Kramisar!!!


eastcoastmom,
tack! Ja det var super med en sådan liten pool! Perfekt för att leka i.
:-)


Blog Locos,
hej och välkommen till bloggen! tror inte jag sett dig kommentera här tidigare. Och ja, man försöker ju ta sig ut när det går. Vissa riktigt heta och fuktiga sommardagar skulle jag dock hellre vara inomhus men med barn är det ändå bättre att ta sig ut och då försöka gå till ngt ställe där det finns vatten. :-)
Och nakenbilder ja, det är som det är. Tvvärr. Sorgligt att världen är sådan men vi lever ju i den så jag tänker mig lite för. Men annars håller jag med att just glada badande nakna barn är som sommaren personifierad. :-)

olgakatt sa...

Redan på 60-talet förfasade sig amerikaner över nakna badande småbarn i Sverige. Skönt ändå att ni kunde låta barnen bada utan baddräkter i sin lilla pool utan att nån amerikansk "vän av ordning" ingrep.
Men på bloggen får man tyvärr censurera skildringen därifrån, det har du rätt i.

Anonym sa...

Är helt förvanad över vilken grön stad NY ända är och hur manga sma fina oaser det finns! Och helt perfekt att ni har sa nära till Campusomradet. Kan ju vara skönt att ha en plats dit inte alla kan komma!
Ja det är väldigt trist att man maste tänka i de banorna...
Kramar, Lisa

Desiree sa...

Vad söta de är ihop små tjejerna. Jag gillar E´s fina baddräkt med Mumin på. Den är jättefin. Skönt att det finns sådana här små oaser då det blir hett. Det är pefekt att de små kunde leka med poolen och vattnet och ha kul samtidigt som ni kunde sitta och prata i gräset men ändå ha uppsikt över dem.
Bruch är himla mysigt och gott.
Kram!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
ja jag tycker just DEN sidan av nakna barn är konstig är. Att man bryr sig på grund av just nakenheten. Annat är det ju att man kanske tycker att de små bör skyddas mot UV-strålningen. Här håller jag helt med och tycker egentligen bäst om när E har mer heltäckande kläder än baddräkt. Men det är ännu mer om man är på stranden där väldigt lite skydd i form av skugga finns och hon därmed är väldigt exponerad för solen. Tror hon har bättre pigment är sin pappa vilket är TUR. Annars hade man väl fått ha henne inlindad i en overall om sommaren. fast i tunnare tyg... ;-)
Kram!!


Lisa,
visst finns här många små och större oaser. Helt klart! Vårt Campus som ligger intill är suveränt just för att det är grönt och rätt lugnt och ligger så himla nära.
Kram!!


Desiree,
ja hennes baddräkt fick hon av Svägerskan när de var här nyligen. Superfin verkligen! :-)
Och ja att vi har så nära till just Campusområdet är otroligt bra! Att kunna vara där i lite mer lugn och ro än en stor lekplats är skönt ibland. Och poolen våra vänner köpt var verkligen underbart att ha där. Det kommer säkerligen bli fler gånger i sommar.
Kramar!!

Marianne sa...

Vad roligt med en sån pool! Perfekt för stadsbarn, så att de får stoja och leka hejdlöst med vatten. Annars blir det ju inte så ofta eftersom det tar lite tid att ta sig till en badstrand. Hoppas ni kan ha badträffar många gånger i sommar.

Vilken fin baddräkt hon har med Mumin! Känner man till Mumintrollen i USA?

KRAM!

Loppan flyttar västerut... sa...

Gulliga härliga barn, o jag älskar att hon har typ tusen hårspännen i håret. Ni ser ut att ha haft en alldeles underbar dag! Precis så där som man ska ha det när man har det som sämst liksom.

Kramar

Saltistjejen sa...

Marianne,
jamen visst är det bra! Så himla kul! och ungar älskar ju vatten. :-)
Haha, nej här känner man inte till Mumin. Hag tror de flesta tror att det är en "hippo". ;-)
Våra vänner Familjen K känner dock till Mumin eftersom Kyokos mamma (alltså R+s mormor) är från Japan och Mumin är STORT där. De känner även till Barbapapa 8vilket itne amerikaner gör) eftersom Kyoko är från Kanada och tydligen visade man Barbapapa där när hon var liten. Kanske för att det är franskt och Kanada är ju tvåspråkigt.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Loppan,
haha ja hon fick en hel del spännen i håret. Mest för att hennes hår har en viss talang att flyga åt alla håll och hon hatar att få hår i ansiktet. Men det lyckas nästan alltid "slita sig" trots spännen och snoddar... ;-)
Och ja, det var en fantastiskt härlig dag!
Kramar!

Syster i söder sa...

Vad kul att ni använder baddräkten så mycket nu!! kram

Saltistjejen sa...

Syster i söder,
JAPP! Bästa presenten ju!!! :-D
Sommaren är här så baddräkt behövs verkligen.
Puh! Idag är det ca 27 grader och soool....
Kramar!!

Lotta sa...

Vilken charmig och fin pool!! Och finns det något sötare än små tjejer i baddräkt eller bikini...

HÄRLIGT det ser ut, jätteskönt! Gott!

kramar

Trillingnöten sa...

Vilken underbar plats och dag! Du har rätt, det kändes verkligen som någons trädgård när man såg bilderna till och med :) För att vara en så stor stad tycker jag att det finns väldigt mycket parker och grönområden i New York! Det är fantastiskt bra. Och de där sprinklersarna(?) är fantastiska...Härligt!

Saltistjejen sa...

Lotta,
Ja visst är det fint med badande ungar! :-)
Kram!


Trillingnöten,
Ja det finns många oaser runt om i staden. Och det är ju tur. Att ha tillgång till campusområdet hör är lite extra lyxigt tycker vi. Eftersom det är så fint och också så nära oss.
Kramar!

Victoria sa...

Vilken underbar dag för småtjejerna, och för mammor och pappor också för den delen! Tänk att något så "simpelt" som en liten uppblåsbar pool kan skänka glädje för så lång tid! Det behövs verkligen inga avancerade saker. Många kramar//Vic

Anna, Fair and True sa...

Mysigt! Vad bra att de ändå badade nakna - det är ju ändå puritanska USA - men förstår att du inte vill lägga ut bilderna på bloggen.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja våra vänner är nog kanske inte särskilt puritanska men visst finns det många sådana här i USA. Det jag har emot att barn är nakna är enbart solen. Men denna gången var vi mest i skuggan. Annars vill jag helst att E har ngt på sig för att skydda lite mer mot solen.
Kramar!