torsdag, maj 26, 2011

Dagstur

Snart bär det av till IKEA!
På listan står mest att inhandla små leksaker som ska bli s.k "party favors" på Lill-Skruttans kalas. Jag åker med vännen K och Baby E. Självklart lär jag även shoppa en del på matavdelningen. Men inte alltför mycket eftersom jag nog inte kommer orka få hem alltför mycket.

Det blir till att bli packåsnor. Vår ursprungliga plan att ta tunnelbanan och vattentaxin fick om intet igårkväll när jag insåg att vattentaxin inte går förrän tidigast kl. 14 på vardagar. Så då får det bli tunnelbana och buss. Och eftersom man inte får åka buss med barnvagn här, eller det får man men man måste fälla ihop barnvagnen, så gick även planen om att lasta barnvagnskorgen om intet. Alltså blir det till att släpa. Men det går nog bra. K är inte som många amerikanska tjejer som jag inser ofta har lite svårt för det där med "att ta i". Hon är inte rädd för att bli svettig eller att inte "se så snygg ut". Haha! Som jag. Så det blir nog bra.

Varmt är det här nu. Sommaren kom på en gång. Knappa 30 grader igår och resten av veckan ser ungefär likadan ut. AC:n kördes igårkväll. Men nu ska jag stoppa i mig lite innan vi drar iväg till tunnelbanan.

7 kommentarer:

Annika sa...

Inte så kul med IKEAS matvaror längre, tyvärr...
Hoppas du kom hem med riktigt mkt skoj iaf.
Ni har ju ett litet företag med att ta er dit och släpa hem, men som sagt det är bara att släpa på.
Ja, nu är sommaren hör, för att stanna, tror jag.
Saltis, jag kan inte kommentera hos Desiree. Det är lögn i helsike och så störande- Ser att du lyckas. HUR bär du dig åt? Jag kan inte komma åt mitt google-konto på hennes blogg.
Kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
Nej och sämre ska det ju bli. Tyvärr...
Ang Desirees blogg så gjorde jag abra som vanligt... Visste inte att det var strul igen med Blogger... Fy vad trist. Gissar att du får försöka igen lite senare.
Ha det nu bra i värmen!
Kramar!

Desiree sa...

Ha en fin tur till IKEA. Ja det blir alltid mer än vad man tror att släpa på men jag hoppas att ni får med er allt som ni vill ha.
Kram!

Saltistjejen sa...

Jadu, men när man inte har bil så MÅSTE man begränsa sig. Vilket kasnke är BRA?!? ;-)
Kramar!

Petra H sa...

Ja, suck, Ikeabesök utan bil är verkligen INTE kul! Gjorde ett antal sådana i Bryssel, med buss och gå ut med en landsväg utan trottoar!! innan jag träffade den bilburna O ;-) Nuförtiden kan man ta metron till ett av Ikeavaruhusen i Bryssel (finns två) men då måste man ju ändå släpa...
Hoppas att det inte blev för tungt och att det blev bra inköp!

Anna, Fair and True sa...

Party favors, det är för "godispåsen" som vi kallar det i Sverige alltså? Men i USA är det mer/fler presenter än i den svenska? Läste precis i Vi föräldrar idag att man rekommenderar lika många bjudna kompisar som år barnet fyller. Dvs 1 = en kompis, 2 = två kompisar osv. Undra hur många svenska föräldrar följer det ens!

30 grader alltså!!

Saltistjejen sa...

Petra,
nej det blir helt klart lite krångligare och bökigare när man inte har bil. Den här gången var det lyxigt ändå för vi lassade E´s gamla barnvagn full på hemvägen och K bar lilla Baby E i bärselen istället. Så det gick himla bra.
Kramar!!


Anna Fair and True,
japp det är det. Här ger man ofta små presenter.
OJ! Det skulle vara svårt här att bjuda så. Vi bjuder in hela dagisgruppen samt de kompisar de har från föregående år på dagis. Bara det blir ca 15 barn. Sedan kommer ev syskon till dessa och så har vi bjudit in våra vänners barn (som vi umgås så mycket med) plus fyra andra barn o vår vänkrets. Såå totalt kan det bli upp till ca 25 barn. Inklusive syskon då. Plus ett antal bebisar. :-)
Jaja, det blir nog bra. Här är det ju så att alla föräldrar som kommer med sina barn stannar under hela kalaset. Så det brukar inte bli problem på det viset. Men det känns verkligen idealt att ha kalaset tillsammans! :-)
Kram!