söndag, maj 29, 2011

Sommaren är här!


Igår lördag har vädret varit strålande! Runt 27 grader och sol. Inte alls lika fuktigt som igår och med en lätt bris. Vi började dagen med att promenera till John Jay Playground som ligger vid 77:e gatan mellan York Avenue och FDR drive. Vi hade bestämt med Lill-Skruttans kompis O att ses här och tjejerna hade en riktigt somrig och härlig dag tillsammans. Det blev lek med samt i vatten. Här i New York har man ju vattensprinklers  i nästan varenda lekpark på sommaren. Något som är otroligt bra eftersom somrarna här ofta blir väldigt varma. Barnen älskar dessutom att leka med vattnet. Vi har aldrig besökt denna lekplats tidigare men blev otroligt överraskade över hur fin den var! Jag tror det är den finaste och mest välplanerade lekplats jag någonsin besökt faktiskt. Förra året totalrenoverades den tydligen och jag måste säga att de verkligen lyckats! Trots att det var fullt med familjer på lekplatsen upplevde jag den inte alls så "packad" som vissa andra lekparker kan vara här i staden. Troligen för att det var en stor lekpark och att de verkligen tänkt igenom designen ordentligt. Det fanns till exempel tre olika sprinklers eller "vattenfontäner" här vilket gjorde att det inte alls blev samma trängsel som när det enbart finns en. De var dessutom utformade lite olika så de passade barn i olika åldrar. M anslöt lite senare och vi gick sedan allihop och åt pizza. Här är bilder från vår underbara dag.

Här är en del av lekparken. En vattenfontän av modell något större i mitten. De blå "cirklarna" snett till höger sprutade också vatten men mer "fint". Runtomkring fanns sedan ytor med olika klätterställningar, gungor och annat. Allt i olika storlek och utformning.

När vi först kom dit provades gungorna.

Sedan var det dags för vattenlek!

Två målmedvetna tjejer med hink och vattenkanna.

Hopp och ös!

Här den lilla vattenfontänen där de mindre barnen lättare kan komma åt vattnet. Intill finns sandlådan samt även ett par "sandbord" där barn också kan stå och leka med sanden. Stora stenar fanns också lite varstans i parken.

Påfyllning

Två glada tjejer med spring i benen.

Skoj med O´s pappa.


En av "klätterställningarna".

En glad O!

Här fanns visst bara plats för två...

Mystjejer

En liten "stad" var uppbyggd intill sandlådan.

Här roade sig tjejerna länge.

Lastbilen transporterar tydligen en massa sand....
(bilden tagen av M: iPhone och camera+)

Sedan blev det mer lek med vatten igen.

Iiih...!!!
(bilden tagen av M: iPhone och camera+)

Tungan rätt i mun.
(bilden tagen av M: iPhone och camera+)

På kvällen var vi barnvakter till W medan J och C var ute för att fira J´s 40-årsdag tillsammans. Det gick hur bra som helst med barnvakteriet (vilket det i stort sett alltid har gjort) och jag förundras alltid lika mycket över Lill-Skruttans och W´s konversationer. W är helt klart den av hennes kompisar som är verbalast och det märks tydligt för de här små Knattarna har alltid väldigt intressanta, roliga och underfundiga samtal trots sin ringa ålder. Tog en del bilder men det får nog komma i ett eget inlägg senare. Imorgon söndag väntar nya aktiviteter. Troligen blir det en brunch-picknick med kompisarna O och C samt deras föräldrar.

Hemma i Sverige firas väl Mors Dag så till alla er mammor där hemma i Sverige önskar jag en riktigt fin dag!17 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Så härligt!

ExPIAtriate wife sa...

Det ser underbart ut! Harligt nar de lagger ner tid och energi pa att skapa fina lekplatser till barnen, sarskilt da man bor i en storstad! Tjejerna sag ut att ha jatteskoj!
Nu har varmen slagit till har pa allvar och vi haller oss mest inomhus.
Kram!
Pia

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
å det VAR det!!! :-)


ExPIAtriate wife,
ja för oss som bor i en stad som NYC är det fantastiskt att så många lekplatser är så bra. Att det finns tillgång till vatten på somrarna och att de flesta har träd som ger skugga.
Oj har ni fått SÅ varmt nu!!! Här är det varmt men fortfarande skönt.
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Jag älskar parkerna i NY, sprinklers och en massa roliga grejer. Och att det finns så många att välja på :) Den där parken måste vi besöka nån gång!
Det finns ju också så många barn i NY att det är väldigt nödvändigt att tänka på dem :)
Hoppas du får en fin söndag, även om ni kanske inte firar morsdag lika mycket som ni firar den amerikanska :) Kram!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
visst är de helt fantastiska! En helt annan "klass" än de lekparker vi besökt i Sverige. Till viss del säkert för att man i Sverige inte satsar lika mycket på lekparker eftersom de flesta barnen där går på dagis på vardagarna, medan det här är vanligt att barnen tillbringar sina dagar i just lekparkerna runtom i staden. Och ja, jag rekommenderar verkligen denna nästa gång ni kommer hit. Särskilt om ni kommer under sommarhalvåret när de har vatten igång! :-)
Ha en fin Mors Dag!!!!
Kramar!!

Desiree sa...

Ser ut som en jättefin lekplats. Det är toppen att det finns så många bra lekplatser man har satsat mycket på i erat område. I Birmingham, AL fanns det inte mycket allmäna lekplatser alls. Där fick barnen leka i sin trädgård eller hemma hos kompisar mest. Perfekt med lite vatten. Både svalkande och något som alla barn gillar. Vilken underbar dag ni fick. TYvärr verkar det trista regnvädret ni haft ha kommit hit istället.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är verkligen super! Och kanske en av de saker jag saknar i Sverige. Tror det är vanligare med färre lekplatser där fler bor i egna hus. Här i NYC bor ju nästan alla i skyskrapor eller walk-ups utan egen trädgård så lekparker är det ju ett mycket stort behov av.
Tråkigt att ni har regn nu.... Hoppas att sommaren kommer åter till er snart!
Kram!!

Eva Henriksson sa...

Så roligt barnen har i New York.
Det trodde vi inte.

Saltistjejen sa...

Eva Henriksson,
jaså? Varför inte? :-)

Anonym sa...

Vilka lekfulla livfulla bilder! Jag älskade vattenspridaren när jag var barn, tyckte att vatten som "rörde på sig" tom var bättre än att åka och bada =). Kul att staden satsar på att skapa "vattenhål" (hihi) för barnen att leka i, och för föräldrar att trivas i! Kramar, Mimmi

bettankax sa...

Va kul med så kanonfina och välplanerade lekplatser. Det är vi inte särskilt bortskämda med här..(okej, jag har ju begränsad erfarenhet än så länge). Men det ser onekligen ut som det finns hur mycket som helst att undersöka på den lekplatsen ni besökte.
Bortskämda blir vi (som vanligt) med härliga bilder.
KRAM!!

Anonym sa...

Vilken underbar lekplats!
Blir så sugen på att ta pojkarna över för att de ska få leka. :)
Här ser vi fram emot att sommaren ska komma så den lilla badpoolen får göra entré men än ser det dystert ut med kallt väder och regn.

Ser att lekplatserna är inhängnade liksom på Irland. Det tycker jag är bra. Så man vet att det inte kan komma någon lösspringande hund inrusande eller nått.

De ser verkligen ut att ha skoj där de leker i vattnet.
Hoppas att ni får många fler såna dagar framöver.

Kram!

Saltistjejen sa...

Mimmi,
ja jag älskade också att leka i vattenspridaren som liten på sommaren. Tror de flesta barn älskar vatten och att leka och plaska och hälla vatten.
Kram!


Bettankax,
ja lekplatserna här i staden är himla fina. Inte alla såklart men många av de större. Det satsas mycket på just bra lekplatser.
Kram!


Jess,
haha ja det hade varit super! :-)
Hoppas verkligen att sommaren kommer igång hos er också. Lite sol och värme är ju det man längtar efter under vinterhalvåret.
Lekplatserna är ofta inhägnade här. I början tyckte jag det såg jättetrist ut, ungefär som om det handlade om ett fängelse. men nu tycker jag det är himla bra. Dels för att det är lättare att hålla koll så att ens barn inte springer iväg ut (här är det ju nästan alltid trafikerade vägar runtomkring också) och dels för att det gör att folk inte "sneddar" genom lekparkerna. T ex folk som rastar hundar eller så, precis som du beskriver.
Kramar!

Victoria sa...

Vad härligt med en sån jättefin vattenpark, perfekt att tillbringa en ledig dag på! Kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
visst är det!!! Alla har ju inte lika lyxigt som ni med egen fiiin POOL hemma på gården! ;-) :-D
KRAM!!

Anna, Fair and True sa...

Ser verkligen ut som en superbra lekplats! Bra med vatten också med tanke på att det blir så varmt på somrarna.

Saltistjejen sa...

Anna fair and True,
ja det var en väldigt bra lekplats!! De flesta har vatten om somrarna men vissa är bättre än andra tycker jag.
KRAM!