lördag, juli 21, 2012

Båtutflykt till The Mothership - IKEA

Idag lördag bestämde vi oss för att ta en tur till Ikea i Red Hook, Brooklyn. Det var en strålande skön dag så vi tyckte att en båtutflykt kunde passa fint. På helgerna går ju NYC Water Taxi gratis från Pier 11 till Red Hook och Ikeavaruhuset vilket är helt perfekt. Det är en väldigt lagom liten båttur och man passerar bland annat Frihetsgudinnan på avstånd.

I väntan på taxibåten kan man spana in Brooklyn Bridge.

Och här står hon - Frihetsgudinnan och spanar ut över båttrafiken

Lill-Skruttan känner igen "Statue of Liberty" nu och varje gång hon ser den (i verkligheten eller på bild) blir hon väldigt glad.

Väl inne på IKEA besökte vi först Småland

Lill-Skruttan totalöverraskade oss också genom att vilja gå in där trots att vuxna inte är tillåtna där inne så vi kunde inte följa med. Hon brukar annars vara så blyg och inte vilja vara ensam på okända platser om hon inte har sällskap av någon hon känner (kompis eller oss). Men det här gick hur bra som helst och hon hade så roligt. Vi stod dock hela tiden i fönstret så hon kunde se oss, och då och då kom hon fram till rutan att gjorde high five med oss innan hon skuttade tillbaks till bollhavet.

Efter Smålandsbesöket blev det lunch i restaurangen. Så gott! M och jag tog varsin räksmörgås först och sedan åt jag gravlaxen och M köttbullarna. Lill-Skruttan åt chicken tenders samt en hel del av M's köttbullar. På detta fikade vi kaffe och åt en äppelkaka. Tjugoåtta dollar kostade hela det kalaset, och efterom vi handlade för mer än 100 dollar drogs lunchpengarna av från slutsumman. Vad vi köpte? Mest "matprodukter". Visserligen har just vårt Ikea inte återgått till originalmärkena på de matprodukter de säljer utan säljer bara sitt eget märke (vilket var en liten besvikelse eftersom vi hört att vissa IKEA-varuhus numera säljer en del originalvaror) men vi handlade ändå en del av detta eftersom jag tycker att t ex sillen och sylten de har är bra. Sedan tog vi båttaxin tillbaka hem till Manhattan igen. Denna gång satt vi på taket (utomhus) och det var underbart skönt!

Här skymtar man Frihetsgudinnan till vänster och Downtown Manhattan till höger i horisonten. 

En hel del segelbåtar och segelskutor var ute i det vackra vädret.


Väl hemma igen bar det i stort sett raka spåret ner på innergården. Där väntade Lill-Skruttans kompisar R och O på henne. Baddräkten sattes på i en hast och sedan lekte de i vattenspridaren ett bra tag. Vi vuxna tyckte nästan det kändes lite småkyligt för vattenlek (det var ca 20 grader och sol) och jag inser att vi efter den här värmeböljan har "våra svenska termostater helt felinställda"... Jag menar, 20 grader och sol runt 18-tiden på kvällen betyder ju med svenska mått mätt en riktigt varm sommardag och kväll.

Imorgon blir det återigen en utflykt till Brooklyn. Men då med familjen K och väl i Brooklyn ska vi träffa våra f.d Grannar. I en av den här stadens allra bästa lekplatser. Vi har aldrig varit där så vi är alla väldigt nyfikna på den. Tydligen ska den vara lite som en "Vattennöjespark" fast eftersom det är en helt vanlig, offentlig lekpark så är den självklart helt gratis. Det blir som sagt spännande att se.
5 kommentarer:

Lotta sa...

Sämre väg till Ikea kan man ju ha!!!

Har varit där och ätit köttbullar med utsikt över Frihetsgudinnan, kändes bra ;)

Haha, håller med om att det var nästan "svalt" idag...men det visade sig vara perfekt tycker jag. Så skönt!

Ha det så roligt imorgon. Låter spännande med en ny lekplats!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det tycker jag med. Vi åker ofta till Ikea i Red Hook lika mycket för själva utflykten med båten som för att komma till Ikea. :-)
Och visst var det SKÖNT! idag! Sååå perfekt!
Kram!!

Desiree sa...

Vad nice att kunna ta båten till IKEA. Hur lång tid tar det med båten? Vackert att få se staden från vattnet på det här sättet. Toppen att de drar av lunchen om man handlar för mer än 100 dollar. Generöst :-)
Himla synd att de slutat sälja andra mat produkter förutom sina egna. Jag hoppas att de tänker om eller inser att de förlorar väldigt mycket på det hela. Men jag antar att det ändå finns en del man gärna vill ha som är ok som du sa vad gäller sylten och lite sill. Skönt att värsta värmeböljan lagt sig. Kul med mer båtutflykt som ni ska göra imorgon.
Kram!

Steel City Anna sa...

Det måste vara världens bästa resväg till IKEA!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är verkligen härligt!! Själva båtturen är ganska kort. Kanske dryga 10 minuter eller så. Men alldeles lagom när man har barn tycker jag. Tillräckligt lång för att vara spännande hela vägen men inte för lång så de blir rastlösa. ;-)
Det här emd egna resp "riktiga" märken trodde jag ändå att Ikea nu skulle ha förstått att många ville ha originalen. Och jag har hört att flera varuhus i olika länder börjat ta in originalmärken igen men tydligen inte "vårt" Ikea. Kanske för att detta ikea är ganska litet i jämförelse med många andra? Lite synd var det, men vi är ändå glada över det vi fick tag på. Vi köpte mest sylt, sill och lite choklad. och så handlade vi lite småprylar också.
Kramis!!Steel City Anna,
ja det är det nog faktiskt! :-)
Kram!