torsdag, juli 19, 2012

Handslag

Igår tog vi i hand. Inget är påskrivet än men det ser ut som om vi kommer att bli med bil i slutet av nästa vecka. Och vem vann rejset då? Av alla olika bilhandlare. Jo, vi gick på magkänslan. Det blev Nissan-Mike till slut. Vi provsatt bilen. Vi fick alla siffror svart på vitt. Vi utökade även våra årliga miles och fick en bra deal på dem. Nissan-Mike gick även igenom lite av HUR i hela fridens namn den andra bilhandlaren kunnat lova oss en sådan enormt bra deal som han gjort då vi besökte dem. En annons från en bilhandlare (Nissan) togs som exempel och Nissan-Mike punkterade de flesta av alla löften som utlovades i den. Visade upp den något skuggigare baksidan av sådana ord och löften om guld och gröna skogar. Eller snarare om "Pick your own price!"

När vi gick därifrån kändes det bra. Lite pirrigt. Stort. Och visst, vi inser att även Nissan-Mike vill sälja. MEN det känns ändå som om han var såpass ärlig man nu kan vara i den situation han är i. Och i denna branschen är det värt mycket.

Nu har vi kollat upp närliggande garage. Fått priser på dessa. Och ja, det känns otroligt bra helt enkelt. Hoppas nu bara att man inte kuggar på uppkörningen om ett par veckor.

11 kommentarer:

Miss Marie sa...

Wow, många vuxenpoäng på det! ;)

olgakatt sa...

Ni har klarat er undan att ha bil i många år och sparat många sköna slantar på det! Grattis till att nu ha bestämt er!
Ser fram mot en provtur så småningom....
Håller tummarna för uppkörning med både vänstersvängar och lappkast i den högre skolan.

Saltistjejen sa...

Miss marie,
hahaha ja så är det nog. Lite sent för vår del, men nu har vi några poäng...
;-)

olgakatt,
ja det är nog ansett som rätt sent att skaffa sin första bil när man är närmare 40 än 35...! ;-)
Men det känns bra och vi hoppas få mycket glädje av den och inte enbart som pendlingsfordon.
Kram!

Lotta sa...

Ja, många vuxenpoäng på det!
Grattis!!!

Roligt, finally!!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja det är det. och det känns skönt. Även om vi ju helst skulle vilja att allt vore klart nu med påskrivna papper, garage och körkort.
kram!

Anonym sa...

Grattis till leasingen!
Hoppas att ni hittar ett närliggande garage för ett hyfsat pris!
Nu är det bara stt tuta och köra!
Vilken frihet att ha bil om ni vill åka utanför stan utan att behöva kolla lokaltrafiken.
Kram!

Saltistjejen sa...

Jess,
tack!! Ja vi håller på och kollar upp garagen häromkring nu. Det är inte billigt men jag tror definitivt det kommer att vara värt det ändå. och visst kommer bilen att innebära ett lyft för oss rent livskvalitetmässigt. Att lätt kunna göra utflykter utanför staden är något vi verkligen längtat efter länge.
Kram!!

Suzesan sa...

Grattis till att blivit med bil. Sån tur och bra jobbat. Tänk jag tror han förstod er situation osv och ville sälja till varje pris. Ibland är det himla bra att vara en sådan försäljare för att få affären och ruggigt nöjd kund. En nöjd kund som sprider vackra ord om sin firma är dyrbart...och vädefullt.

Väger tungt i en branch där de säkert slåss hårt om sina kunder och få sälja sina bilar.

Bra jobbat Saltis att vara sådan HÅRD förhandlare och spela ut dem haha mot varandra. Is i magen. Guu' vad kul och så klart uppkörningen kommer gå bra. GO FOR IT. Grattis till jobbet med.

Haha jag läser hela tiden men kommenterar bara lite då och då. Sitter och fnissar åt Lill-Skruttans alla uttryck som hon tränar sig på. Er...typ...haha. Hon hör vuxnas sätt att tala och tränar sig hur det där landar.....


Heja heja...!

Kram
/Susanne

Saltistjejen sa...

Suzesan,
tack! Hahaha så hårda förhandlare var vi nog inte, men visst kunde vi få ner månadskostnaden något. Och denna säljaren var väldigt mån om att få nöjda kunder tror jag vilket som du säger är otroligt viktigt i en sådan här bransch.
Och Lill-Skruttan tränar och prövar mycket nu. Ord, uttryck etc.
Kram!!

Västmanländskan sa...

Grattis! :)

Saltistjejen sa...

Västmanländskan.
tack!!