tisdag, juli 17, 2012

Hetta, storrensning, surdeg och kortspel

Idag har det återigen varit sådär obarmhärtigt varmt här. Puh! jag gick till banken i förmiddags efter att jag lämnat Lill-Skruttan på dagis. Just för att jag helst inte ville gå ut senare under dagen då jag visste att temperaturen skulle stiga till kroppstempererat (och detta i skuggan). Graderna i solen ska vi inte tala om. Bankbesöket var riktigt roligt. Det slutade med att jag ska få 100 dollar. En check som aldrig kom fram till mig för flera år sedan (efter strul då jag råkat ut för en ID Theft) men som de nu "hittat" och som jag kommer få. Helt bortglömd (för min del) så det var en positiv överraskning.

Jag har sedan tillbringat större delen av dagen inomhus. ACn har susat på högvarv. Och trots att det blev en innedag, eller kanske snarare på grund av just detta faktum, har jag hunnit med en hel del. Jag har äntligen blivit kontaktad av HR. Fyllde i en officiell ansökan online. Så nu känns det som om bollen riktigt är satt i rullning. Sedan har jag rensat i garderoberna. Välbehövligt. Både bland mina egna och Lill-Skruttans kläder. Det började bli både fullt och rörigt. Av kläder vi inte använder. För smått, för slitet, för "jag-vill-inte-ha-dem-längre"... Det blev en hög till soporna. En ge-borts-hög. Och en ställ-ner-till-Thrift-shop-hög. Tvättade även en överfylld tvättkorg. Och medan jag gjorde allt detta lyssnade jag på Sommar i P1. Älskade Surdegsbagaren och den svenske fransosen Sébastien Boudet's sommarprat! Vilken Feel-Good! Han bakar inte bara bröd utan har en blogg också. Jag var bara tvungen att titta in där lite efter att ha lyssnat på hans feel-good-prat.

Lite senare kom M och Lill-Skruttan hem. De satte sig och spelade kort. Finns i sjön! Otroligt, men efter att ha spelat en gång så kunde hon spela i stort sett själv. Har full koll på tvåor, och Ess, fyror, åttor, tior, Damer, Knektar och Kungar. Sitter där med solfjädern i handen. Kollar in siffrorna på hand och frågar "har du en trea?". Eller säger "Finns i hönn*" när motspelaren vill ha något hon inte har. Blir glad när hon får ihop fyra av en och samma siffra. "Poängkort!" och så läggs de ner på golvet (de satt på golvet och spelade). Tänk. Detta känns som om det skulle varit helt omöjligt att ens föreställa sig för bara... säg ett halvår sedan! Vår stora tjej!

M gick för att spela squash och jag och Lill-Skruttan åt middag. Sedan bakade vi en chokladkladdkaka. I hästformen från Ikea. Den var klar lagom till att M kom hem igen. En riktigt mysig kväll!


*) Lill-Skruttan har lite svårt med uttalet av "sch-ljudet". Så hon säger ofta något som mer låter som "h". Sjön blir alltså "hönn".
**) Bilden på Sebastian Boudet är lånad från hans egen blogg: http://www.brodpassion.se/2012/06/sommar-sommar-sommar-lalala-lala-lala.html
Bilden på spelkorten är lånad från http://sandraeveline.blogg.se/2011/march/utkast-mars-23-2011.html

14 kommentarer:

Sahra sa...

Har inte ens tänkt tanken att kunna spela Finns i sjön med Molly. Vet inte varför. Men hon spelar ju både monopol och poker, så varför inte. Det måste vi prova hemma. Det är ett riktigt kul familjekortspel.
Här hemma har vi blygsamma 17 grader. Det är inte heller roligt. Jag dras med två garderober. Plockade aldrig bort vinter/vår kläderna så de samsas nu tillsammans med sommarkläderna. VIlket gör det tråååångt i garderoben. Klänningarna hännger sorgligt oanvända. Och jag som köpt så många nya fina i år och dessutom för en gång skull har riktigt deffade armar som jag inte skäms för att visa. Typiskt va?.
Inte långt kvar nu. Till Sverigeresa och jobbstart. Så spännande det ska bli att följa dig i höst.
Kram

Miss Marie sa...

Tack för tipset om sommarpratare! Jag orkar aldrig lyssna på alla, men jag försöker lyssna på några! Kan rekommendera Karin Falcks sommarprat också!

Millan sa...

Ja verkligen en stor tjej!! Det hander sa mycket igen nu tycker jag. Det kanns som om de vaxer sa det knakar bade kroppsligen och mentalt i den har aldern.

Appropa svaret pa meddelandet nedan sa ar jag makta avis pa folkabussen M kopt! Jag har sett den i affarerna har och tankte att det ju vore toppen att ha som project i husvagnen :-).

Kram!

Desiree sa...

Åh surdegsbakaren ska jag ta och lyssna på. Tack för tipset. Nu har jag flera som jag ska ta igen och lyssna på. Ni har extrem hetta och även nere i södra Europa verkar det vara riktigt varmt. Jag skulle gärna vilja ha lite varmare här. Här har det parkerat sig på strax under 20 grader allt som oftast. Men jag skulle gärna vilja att vi fick strax över 20 grader åtminstonne. Svenskar verkar inte alls vana vid värme. Så fort det blir runt 20 börjas det tala om "hetta", hetta det är det ni har nu i NY. Allt under 30 grader är inte hetta. Men annars har det varit rätt hyfsat även om det kommer någon skur med jämna mellanrum. Mysig dag och skönt att rensa bort lite i garderoberna. Sådant behövs göras med jämna mellanrum. Bra att HR hört av sig också. Tror du du kommer hinnan börja jobba något innan ni sticker till Sverige på semester?
Kram!

Martina sa...

Förstår att det är jobbigt med sån värme och tråkigt att behöva vara inne mitt i sommaren. Men skön känsla att få så mycket gjort! Rensa garderober och annat borde jag också göra när jag kommer hem.

Lät intressant med den franske bagaren, ska försöka hitta det där programmet och kika in på hans blogg.

Duktiga Ella som spelar finns i sjön! Vi spelade Ticket to Ride igår som inte var helt lätt att förstå men det gick bra ändå.

Mina tjejer kan inte heller säga sch-ljud, det blir också hööön istället för sjön. Och dessutom så har ju fransmän extremt svårt för h!

Kramar

Saltistjejen sa...

Sahra,
det var jätteroligt att spela Finns i Sjön med E så testa med Molly! :-)
Och visst, ert väder låter inte alltför roligt heller. Temperaturer runt 22-26 gillar jag. Men under 20 känns lite tråkigt mitt i sommaren. Iallafall om det samtidigt är en del moln, ibland regn och lite blåst. Men värmen kommer nog! Ibland är det ju så med svenska somrar. De är fina antingen första ELLER andra halvan! :-)
Hoppas du snart ska få använda dina fina klänningar och visa dina vackra armar!
Kram!!


Miss Marie,
jag lyssnar på ganska många nu när det finns podcasts. SÅ BEKVÄMT eftersom man kan ladda ner och lyssna precis när man själv vill.
Och jag gillade också Karin Falcks. Samt Daniel Sjölin (tror jag han hette) och Tirsa Parzi. :-)


Millan,
visst händer det otroligt mycket nu. Särskilt mentalt tycker jag. STORA kliv framåt! Och däremellan en massa trots. Iallafalll här ;-)
Folkabussen är färdig nu och såååå fin! En sådan otrolig detaljrikedom!
Kram!!


Desiree,
ja gör det! Tror du kommer gilla hans sommarprat mycket!
Ja, hettan här är INTE SKÖN nu. Och visst är det skillnad på hetta och hetta. Här är ändå inget jämfört med södra USA där de väl har runt 40+ mest hela tiden nu....
Och visst är svenskar ovana med värme. MEN det är ju kanske inte så underligt ändå. Plus att just därför har man heller inte så mycket hemma som kan hjälpa de veckor det blir riktigt varmt. Som AC eller fläktar. Förr hade man inte ens AC på bussar och tunnelbanor och tåg heller. Men de har man väl på de nyare nu??
Jag har ingen aning om när jag egentligen kommer börja jobba men jag gissar på början av augusti eller ev slutet av juli.
Kram!!


martina,
ja det är jobbigt när det går upp emot 40 grader tycker jag. Särskilt som staden i sig blir otroligt varm också. Men dagar som igår gör det inget tycker jag. När man får mycket gjort hemma. :-)
Ja, lyssna på den franske surdegsbagaren! Jag gillade hans sommarprat mycket. Och han sa inte heller "h" i början av orden. Så som det ju är med fransmän... ;-)
Men det är ju kul att dina tjejer faktiskt Kan säga "h"!! :-)
Kram!!

Lotta sa...

En bra dag, innedag, bakardag, speldag, mysdag, fixadag :-)

Och er stora tjej!!

Och varmt...yes, hot hot hot.

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp en riktigt skön och bra dag var det igår. idag ska vi besöka ena bilhandlaren igen. Och så väntar jag på åskan som jag hoppas hoppas hoppas ska rensa luften lite och ta ner temperaturen ett antal grader. :-)
Kram!!

Coolaannna sa...

Plötsligt händer det!!!!

Skoj med oväntade pengar!

Kram ANna

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
hahah ja just det!! :-)
kram!

Min plats i solen sa...

Oj, vilken hetta! Här är det regn för hela slanten just nu, men det känns rätt ok. För precis som vid hetta får man vid regn gjort en hel massa inomhus. ;) Här blev det både bullbak, städ och tvätt idag. :)

Vilken trevlig överraskning att få oväntade pengar från banken så där. Mycket roligare när det är på det hållet. ;)

Finns i sjön är inte dumt alls. Det spelar vi fortfarande här hemma emellanåt. :)

Sköt om dig och ta det lugnt i hettan.

Kram Lotta

Saltistjejen sa...

Min plats i solen,
Ja det är riktigt varmt hör ju. Har varit en värmebölja de senaste veckorna så nu känner jag att jag gärna skulle vilja ha lite svalare väder. Om man fick önska... :-)
Att få pengar man glömt bort är alltid kul. Och Finns i sjön spelade jag med minnesrunor som liten minns jag.
Kram!

Cosmopolitan sa...

Det är så skoj att se när de lär sig nya saker. Jag tycker det är något nytt varje dag... Vi har oxå rensat ut våra "garderober" (läs resväskor) så vi ska få plats med lite nytt från NY. :-)
Kan oxå rekommendera surdegsbagaren. :-) Älskar sommar i p1!

Saltistjejen sa...

Cosmopolitan,
ja det är verkligen roligt! Just att följa deras utveckling är fantastiskt tycker jag.
Haha, ja ni har ju levt i resväskor ett tag nu under er tid i Mexico så jag förstår att ni rensar lite innan ni drar vidare hit! :-)
Kul att du också gillade surdegsbagaren. Och visst är Sommar i P1 otroligt bra!!!!
Kramar!