torsdag, juli 05, 2012

Tårar

Idag har jag gråtit. Igen. En bra stund också. Genom dimmiga tårgardiner har jag tittat ut, läst och sedan snörvlat vidare. Men av GLÄDJE. Lycka! För en vän. En alldeles underbar underbar underbar kvinna. Vi har känt varandra i drygt fem års tid. Följt varandras liv. Alltid på avstånd. Ja, rent geografiskt alltså. Med en stor Atlant mellan oss. Men ändå närmare än vad jag följt de flesta. På ett helt annat plan. Än det rent geografiska då. Gråtit skrattat gråtit igen. Pladdrat skit och gett råd. Det har varit upp och det har varit ner. Så som livet oftast är.

Och nu nu nu nu nu! Äntligen. Efter flera års väntan har hon och hennes man äntligen fått beskedet. Det där alldeles speciella. Det de längtat så hett efter. Kämpat så hårt för. Det de under de senaste åren knappt ens vågat tro på till slut.  De ska bli FÖRÄLDRAR! De har fått en son. Som väntar på dem. I en annan del av världen. Långt bort rent geografiskt, men ändå närmare än någonsin tidigare.

Och jag gråter en skvätt till.
Av Lycka


Och för er som ännu inte lyssnat på Klara Zimmergrens Sommarprat i P1 rekommenderar jag det å det varmaste. Kanske var det slumpen eller ödet, men jag lyssnade på just det igår. Dagen innan jag fick veta att min vän äntligen ska bli mamma. Klara beskriver så otroligt väl de många tankarna och känslorna kring detta med barn och föräldraskap. Och speciellt de man har då det inte går som man "planerat". De tankar och känslor man får då det helt enkelt inte går alls. TACK Klara för ditt fina program!


*) Bildern är lånad från nätet: http://www.acuteaday.com/blog/tag/baby-rabbit/19 kommentarer:

Cosmopolitan sa...

Åh! Så underbart! Stort grattis till dom.
Jag lyssnade oxå på Klara och tyckte det var fantastiskt. Rekommenderar den oxå.

Miss Marie sa...

Vad underbart för dom! Har också ett par kompisar som äntligen fick hem sin lilla son i början av sommaren. Glädjen är stor! :)

Martina sa...

Grattis till dina vänner! Sa härligt, speciellt när man har fatt kämpa sa länge och mycket.
Kram

Katarina sa...

Grattis till dina vänner. Ett efterlängtat besked med många stora känslor, kan jag tro.

Klaras program var helt fantastiskt, hon var mycket duktig att sätta ord på detta...Och ett lyckligt slut för hennes del, att trampa på legos är inte alla förunnat :) :)

Kram

Sahra sa...

Visst var det ett fantastiskt pgm. Klaras. Jag skrattade och grät om vartannat. Så jag förstår hur du reagerade när du pratade med din vän. Jag har en bloggvän som har varit mycket svårt sjuk. Döende. Gjort transfusion. De har gått igenom ivf efter ivf utan resultat. Någonstans tror jag de hade börjat förlika sig med tanken att det inte skulle bli något barn. Men ta mig tusan. Hon blev gravid på naturlig väg och har idag en två månaders flicka. Det sker mirakel. Det gör fan det. Och nu är jag skitglad för din vän och hennes mirakel som väntar på dem.
Kram

Millan sa...

Men ah vilka glada nyheter! Sa roligt och sa spannande med en ny liten familjemedlem.

Kram!

Channal sa...

Visst är det underbart! Jag lyssnade på henne... hon är bäst och hon berör! KRAM Anna

Pernilla sa...

Vad roligt att höra och vilken lycka dina vännr måste känna nu. Klaras program var helt underbart att lyssna på. Hon satte verkligen ord på vad det innebär med ofrivillig barnlöshet, kände igen mig så i det hon sade.

HA en fortsatt härlig och lycklig dag ! =)

Anna, Fair and True sa...

Å vad underbart! Förstår att du gråtit många glädjetårar!

Taina sa...

Härligt! Förstår din reaktion också, speciellt som du följt dem en tid. En av mina vänner gick igenom detsamma och efter många turer, kubikmeter av tårar och tonvis av besvikelser så dök hon upp, deras idag 3-åriga dotter från en annan del av världen. Den lyckan gick inte att beskriva!

Kram kram!!!

Lotta sa...

Härligt, underbart! Villken lycka. Och att ha en vän som dig Saltis.

Kram!

Saltistjejen sa...

Cosmopolitan,
ja visst var hennes program otroligt bra!
Kram!


Miss Marie,
ja det är helt fantastiskt. De har kämpat och väntat i sååååå många ÅR!
Kram!


Martina,
ja det är helt otroligt och vi är många vänner som gläds med dem nu.
Kramar!


Katarina,
tack! Och ja, det känns helt enormt stort. Klaras program var SÅ BRA! Hon kunde, som du beskriver sätta ord på så många av alla tankar och känslor kring detta med barnlöshet. Och visst är det så att det slutade lyckligt även för hennes del. Det är inte alla förunnat att trampa på lego. Så sant.
Varmaste Kramen!!!


Sahra,
ja hon var helt underbar och även jag skrattade och grät om vartannat. Mirakel händer. Absolut. Så underbart för din vän! Men tyvärr är det alldeles för många som inte får uppleva de där miraklen. Tyvärr.
Kramar!!


Millan,
ja det är sååå spännande och roligt nu!
Kram!


Channal,
ja hon var helt fantastiskt bra.
Kram!


Pernilla,
ja det är helt fantastiskt för dem. De har väntat och kämpat så otroligt länge. Och visst kände man igen sig mycket i Klaras program, även om vi själva inte behövde kämpa på långa vägar så länge.
Stor Kram!!


Anna Fair and True,
ja det känns fantastiskt!
:-)
Kram!


Taina,
ja det är helt otroligt. Jag lärde känna henne då vi båda var i samma forum på internet och det var ju för många år sedan. Sedan dess har de flesta av oss som har hängt där lyckats få barn Vissa flera. Och nu äntligen äntligen även hon och hennes man. Det ÄR fantastiskt!
Kramar!!


Lotta,
ja det är sååå underbart! Haha att ha en vän som mig vet jag inte om det lägger till så mycket i denna lyckan, men jag är sååå glad för deras skull!
De kommer bli helt fantastiska föräldrar!
KRAM!

Saltistjejen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Trillingnöten sa...

Vad underbart!! Helt fantastiskt :) Jag blev alldeles rörd själv när jag läste detta! :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är verkligen helt fantastiskt! :-) jag är sååå glad över detta!
Kram!

Pratglad sa...

Jaa det finns nyheter som gör en varm inombords länge!!!!

Saltistjejen sa...

Pratglad,
jaaaa eller hur?!?!? :-D
KRAM!

Anonym sa...

Tack för de fina orden. De värmer och jag sitter här med tårar i ögonen.

Det har gått en vecka sedan vi fick veta att vi har en son och chocken har så smått börjat lägga sig. Än är det dock inte över. Nu väntar vi på resebesked.

KRAM till dig och familjen

Saltistjejen sa...

Å vännen!
det känns overkligt även för mig än att veta att ni fått ert besked. Men jag är så oerhört glad och lycklig för er skull!!
KRAM!!!