tisdag, juli 03, 2012

Söndagens svalka

Det är som sagt hett här nu. En värmebölja. Dagligen stiger temperaturen en bit över 30 grader. Solen steker, asfalten och betongen bränner. Vid 14-tiden på eftermiddagen dallrar ofta luften och termometrarna brukar visa runt 33-34 grader. Så vi försöker hitta svalka. I söndags bestämde vi att träffas på Campus vid "Ankdammen" och jag tog med Lill-Skruttans lilla uppblåsbara pool. Det blev ett par timmars skönt "häng" där i skuggan av de stora träden. Lite medhavd picknickbrunch också. Detta har blivit lite som vår trådgård i den bemärkelsen att den är lättåtkomlig och att man kan vara ganska ostörd här.

Vi satte oss under ena trädet och poolen ställde vi en liten bit bort under ett av de andra träden. I förgrunden här skymtar ankdammen.

Tjejerna lekte och hade hur kul som helst, men man ser att de vuxit. Förra sommaren var de fyra stycken i den här lilla poolen men i år var tre nästan för många....

Sprayflaskor är alltid kul!

Här tvättas det med "magic soap"


Gullungarna

Efteråt var det gott med lite att äta.

Det blev plättar, bagels, fruktsallad och minimuffins.

Efter att O gått hem lekte Lill-Skruttan och C lite till i poolen medan vi plockade ihop.


På eftermiddagen tog vi med oss tjejerna på bio. Madagaskar 3. Heta sommardagar är det skönt att få sitta inne i en sval biosalong en stund.


Även R kom till bion och efteråt blev vi hembjudna till dem för att hjälpa till att äta upp resterna av födelsedagsbuffén. Lill-Skruttan och R lekte hur bra som helst. Här bygger de rymdskepp med magnetiles.

R's glada lillasyster E

En händelserik söndag blev det. För Lill-Skruttans del superlyxig med kompishäng i stort sett hela dagen. Plus en biofilm! Hon somnade rätt ovaggad på kvällen kan jag berätta.

Imorgon är det 4th of July - Independence Day med andra ord. Vi är lediga och planerna är att ta oss till Roosevelt Island på förmiddagen för att vara med kompisar där. Det blir nog ett besök i en inomhuspool då för att komma undan hettan. Sedan en picknicklunch. På kvällen ska vi träffa andra vänner och ha en knytismiddag. Var är ännu inte riktigt bestämt än men vi tar det lite som det kommer.5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är magnetiles? Låter som ngt Molly skulle älska. Hon leker annars just nu mkt med plus plus om du vet vad det är.
Ser skönt ut där i skuggan under träden
Kram Sahra

Millan sa...

Happy 4th of July :-). later som mycket trevliga planer for er sa jag hoppas ni far en bra dag!
Vad harligt ang semestern nedan. Forstar att det blir ett valdigt bra forsta intryck av din nya chef! Nar borjar du pa nya jobbet?! Maste kannas sa spannande.

Kul med Madagaskar 3. Vi alskar bada de andra tva sa ser fram emot att ga pa den pa bio nar dne kommer hit.

Kram!

Saltistjejen sa...

Sahra,
å Magnetiles är SUPER!!! Något ALLA barn borde få ha hemma :-) Vi har inte skaffat några till E mest för att de har det på dagis så hon kan leka med det där men de är verkligen super. Jag ska se om jag kan hitta någon länk till dig så du kan läsa mer.
kram!!


Millan,
tack!! Ja det blir nog en riktigt bra dag tror jag. Hoppas det. Och ja det känns fantastiskt med semestern och jobbet! :-) Jag vet faktiskt ännu inte riktigt när jag börjar på jobbet för allt beror på hur fort HR kan processa det hela, men troligt är p ca 2-3 veckor.
Madagaskar 3 var sisådär tycker jag. Den kändes väääääldigt "på" heeeela tiden. Alltså lite för mycket "action" utan att ha andningspauser för min del. Men jag tror E tyckte den var kul åtminstone bitvis. Fast vissa delar tyckte hon var läskigt också. Men på det stora hela var hon nöjd efteråt. Tror hon tyckte det var kul att de faktiskt var på "vårt" zoo. ;-)
Jag har bara sett 1:an tidigare och tyckte den var okej. 2:an såg jag aldrig.
Kram!!

finelinan sa...

Åh, alltid när jag läser om era härliga utflykter, lekplatshäng, parkbesök osv., blir jag lite avundsjuk. Det är just för sådana saker jag skulle kunna tänka mig att bo i en storstad, istället för här ute på landet. Visst, vi har en lekplats 20 minuters promenad bort, stranden 10-15 minuters promenad härifrån, getter och hästar som grannar. Men ändå, det blir inte så mycket att välja mellan. Ni har ju nära till allt tycker jag!

Saltistjejen sa...

finelinan,
men du det är ju så att alla ställen och allt boende har sina för- resp nackdelar. Så är det ju helt enkelt. Jag kan sakna närheten till naturen, till tystnaden och till lugnet. Samtidigt älskar jag denna staden enormt mycket. Men som sagt man kan ju tyvärr inte få allt. :-)
Kram!