torsdag, juli 12, 2012

Jazzkväll

tisdags, hade vi en otroligt bra kväll på Jazzklubben Jazz Standard här i staden. På gatuplanet ligger ju restaruangen Blue Smoke men vi gick ner i "källaren". Det var vår kompis Mr Blues, Chris Bergson som skulle spela. Tillsammans med vad jag tror var hela sitt band "The Horns" och det var en härlig konsert! Lill-Skruttan var med. Hon och Mr Blues' dotter C roade sig fint med klistermärken och ritpapper. Men Lill-Skruttan verkade även gilla musiken för hon gungade ofta med i takt med låtarna eller dansade och såg ut att njuta av det hon hörde. De var för övrigt otroligt duktiga under hela konserten. Vi hade sagt till dem att de måste vara tysta så länge Chris och hans kompisar spelade och de satt på sina stolar nästan hela tiden och pysslade och/eller åt sin mat. Det känns roligt att Lill-Skruttan nu är såpass stor att hon faktiskt kan följa med (och även själv verkar uppskatta) sådana här saker. Detta var ju andra gången de båda varit tillsammans på en konsert. Förra gången var då Chris spelade tillsammans med Matt Clohesy på 55Bar. Även tjejernas musiklärare från dagis var där med sin man och för Lill-Skruttan och C var nog kvällens stora händelse ändå att just Bari var där. För oss vuxna var väl kvällens kändisspotting skådespelaren Cillian Murphy som en del av oss såg där (själv missade jag honom helt). Tyvärr fick man vare sig fota eller spela in något från konserten så det blev väldigt få bilder tagna där.

Två glada och uppspelta tjejer på tunnelbanan på väg till konserten.

Här Chris med sin familj innan konserten

Scenen.

Restaurangen gav barnen varsin kaka och lite strössel som de fick dekorera med. Sedan tog man kakan för att grädda den. Otroligt smart och roligt tycker jag!

Innan vi gick hem fick de tillbaka sina kakor gräddade och färdiga att ätas.

Jag kan verkligen varmt rekommendera Jazz Standard för er som gillar att lyssna på live jazz och blues. Ett lagom stort ställe, bra scen och trevlig personal. Även restaurangen Blue Smoke är bra med riktigt god BBQ. Vi åt middag under konserten och det blev bl a shrimp corn dogs till förrätt (otroligt goda!), ribs för mig och pulled pork för M. Barnmenyn var jag också imponerad av. De hade en hel del alternativ och för 9.50 (dollar såklart), fick man en huvudrätt, en side och en efterrätt. Dessutom fick de ju kakan här ovan. Lill-Skruttan åt grillad lax, pommes samt en brownie.

Det var som sagt en riktigt härlig kväll där vi kunde koppla bort alla surrande och snurrande tankar. Att få gå ut tillsammans och lyssna på riktigt bra live musik är något jag verkligen uppskattar. Det ger så mycket energi och att dessutom kunna göra en sådan här sak tillsammans hela familjen känns lite extra roligt.
Tuseday July 10
CHRIS BERGSON BAND WITH HORNS

performer name
 • Chris Bergson - guitar, vocals
  Steven Bernstein - trumpet
  Erik Lawrence - tenor sax
  Chris Karlic - baritone sax
  Bruce Katz - piano, organ
  Matt Lindsey - bass
  Tony Leone - drums, backing vocals
With MOJO Magazine's #1 Blues Album of 2008, Fall Changes; and #2 Blues Album of 2011, Imitate the Sun, New York guitarist/singer Chris Bergson has established himself as "one of the most inventive songwriters in modern blues music." (Richard Skelly, All Music Guide) Chris Bergson has performed and/or shared stages with Hubert Sumlin, Levon Helm, John Hammond, Little Sammy Davis, Etta James, Bettye LaVette, Annie Ross, Norah Jones, Al Foster, and Matt Wilson, to name just a few. MOJO's Tony Russell hailed Bergson "a powerful spirit with flavors of Ray Charles and Tom Waits." Tonight and tonight only, The Chris Bergson Band brings its potent, horn-powered blues 'n' soul to Jazz Standard - make your reservations now!
Ovanstående är tagen från Jazz Standards hemsida

,,,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt med ett ställe som tillåter barn. Här hemma är det ofta 15-årsgräns för konserter. Fast jag vet inte om det gäller även för restaurangspelningar. Kanske går dit med sonen. Kram Sahra

Desiree sa...

Vilken supermysig kväll! Jag älskar att lyssna på bra live musik och i synnerhet just lite jazz/blues inspirerat. Jättekul att Ella nu är så pass stor att hon kan hänga med på sådana här kvällar utan problem. Det underlättar väldigt mycket och öppnar upp för många möjligheter. Tack för bra tips om jazz ställe i NY. Skulle väldigt gärna gå dit då jag kommer till NY framöver någon dag. Jag minns att du tidigare skrivit om Chris och hans band. Undebart att ha en musikalisk vän som spelar på det här sättet.
Kram!

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja gå dit! Det tycker jag! Och de var kanske inte överförtjusta när de fick veta att vi skulle ta med barn, men så länge barnen är tysta går det bra. Man får dock vara beredd att gå ut med barnen om de börjar springa runt, prata högt eller på annat vis störa. men det är ju självklart tycker jag. Att man gör som förälder alltså.
Kram!!


Desiree,
ja det är verkligen härligt att gå ut och lyssna på bra musik live! :-) Om ni kommer hit tycke jag absolut ni ska gå hit. Och visst är det kul att ha en kompis som är en sådan fantastisk musiker. För att gå och lyssna på honom är verkligen inget vi gör "för att vara snälla" eller så utan för att han är så otroligt bra och omger sig med oerhört proffsiga och skickliga musiker!!
Kram!

Lotta sa...

Lovely!!! Gillar live...det är en speciell känsla och upplevelse. Vi har en god vän som är musiker, han var runt på massa klubbar i NYC när han var här.

Fint att ni kunde gå hela familjen. Skönt att koppla av från bilbeslut o annat ;)

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
jamenvisst är det härligt med live musik!!!
:-)
Kul att ni också känner en musiker. Det blir lite extra roligt och speciellt att lyssna och se någon man känner.
Och ja det var så SKÖNT att koppla bort allt surr ett tag där. Nu surrar det dock vidare. ;-)
Kramar!!

Channal sa...

Så himla mysigt och häftigt att få gå på jazzclub och lyssna och digga! En speciell känsla! Kul att Lillskruttan hänger med! Gillar det! Ofta utomlands är hela familjen med! Precis som det ska vara tycker jag!!
KRAM Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
ja det är otroligt härligt tycker jag. Att få lyssna på live musik ute är något jag verkligen kommit att uppskatta.och visst är det roligt att man kan göra sådana här saker hela familjen! :-)
Kram!!

Emma sa...

Underbart att gå dit med barn! Här i stan har de ett jazzcafé som bjuder på livemusik och kaffe från 10 på morgonen till 21 på kvällen. Och barn är välkomna Även där. Underbart tycker jag. Kul med er vän!

Och hoppas ni börjar få ordning på siffrorna!!

Saltistjejen sa...

Emma,
ja det är fantastiskt kul att kunna göra sådana här saker hela familjen! :-) Kul att göra saker på tu man hand med sin man också, men det känns extra roligt att man faktiskt KAN välja. Att båda alternativen finns. Tror det är lite annorlunda i Sverige, men är inte säker. har dock en känsla av att det är mer "uppdelat" där. Att man går ut på vuxensaker som par och på barnsaker som familj. men jag kan ha fel också.
Och ja siffrorna de siffrorna. Tror iallafall att vi har bestämt oss....
:-)
Kramar!!