lördag, juli 14, 2012

Födelsedagspicknick och Sverigebesök

Idag lördag har vi haft en riktigt bra dag. Den började med en strålande glad Lill-Skrutta som väckte mig med ett "Godmorgon mamma!" och sedan när vi varit uppe en stund ringde SvägerskanSkype. Jätteroligt att pratas vid om allt som hänt och händer i våra liv just nu. När klockan närmade sig lunchtid började vi förbereda inför den Födelsedagspicknick vi blivit inbjudna till. Det var min Springkompis K (fru till Mr Blues och även mamma till Lill-Skruttans kompis C) som skulle fira i Central Park.

Vi tog bussen till Parken och där hade vi sedan en otroligt skön och mysig eftermiddag tillsammans med våra vänner och deras vänner. Ett avslappnat och skönt födelsedagsfirande där alla bidragit med lite till picknicken.Lite läsning

Trädstamsklättring

Stora såpbubblor

Hopp över hopprepFödelsedagsdessert

Mr Blues och "Födelsedagsbarnet"

Så lektes det "duck duck goose"

När den tidiga eftermiddagen går över i tidig kväll blir Parken sådär Magisk. Det är svårt att förklara men allt känns bara så otroligt speciellt: Ljuset, den perfekta temperaturen med en ljum bris, lystern i de gröna löven, folk som strosar, cyklar, åker häst och vagn eller som gör precis som vi har picknick tillsammans på filtar utspridda i gräset. Jag ÄLSKAR verkligen Central Park då!

Men vi lämnade Parken mitt i den magiska timmen för att komma hem till vårt Sverigebesök. Vår vän H hade nämligen landat och var på väg. Så himla roligt att ses! Vi sågs hemma hos oss men gick ganska snart till en av våra kvartersrestauranger "Fatty Fish" och åt middag ihop. Gott och mysigt! Det känns alltid lika fantastiskt att träffa gamla vänner igen. Som om man sågs igår. Och ändå med så mycket nytt att prata om. Vi satt rätt länge på restaurangen och mörkret hann sänka sig medan vi åt och pratade.

De två Skånepågarna.

Jag och H

Lill-Skruttan roade sig med iPaden medan vi väntade på maten


Jag åt en otroligt god torsk med bl a bok choy!

Visst är de söta...!


Vi satt i restaurangens "uterum" vilket var himla mysigt.

8 kommentarer:

Miss Marie sa...

Vilken härlig dag! Bara en massa häng med härliga människor! Och iPaden måste ju ändå vara den bästa uppfinningen för att underhålla barn! :D

Desiree sa...

Underbar dag. Skönt att NY har så många fina parker att det räcker till alla. Det är ju underbart att kunna fira födelsedagar på det här sättet utomhus både för vuxna och för de små som kan springa omkring och roa sig. Jättekul med lite Sverigebesök också vad trevlig restaurangen ser ut. Maten såg väldigt god ut. Ha en mysig dag imorgon också.
Kram!

Anonym sa...

Låter som en toppendag. Ja, de är jättesöta. Du också
Kram Sahra

Lotta sa...

Perfekt med b-day picnic i underbara CP. Mera picnics borde man ha ;)

Fatty Fish --gillar!!! Och du är jättesöt på bilderna. Tack Apple för iPhone, iPad, iPod :-)

Härlig dag!!!

Fourmum sa...

Vilken underbar dag! Alla bidrar, umgås utan en massa krav utan mer att det blir som det blir :) Kram

Saltistjejen sa...

Miss marie,
ja det var en ritkigt skön och mysig dag tillsammans med vänner!! Vädret var dessutom nästintill perfekt!


Desiree,
ja det var det verkligen! Och visst har NYC en massa fina parker. Vi går ju oftast till just Central Park men det finns även andra som är riktigt härliga.
Fatty Fish är en bra restaurang om man gillar lite cross-over asiatiskt. Vi gillar att de har sin "utegård".
Kram!


Sahra,
japp det var en toppendag! Och söta är vi väl alla lite till mans och kvinns. ;-)
Kramis!


Lotta,
ja så härligt med sådana här avslappnade tillställningar när folk kommer och går och man bara har trevligt tillsammans. :-)
Tack vad gullig du är som tycker jag är så söt!! :-) Jag tycker att M och H var de sötaste igår iallafall. Som småfnissiga kompisar som får återse varandra efter en lång tid. Gulliga!!
Kramar!!!


Fourmum,
ja det var det verkligen! Och det är så härligt att träffa vänner. Och med barn är det underbart att kunna ses utomhus och ha picknick tillsammans. Helt "kravlöst" som du säger och folk kan komma och gå som det passar. :-)
Kram!!

Cosmopolitan sa...

Åh! Vilken härlig dag! Jag blir bara mer och mer sugen på att komma till NYC när jag läser din blogg... Nu är det bara dagar kvar, 6 dagar närmare bestämt! Wiiii!! :-D Och på nåt sätt, av alla saker som finns att göra i NY, är det jag ser fram mest emot Central Park och att äta sushi...
Vi har ännu bara en sak inbokad, Seinfeld-guidetour med den verklige Kramer, på lör 28e 3h mitt på dagen. Men det ska bli sjukt kul! Har ni varit på den??
Hoppas verkligen vi kan ta en liten fika i parken eller nåt en dag/kväll. Dock vet jag att ni har massor för er just nu.
kram

Saltistjejen sa...

Cosmopolitan,
å jag hoppas vi kan ses! har lite dåligt samvete för jag har inte alls kollat upp annat boende för er men hoppas ni kommer trivas med det ni själva fixade. Det har bara varit mer än lovligt snurrigt här den senaste månaden...
Och ni kommer älska NYC tror jag! Finns massor här för barn! :-) V har aldrig varit på ngn sådan guidad tur alls. Vare sig Seinfeld eller SATC. men en av M's f d kollegor jobbade extra som guide på just SATC-turerna. Hon kunde tyska så hon hade hand om de tyska turisterna. :-)
Kram!