lördag, juli 07, 2012

To the Infiniti* and beyond

Det blev inga kritor ute. Det blev en lugn förmiddag inomhus med lite Legobygge medan temperaturen steg utanför fönstren. Sedan lunch och så på eftermiddagen en tur till en av bilhandlarna i Hell's Kitchenområdet här på Manhattan. Vi skulle mest kolla. Scanna lite. Försöka samla lite information. Men det slutade med att vi lade en deposit och skrev papper. 100% refundable men ändå. Det kändes lite galet. Bara sådär. Hupps! "Man borde väl kolla med många ställen först" sa vi till varandra när vi gick därifrån. Deala lite. Innan man bestämmer sig. Men nejdå, vi skriver glatt på papper vi. Hej hopp i Galopp!

Men vi ska faktiskt ta en sväng till Brooklyn imorgon och kolla in en annan bilförsäljare där också. Jämföra priser och annat. Det är en dryg tågresa dit, men det kan det ju vara värt för att se om dealen vi nu skrivit på (100% refundable dock...!) är bra eller om det är ett rån.

Innan vi bestämde oss för att ta oss till en bilförsäljare byggdes det Lego.

Lill-Skruttan har blivit riktigt duktig. Särskilt på att följa instruktionerna. Men sedan är det fortfarande lite småknepigt med själva byggandet. Ofta lite för pilligt.

Men till slut blev planet färdigt.

Och så lekte vi såklart lite med det nya och det gamla Legoplanet. Och som alltid när det gäller Lill-Skruttan så är det ena "mamman" (kan även ibland vara pappan) och det andra är "babyn".


*) Och NEJ det är ingen deal på en Infiniti! Jag fotade bara den registreringskylten eftersom jag satt intill denna bil.

11 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, absolut kolla runt. Det kan skilja mycket både på typ av bil ni får för pengarna, avgifter m.m. Rekommenderar att inte göra affär hos första handlaren.

Men kul att det är på gång med bil o körkort!

Fint plan och vilken duktig tjej ni har!!

Kram o sov gott ;)

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja det är ju så vi känner. Vi måste kolla lite mer och jämföra. Men det kändes ändå hvra här eftersom vi inte förbundit oss på något vis. Bara betalat en deposit (för att de ska hålla bilen åt oss) men som vi helt får tillbaka ifall vi ångrar oss.
Och visst känns det kul om än lite läskigt med allt detta nya! :-)
KRAM!!

Pettas sa...

Lycka till med billetandet!:) Alltid spännande affärer.
Ella är duktig på legobyggandet. Lärorikt och utvecklande

kram
Karin

Desiree sa...

Låter klokt att kolla runt lite som sagt men ibland känns det ju rätt med en gång och då är det bra att skriva på. Lite så blev det för oss med lägenheten som vi ´precis köpt. Vi kollade förvisso runt på många objekt men sedan kändes det helt rätt och då kände vi att vi inte behövde kolla vidare något mer.
Lego är kul. Minns också att jag och min lillebror hade MYCKET lego.
Kram och lycka till med bilköp.

KARLAVAGNEN sa...

:-) Känner igen mig. Jodå jag skulle bara kolla. Joo. Nä inte köpa något. Nännänänä... Inte jag.

Så fick jag min Stokke (numera Varier) PEEL fåtölj och min Gnäggiga säng (för att vara lite kryptisk). Båda gångerna skulle jag bara följa med kompisar och kolla möbler...

Men det blev ju bra till slut.

MEN HUR 17 GÖR NI med parkering och sånt? Önskar fortsatt trevlig söndag!

Pratglad sa...

Köpa bil är tidernas puckoprojekt! Vi är inne på vår tredje. Första gången hade jag inte körkort och bodde inte ihop med A. Han köpte den på annons och jag la bara in ett veto mot kombibilar. Då blev det en onödigt stark Volvo S40 med uselt bagageutrymme.

Andra gången var det uppenbart att jag var med i det hela. Då behövde vi en kombi, men hela urvalet skötte A. Jag fick provköra bilen två kvarter och sa ok. Det var allt. En pigg Volvo V50 som mest var bensintörstig.

Tredje gången var i april i år. Nu har bilen gått från att vara mest As till att vara mest min eftersom jag pendlar med den. A gjorde urvalet den här gången också, men provkörandet och diskuterande var betydligt större. En dieselsnål Kia Ceed med bättre bagageutrymme än V50n.

Sammanfattning hittills: Jag är tacksam över att leva med nån som orkar räkna på olika bilar, som orkar läsa tester och snacka runt. Själv vill jag mest lasta den full med jox och att den sen ska ta mig säkert från punkt A till punkt B. Inget annat...

ALL lycka till!!

Taina sa...

Vad kul att ni blivit med BIL! Själv tycker jag bilköp/billease är en fis i universum mot FÖRSÄKRINGARNA där de verkligen kan "lura" en. Snacka om skillnader i den världen. Suck.

Himmelens duktigt av Lill-Skruttan att redan NU börjar följa instruktioner på lego! Imponerande.

Stay cool nu!

Kram kram

Miss Marie sa...

Wow, bilinköp! Spännande! :)

Saltistjejen sa...

Pettas,
tack!!!
Och ja hon har blivit så stor nu E. :-)
Kram!!


Desiree,
ja det känns som om man borde göra det. Men visst, vi fick en deal som kändes otroligt bra på en bilmodell vi redan från början varit intresserade av. men som sagt, vi har noll koll på detta så att kolla lite och jämföra priser är säkert bra. Idag åker vi till Brooklyn för att höra där också.
Haha kul att ni hade MYCKET Lego du och din bror. Kan tänka mig att det var mycket då!! ;-)
KRAM!


Karlavagnen,
hahahha där ser man! Ja, så länge man blir nöjd i slutänden är det ju positivt. Vi ska till en till bilförsäljare idag så får vi åtminstone en till att jämföra med. Parkering här får bli garage. Vi får hyra. Priset i kvarteren här omkring på de flestagarage ligger runt 250 dollar i månaden vilket är okej för oss.
Kram!!


Pratglad,
haha ja jag är inte ett dugg intresserad eller kunnig. Maken har gjort det mesta av kollen men han var redan inne på ett bilmärke eftersom han kände att det märket var det enda han kände till något mer om vad gäller olika modeller. Hans pappa var försäljare för just Nissan under många år så M har liksom hängt med lite där vad gäller olika bilmodeller etc. Och nu lutar det åt att vi leasar istället för att köper vilket för vår del känns bättre. Men som sagt idag åker vi till ett nytt ställe för att kolla vad de har för deal.
Kram!!


Taina,
haha tja riktigt "blivit med bil" har vi kanske inte än men det känns okej. Försäkringar skulle tydligen bilförsäljarens försäkringsexpert fixa åt oss. Alltså olika alternativ där vi sedan kan välja det vi tyckte verkar bäst. Vi får väl se vad det blir.
Och ja E är väldigt duktig och stor nu!!! Känns som mycket hänt senaste halvåret bara! :-)
Kram!!


Miss Marie,
japp fast lite läskigt också.... ;-)

Trillingnöten sa...

Jisses vad modigt! :) Hoppas det var en bra deal :) Inte så dålig idé att kolla runt ändå, men ni kanske fick en bra deal på första försöket! Hoppas!

✿Ewa sa...

Precis så gjorde vi när vi köpte ny bil sist...Vi har visserligen tittat runt lite då och då, mest för att vi " kanske" skulle byta vår bensintörstiga Audi mot en lite mindre och bensinsnålare bil. Så fick vi för oss att gå in på en bilfirma bara sådär och ut kom vi med papper på att vi precis hade bytt bil...! Kändes helt overkligt och hade vi verkligen inte förhastat oss?? Nu, några månader senare så är vi enbart glada åt det snabba beslutet. Bilen r en pärla som nästan inte drar något bränsle alls (disel) Haha, ja det blev en bilberättelse, jag som knappt känner till bilmärken utan mest pratar färg om någon frågar märke på bilen. ;)

Kul att se sötnosens glada bygge! Att lego är kul tycker så gott som alla barn och deras pappor. :))

Kram!