söndag, juli 01, 2012

Lördagskalas

I lördags fyllde Lill-Skruttans bästa vän 4 år och vi gick alltså på kalas. Kalaset hölls inne på den s.k Faculty Club här på Rockefeller University. Det är hit vi ofta går på "Happy Hour" på fredagskvällarna, även om vi under sommarhalvåret ofta sitter utomhus. Men just nu har vi en värmebölja här och lördagen var såpass varm att det kändes väldigt skönt att kalaset hölls inomhus.


R's lillasyster i en klänning hon ärvt av Lil-Skruttan (som urpsrungligen kommer från Sverige eftersom den var en present från olgakatt)

Det bjöds på en jättegod buffet av plockmat.

Och det fanns pyssel av olika slag för barnen. Lill-Skruttan var mycket koncentrerad och satt länge och gjorde ett pärlhalsband.

Och så lektes det med en slags formbart "skum".

Och med stora "studsballonger".


Så bjöds det på pizza. Lill-Skruttan åt tillsammans med andra bästa kompisen W som kommit till kalaset hela vägen från Brooklyn.


Här sitter de våra vänner och f.d Grannar (W's föräldrar och lilla-syster)


Födelsedagsbarnet själv.


Så blev det tårta!!
Och på slutet trotsade vi värmen och gick ut en sväng.


R med sin "Uncle".


Ett väldigt lyckat kalas var det på alla sätt och vis och på kvällen somnade Lill-Skruttan ganska utmattad. Jag och M kollade däremot på filmen Hangover 2 innan även vi däckade.

8 kommentarer:

Mallis sa...

Är det den tågtokige killen du berättade om som fyllde år. Jättefin tårta i alla fall, den hade Marlon älskat.

Grattis även till ditt jobb. Jag har haft en omtumlande vecka själv där jag blivit erbjuden nytt jobb och sagt upp mig. Mycket på en gång och det är lika bra det.

Här har vi allt annat än värmebölja och det känns som om vi blir snuvade på sommaren. Jag vill också ha värmebölja så vi kan åka till stranden.

Men men, det är bara att hoppas på att resten av sommaren blir bra.

Kram på dig

Sahra sa...

Så smidigt att kunna nyttja en stor lokal för kalas. Även om det ska förberedas och städas är det ändå skönt att slippa ha födelsedagskalaskaos i sitt eget hem. Jättesöt klänning. Riktigt födelsedagsfin Stor Skrutta.

Desiree sa...

Kul med kalas för både små och stora. Inte kul när det blir så varmt att man inte länge kan vara ute. Fått höra från våra vänner i Alabama att de har över 40 grader nu och det är banne mig inte kul. De där heta fuktiga sommrarna i södern var ofta too much.
Kram!

Miss Marie sa...

Åh, vad kul att E har såna här kompisar! Så bra att ni hittat ett kompisnätverk som funkar så bra för er med många människor. Det hoppas jag (och tror!:)) ni uppskattar! :)

Annika sa...

Roligt med alla era vänner!!!
Ni har verkligen ett rikt liv!
saltis, maila mig på fejjan. Känner att jag måste få veta om ditt jobb innan jag tar blogg och datorsemester, hahaha!!
SÅÅÅÅ nyfiken.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Mallis,
japp EN av dem. ;-) Hon har ju TVÅ tågtokiga kompisar.:-)
Tack för grattis! Jag är nyfiken på ditt nya också. Värmen och sommaren kommer nog till er snart.
Kram!!


Sahra,
ja det är jättebra. Just denna kostar dock att hyra eftersom man inte får vara där utan att en i personalen jobbar i baren. Men det är ändå vanligt att många hyr denna för fester av olika slag. Vi har varit på bröllopsmingel där också. :-)
Kram!!


Desiree,
ja det var ett bra kaals. Man har varit på en hel del olika sådana vid det här laget och de kan variera väldigt beroende på var man är någonstans.Och varmt är det här även om vi tack och lov inte har lika fuktigt som nere i Södern.
Kramar!


Miss Marie,
ja hon har en hel del vänner och även vi. De flesta har vi lärt känna via E's dagis. Tyvärr ska två av hennes allra närmaste vänner flytta nu i höst så det kommer helt klart att märkas. För både henne och oss. Men vi hoppas att åtminstone den ena familjen kommer att flytta till DC vilket ju inte är alltför långt bort ändå. Utan ett avstånd som det enklare går att ta sig till för att hälsa på. Den andra familjen flyttar till San Fransisco vilket tyvärr är längre bort.
Kramar!


Annika,
ja det är otroligt skönt att vi har ett bra nätverk nu med vänner. Men som jag skrev här ovan till Miss Marie ska tyvärr två av familjerna vi umgås mest med flytta till hösten. Det kommer bli en rätt stor omställning för alla tror jag eftersom det är dem vi umgås allra mest med.
Och ja jag ska maila dig. :-)
KRAM!!1

Lotta sa...

Lyckostar som får gå på så många kalas ;)

Alltid så gott, roligt och välordnat tycker jag.

Blir sugen!!

BTW...när börjar du arbeta?

KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja du så är det med närman har barn i dagisåldern... :-) Många kalas blir det.
Ang jobbet vet jag ännu inte faktiskt. Troligen om ca 2-4 veckor. Allt beror på HR och hur snabbt de kan processa det hela.
Kram!!