lördag, juli 07, 2012

Feber

Idag kommer New York City att få feber. Enligt prognosen ska det bli hela 38 grader här idag. Trettioåtta! Just nu i skrivande stund (klockan är strax före halv tolv på dagen) är det 35. I morse då jag vaknade och gick upp strax efter 9-tiden var det redan 30 grader. ACn mullrar här inne. Utan den hade jag verkligen tyckt det varit ännu jobbigare. Jag tror vi ska försöka vara inne så mycket vi kan idag. Kanske blir det lite vattenlek eller så senare men just nu har jag ingen större längtan ut faktiskt.

Fast Lill-Skruttan vill ut för att prova sina nya stora kritor som man kan rita med på marken. Vi får se hur vi gör. Skugga blir det nog då i såfall. Kanske går vi bara ner här på innegården där man kan svalka av sig i vattenspridarens svala vatten emellanåt.

10 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Tänk att det kan vara så olika på var sida om Atlanten. Här är det kallt och regn regn regn och åska!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
just nu låter get ljuvligt i mina öron hahaha!!! :-)

finelinan sa...

Jisses så varmt! Jag hade nog aldrig stått ut i sådan värme. Det gör jag bara i duschen, där jag alltid duschar hett! =)

olgakatt sa...

Det låter inget vidare!
Vi har ganska lagom temperatur om dagarna, 22-23, och idag var jag glad för regn. Det blir fort för torrt i marken och jag vill helst slippa vattna annat än krukorna.
Men hästarna har varit plågade av blinningana idag, stackarna.

Liz sa...

Fy, nej varmeboljan ar inte kul! Har har vi ju blivit vana vid att ha 40 plus sa lange att sa fort det star en trea framfor tycker man nastan det ar "svalt". Vi har denna vecka runt 45-46 grader....pust stonk ston...Som du forstar blir det inte mycket uteaktivitet....trakigt men vad gor man?! Tack gode gud for AC, vet inte hur vi skulle klara oss utan den. Aven om rakningarna ruinerar oss per manad...
Kram och som tur ar ser det ju ut som om NYC snart far lite svalare vader..sa hall ut!

Fröken Anki sa...

Ojoj, och vi som tyckte det var varmt och svettigt med 22 grader och fuktigt idag! Fast jag kan ändå sakna sommaren i den delen av USA. Längden på den iaf!
Hoppas ni kan svalka er något åtminstone!
Kram och trevlig helg.

aurorabuddha sa...

Vi har värmebölja här i södra Texas tills October - triple digits every day practically. Lyckans ost som bara har några få dagar!

Saltistjejen sa...

finelinan,'nej utan AC hade jag inte heller stått ut måste jag säga. För FY vad det är VARMT!!!


olgakatt,
å er temperatur låter helt sagolik tycker jag! Men nästa vecka ska det ju bli lite "svalare här igen". Med under 30 grader. Iallafall som det ser ut nu.


Liz,
fyyyy ni har ju verkligen HELT GALET HETT! Ojojoj! Jag borde inte klaga inser jag!! Och ACn kör vi också mer eller mindre hela tiden nu. Elräkningarna är inte så skoj på sommaren här. Tvärtom mot Sverige där det oftast är uppvärmningen som kostar.
Kram!!


Fröken Anki,
ja ni verkar ha perfekt temperatur tycker jag hahaha! Jag gillar inte somrarna här så mycket. Däremot vår och höst! Och ibland även försommaren om den inte blir alltför varm. Så ja, längden på själva Sommarhalvåret gillar jag! :-) Det skulle jag sakna i Sverige. För jag saknar inte de gråa och rätt "trista månderna innan jul och där i februari till april.
Kramar!


aurorabuddha,
jag är INTE avundsjuk på er hetta!! Här har vi "bara" haft en sådan här värme nu i ca 2 veckor eller så. Men det känns ändå jobbigt. Det värsta är väl att i en stad som NYC blir det värmen så jobbig. Svårt att "komma undan" om man inte går in. Hus, betong, asfalt, bilar, vägar och alla AC gör staden ännu varmare än vad den redan är. Men som sagt, jag vet ju att det ofta tar slut och att september brukar vara sådär lagom skönt!
Kram och hoppas ni får något svalare temperaturer ändå snart ni med.

Desiree sa...

Usch det där är inget kul alls när det är så varmt och fuktigt att man inte kan vara ute. Jag hoppas att värmeböljan ger med sig. Sommaren i Alabama kunde vara just sådär olidligt het att man inte kunde vara ute. Jag gillar inte alls att hela tiden tvingas vara inne vare sig det beror på värmebölja eller iskyla eller evigt regn. Man tackar gudarna för att det finns AC iallafall. Skönt att ni har Sverigeresan att se fram emot så att ni får lite svala och att kunna vara utomhus här och njuta av allt vackert.
Kraaam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
nej det är så jobbigt! och då har vi inte ens så varmt och fuktigt som ni måste haft i Alabama. Men det blir jobbigt med hettan här i staden eftersom den aldrig riktigt svalnar när det är sådana här värmeböljor.
Utan ACn vet jag inte vad jag gjort! ;-)
Kram!!