söndag, juli 22, 2012

Utflykt till Pier 6 i Brooklyn

Idag söndag, gjorde vi en utflykt till Brooklyn Bridge Park Pier 6. För er som har barn (ja, även utan barn är det värt ett besök) rekommenderas det å det varmaste! Vi hade hört talas om det av flera men aldrig tidigare besökt detta ställe så detta var vårt första besök i denna park. Pier 6 är ett större område och är indelad i olika lekplatser. Alla otroligt fina och med olika "inriktning" Där finns Swing Valley, Water lab, Slide Mountain m fl.  Dagen var perfekt. Runt 26 grader och sol. Torr luft och en ljum bris. Vi tog tunnelbanan, The 4 Train till Borough Hall i Brooklyn och promenerade sedan från stationen till Pier 6 (Court Street fram till Atlantic Ave där man svänger höger och går längs Atlantic Ave hela vägen tills den slutar. Då är man framme vi Pier 6). Vi åkte tillsammans med familjen K och väl framme så slöt f.d Grannarna upp.

Lill-Skruttan hade trots en tuff morgon (hon är förkyld och var inte alls på topp) en härlig dag med vattenlek i den otroligt fina vattendelen "The Water lab" av Pier 6. Jag var själv mäkta imponerad av denna del av parken! Så fin! Efteråt blev det lunchBark Hot Dogs som har en servering på taket alldeles intill vattendelen av Parken. Här följer en bildbomb från dagen.

Promenad i Brooklyn

Lill-Skruttan känner på vattnet.


Papporna M och A, och så mamma C med lilla Baby M på magen.

Lill-Skruttan hällde vatten på mina fötter. Skönt i värmen!W vid vattenpumpenLill-Skruttan och R testar vattenhjulet med skovlar.

W har vattenkrig med sin pappa.

R och Lill-Skruttan 

Efter all vattenlek blev det lite mellanmål i skuggan.

Sedan lunch!!


Utsikt över downtown Manhattan


I väntan på matenLill-Skruttan förklarar hur denna ska börja blinka när maten är klar.

Precis då började den blinka!

Mmmmm....!

Två glada vänner - R och W

De tre vännerna

10 kommentarer:

Cosmopolitan sa...

Undrar om man inte kan skymta oss på en båtrundtur på utsiktsbilderna över Manhattan... ;-) Du har iaf fått oss att vilja åka till det där leklandet med Påsen. Det ska vi nog hinna med. Hon kommer älska det! :-)

Saltistjejen sa...

Cosmopolitan,
Det måste ni verkligen göra! Det var toppen. Och går ni en vardag behöver ni nog inte trängas med lika många heller.
Kram!

Desiree sa...

Vilken härlig sommardag. Sådana där sommardagar man minns sedan då höstmörkret kommer krypande. Det är kul att man ständigt kan upptäcka nya platser och ställen man gillar även om man bott på en plats länge om stan är tillräckligt stor.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är nog en av de sakerna jag älskar med denna staden, det att man ständigt hittar nya platser och ställen att upptäcka. :-)
Kram!

Lotta sa...

Jag vill leka med ;)

NYC + boroughs har verklien platser och ställen att upptäcka. Soo nice!

Fina bilder, som alltid. Ser toppen ut!!!

KRAM!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha ja du får leka lite nästa gång du kommer till sta'n. Å andra sidan verkar dina lekplatser mer ha bubbel i glas än vattensprinklers... ;-)
KRAM!

finelinan sa...

Hjälp så roligt! En sån lekpark vill jag också ha i närheten! Jag tänkte faktiskt på er idag när jag lät Gibson bada (bara genom att sitta på kanten och doppa fötterna och stå liiite i vattnet) i en trist fontän på busshållplatsen här i staden. Folk tittade konstigt på oss, men vad f-n, lite nytta ska man väl ha av de halvfungerande fontänerna. =)

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja det var en helt otroligt fin park. Och då var vi ändå endast i den delen där vattenspridarna var. Det finns ju så många fler olika sektioner av parken med olika "specialitet".
Härligt att Gibson fick bada fötterna i fontänen tycker jag!!
:-)

✿Ewa sa...

Vilken härlig dag ni har haft! Det gör mig "längtig" efter sol (ja den tittar fram lite lätt mellan molnen) OCH värme vilket den här sommaren har varit snål med.

Kram!

Saltistjejen sa...

Ewa,
tack! ja det var en riktigt fin dag. Och sol och värme har vi gott om. Hoppas ni får en del ni också!
Kram!