måndag, juli 02, 2012

Dagens stora GLADA överraskning!

Den allra största och gladaste överraskningen var när jag pratade med min blivande arbetsgivare idag och insåg att jag kommer att få vara ledig två veckor i augusti (fram till och med första helgen i september). Helt otroligt! Jag var helt inställd på att jag skulle få göra en snabbflygning till Sverige för att kunna närvara på Sägerskans och Loffs Bröllop. Alltså att ta ett flyg på härifrån fredagskvällen, anlända på Kastrup lördagsmorgonen och mer eller mindre dra direkt till bröllopet. För att sedan åka hem igen dagen efter. Detta eftersom jag ju inte kommer att ha någon som helst injobbad semester redan i augusti och med tanke på amerikanska semestrar så har ju folk knappt någon sådan alls rent generellt även då de arbetat ett tag....

MEN då jag idag hörde av mig och frågade om jag eventuellt skulle kunna ta ledigt någon extra dag den veckan för att t ex kunna flyga ut redan på torsdagskvällen visade det sig att min blivande chef tyckte att jag kunde behålla mitt utresedatum. DESSUTOM berättade hon att hon själv skulle vara borta hela den kommande veckan efter och därmed tyckte hon att jag kunde stanna i Sverige även den veckan! Helt fantastiskt! Detta innebär att jag kommer att kunna åka till Stockholm också och hinner med att träffa mamma!!! Vi hade annars helt ställt in oss på att vi inte skulle kunna ses i sommar utan att jag kanske skulle kunna flyga hem någongång senare (antingen i slutet av året eller under nästa vår) istället. Men nu kan jag alltså hinna med en tur även hem och det känns så otroligt roligt!! 

Vi kommer alltså nu att flyga till Sverige hela familjen tillsammans. jag stannar sedan i Skåne ungefär en vecka och åker sedan till Stockholm ungefär en vecka. M stannar ett par dagar till i Skåne med sin familj (han har ju inte varit hemma i Sverige på två år!) och ansluter sedan i Stockholm innan jag flyger tillbaka hem hit igen. Han och Lill-Skruttan kommer dock då att stanna ett par dagar till hos mamma och de flyger sedan hem ett par dagar efter mig.

Ja, jag nyper mig i armen gång på gång och frågar mig om jag inte drömmer ändå? Det kan knappast börja bättre detta. Att känna att man har en chef som bryr sig och som är flexibel och ser till att hitta försöka lösningar. I LOVE IT!

Och jag får nu två veckor i Sverige OCH har sedan ett jobb att komma tillbaka till. UNDERBART!!!! Det känns nästan för bra för att vara sant. 

nu är min och Lill-Skruttans biljetter ombokade. Det tog sin tid i telefonen (min älskling tog dock frivilligt på sig detta uppdraget vilket kändes ytterligare som en lyx) och det kostade sina runda slantar, men nu är det klart. Och det känns så BRA BRA BRA BRA!!!Att de två veckorna kommer att vara obetalda (alltså inte semester i ordets riktiga bemärkelse) gör inget alls. Jag är bara så oerhört tacksam över att jag kunde vara borta från jobbet så länge som två veckor. För i detta landet är man ju oftast inte borta från jobbet, vare sig avlönat eller oavlönat.

29 kommentarer:

lena och Tilde och Hugo (Smint) sa...

Men vad fantastiskt :-) Vad glad jag blir för din skull, hade ju varit en mardröm att flyga fram och tillbaka på 3-4 dagar..

Låter som en väldigt bra chef, det kommer bli toppen det här :-)

Kram kram

KARLAVAGNEN sa...

Lycka!!!! Sånt är guuuuld! Å chefen din verkar ju vettig!!!!
NJUT! (Å skit i vädret, det är som det är ändå - får jag väl tillägga eftersom de inte verkar ha en bra sommar i Sverige).

ExPIAtriate wife sa...

Underbara nyheter! Vilken bra start!!! Guld vart med en flexibel och mansklig chef!!! Och harligt att fa aka hem tillsammans hela familjen!
Kram!

olgakatt sa...

Bingo!

olgakatt sa...

Bingo!

Sahra sa...

Vad härligt. Lite semester. Sedan komma tillbaka fulltankad med energi och glädje. Kan inte bli bättre. Jag har inte heller någon betald semester i sommar es jag började så sent. Men det har jag inte råd med es jag behöver pengar till NY. Hade jag inte haft NY inplanerat hade jag inte brytt mig. Då hade ledigheten varit viktigare. Kram

Marianne sa...

Jag tror du har hittat guld när du fick den chefen! HÄRLIGT! BRA företag! Måste få tid att mejla dig!

KRAMAR!

Lotta sa...

UNDERBAR!!

Vilken bra början, helt perfekt. Nu kan du koppla av, njuta av Sverige och hinna med det du vill. Och så väntar ditt roliga jobb!! ja, så BRA! Bingo som Olgakatt skriver ;)

Kram!!!

olgakatt sa...

Förstår inte varför min kommentar blev dubbel. Men blogger kanske tog ett glädjeskutt....

Saltistjejen sa...

Lena,
TACK! Ja det känns verkligen helt fantastiskt!!!
:-)
Kram!


Karlavagnen,
ja det är så otroligt att det känns overkligt. :-) Haha, vädret vet jag också att det inte är något att göra åt. Värmen är här på sommaren så är det bara.
Kram!!!


ExPIAtriate wife,
ja det känns sååååå underbart!! Och att vi kunde flyga till Sverige tillsammans känns också härligt!
Kram!!


olgakatt,
hahaha ja jag tror nog Blogger glädjehoppade ite! Eller fick glädjehicka..... ;-)
Kram!


Sarhra,
ja det känns fantastiskt. Inte så mycket själva ledigheten i sig kasnke eftersom jag ju fram tills jag börjar jobba kommer att kunna njuta av de veckor jag har nu utan jobb (utan att behövaoroa mig och ständigt söka nya jobb....) men just att jag kan få åka till Sverige och njuta av både M's familj OCH se min mamma i S-holm känns underbart!
Och ja du har NY-resan att se fram emot! Synd bara att det är just DÅ jag är i Sverige....
Kramar!!!


Marianne,
ja det känns såååå bra! Och vi borde försöka skypa Marianne! Men inte nu kanske när du har Mathilda där som har full koll på din dator ;-)
Men sedan kanske vi kan få till ett försök.
Kramar!


Lotta,
ja det känns sååååå fantastiskt!!! Det hade jag ALDRIG trott! Så desto större och gladare överraskning!
KRAM!!

✿Ewa sa...

Men så ROLIGT!! Tänk vilken skön start du får, hinna med det du vill och sen börja jobba. Kan knappast vara bättre! Du är verkligen inne i FLOW. Njut!!! (ja, jag vet att du gör det):)

STOR KRAM!

Syster i söder sa...

Jaaaaaaaaaaa! Gud vad härligt! Så glad jag är för er skull, både att du har fått jobb och semester och att M kommer hem ÄNTLIGEN! Det är helt sjukt att han inte sett sakerna som sett här hemma än. Herregud! kram!

Saltistjejen sa...

Ewa,
ja det känns helt fantastiskt! :-)
Och jag njuter verkligen.
Kram!!!

Saltistjejen sa...

syster i söder,
nej visst är det helt GALET BRA!!!!! Och att M inte varit hemma och sett ert hus glömmer jag hela tiden bort eftersom jag och Ella var hos er förra sommaren Men han har ju verkligen inte varit i Sverige på evigheter och han längtar jättemycket!
Jag längtar supermycket nu också och det känns ofattbart skönt att allt är fixat!
KRAAAM!!!

Martina sa...

Vad härligt för dig/er att allt ordnar sig sa bra och att du hinner lite mer än bara landa i Sverige innan det är dags att aka tillbaka igen!
Kram

Saltistjejen sa...

Martina,
javisst är det helt otroligt hur allt har ordnat sig till det allra bästa! Jag kunde inte önskat det bättre.
Kram!

Desiree sa...

Åh vad skönt! Vilken lättnade och vilken glädje. Det förstår jag att du känner. Det kunde ju inte bli bättre. Du verkar ha en väldigt bra chef som har förståelse och empati. Sådant är guld värt. Så underbart att du verkligen kan njuta fullt ut nu resten av sommaren av att både få ha ett jobb och att få kunna åka till Sverige och njuta av familj/vänner och bröllop.
Kraaam!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det känns såååå BRA!!!
Det känns som om allt bara vände sådär med detsamma. Jobb Och att ändå kunna få åka till Sverige och inte enbart för ett par dagar utan lite längre. Så härligt! Ja, idag är jag mer än glad! :-)
Kram!!

Anonym sa...

Karma - detta är du såå värd!=) Härligt att redan nu veta vad du har framför dig, att kunna känna en positiv längtan efter er resa. /Penny

Petra H sa...

Åh, jag förstår hur GLAD du måste vara över den här goda nyheten, och som grädden på moset efter all glädje över det nya jobbet!! Så glad för din (ER!) skull, både om semestern och jobbet!
Stor kram

Fröken Anki sa...

SÅ härligt! SKönt att det blev så bra lösning, och att du har en så bra chef! Jätteglad för din skull och förstår att ännu en tung sten lättat från axlarna.
Härligt härligt!
kram

Saltistjejen sa...

Penny,
TACK vännen!!! Ja det känns helt otroligt just nu. Som om jag äntligen fått vind i seglen. :-)
Kram!!


Petra,
ja det känns ofattbart bra! Jag har ju periodvis tyckt det varit oerhört stressande och jobbigt med den här arbetslösheten, Och att det verkar vara en så bra chef gläder mig extra mycket också. :-)
Kramar!!


Fröken Anki,
å ja det det känns fantastiskt verkligen!! Och det är underbart att få känna så här.
Kram och Tack!!

Trillingnöten sa...

Herregud vilken lyx!! Grattis vännen! Detta är ju en superfin början!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Ja visst är det helt otroligt vilken enorm tur jag har haft hittills vad gäller min blivande arbetsplats! Jag kan knappt tro det är sant! :-)
Kram!!!

finelinan sa...

Det är skönt med flexibla och givmilda arbetsgivare. Nu gäller det bara att du är lika flexibel och givmild tillbaka, så kommer det säkert bli ett perfekt samarbete er emellan!

Västmanländskan sa...

Helt fantastiskt bra!!!! Hör av dig om du och Lillskruttan hinner med någon lekträff.

Mrs Clapper sa...

Det är ju helt underbart! Vad glad jag blir för er skull! Kram och välkomna till Sverige i augusti!

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja det är helt underbart! Och japp jag känner mig otroligt taggad och motiverad att börja jobba där!! Atr få lära mig nya saker och visa vad jag går för. :-)
Det ska bli sååå KUL!
Kram!


Västmanländskan,
japp det är verkligen otroligt! och ja vi hör av oss. Det är itne säkert att det kommer finnas tid för träff eftersom vistelsen nu är betydligt kortare än vad det var tänkt från början, men jag hoppas vi ska få en chans att ses.
Kramar!


Mrs Clapper,
ja det är sååå bra!! Jag är otroligt glad och det känns verkligen roligt att få börja arbeta på ett sådant jobb och för en sådan arbetsgivare.
Kraam!

Ingrid sa...

Jättejättebra!! Det låter som om alla bitar faller på plats :) . En bra chef är GULD värd!
Sverige resan blir ju också toppen!
Än en gång grattis!
Precis som de andra är jag nyfiken på vilken typ av jobb det är....
Kram.