torsdag, juli 19, 2012

Ser fram emot

Häromdagen såg jag fram emot lite svalare väder. Det har vi nu tack och lov! De senaste veckornas obarmhärtiga värmebölja har, om så bara för en stund, gjort ett litet uppehåll. Den extrema klibbiga fukten från gårdagen är ett minne blott. För igår eftermiddag och kväll kom ett rejält och välbehövligt åskoväder. På väg från dagis regnade det och vi fick återigen nytta av våra paraplyn. Det regnade flera timmar och blixtarna ljungade på himlen. I morse vaknade vi upp till en stad där man återigen kunde andas. Där kläderna inte klibbar fast på kroppen och där temperaturen just nu är den underbara 23 grader!

Såhär såg det ut  utanför vårt fönster igåreftermiddag

Men det är mycket just nu som jag fortfarande ser fram emot. Att HR ska höra av sig igen så att jag slutligen ska få skriva på alla papper och få veta när jag ska börja jobba, vilken lön jag kommer att få och så vidare... Känner mig lite som om jag stått startklar med spikskorna på i blocket länge nu. Bara väntande på startskottet. Alla muskler på helspänn. Men inget händer. Tills slut kan det kännas som om man börjar få kramp redan innan man kommit iväg. Det börjar plötsligt klia under ena foten, men inte kan man klia sig inte för tänk om startskottet ljuder just som man tagit av sig skon...!

Sedan ser vi fram emot att vi ska få hämta bilen. Men eftersom ingen av oss lagligt kan köra den än då vi inte har några amerikanska körkort så ser jag naturligtvis även fram emot när vi har just dessa i handen.

Och så ser jag fram emot när vi fått in den nya vardagsrutinen lite. Jag är nog en vardagsperson tror jag. Gillar vardagen. Man har sina rutiner. Som självklart kan frångås då och då, men ändå. Jag gillar rutiner. Just nu är det så mycket som hänger i luften fortfarande. Sådant tycker jag är lite jobbigt. Jag är verkligen ingen Gambler-personlighet. Jag skulle ha fått hjärtinfarkt och magsår tusen gånger om tror jag om jag inte haft de där grå vardagsrutinerna att följa. Inte slaviskt. Stickspår är alltid kul och jag anser mig vara hyfsat flexibel. Men jag gillar ändå att trampa på i ett upptrampat spår. Inte slå mig fram med machete i en vildväxt djungel dagligen.

På den mer ytliga nöjessidan ser jag mycket mycket mycket fram emot denna filmen!
Igår när vi gick till bilhandlaren passerade vi en hel husfasad som var tapetserad med reklam för just den. Och ja, den bara måste vi se! Jag har verkligen gillat Christopher Nolans filmer om Batmanfilmer och även Christian Bale som just Batman.

Som sagt, mycket att se fram emot. Om jag har tur kommer åtminstone två av dessa saker att kunna bockas av under nästa vecka. Det hade varit skönt. Tycker den där vardagspersonen i mig....

10 kommentarer:

Lotta sa...

Jag är också en vardagsperson ;)

Gillar rutiner även om det är roligt med nya inslag - i lagom dos!!

Skönt med svalare väder. Äntligen!! Hoppas allt faller på plats snart och att HR återkommer!

Kram!!

olgakatt sa...

Det ligger nog en hel del i uttrycket att människan är ett vanedjur. Man behöver en struktur i sin vardag för att känna trygghet. Och det börjar när man är mycket liten - se bara på ungars krav på rutiner!
Tills de själva börjar bryta mot dem i sinom tid, då till föräldrarnas förtvivlan;)
Hoppas allt faller på plats snart!
Kram!

Trillingnöten sa...

Det är härligt att längta till saker, men också skönt när allt är i hamn :) Dessutom är det skönare nu när värmen är behaglig igen! Man leva lite mer :) Hoppas du får höra av jobbet snart! Det är lite jobbigt att vänta på!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är härligt fast nu börjar jag verkligen känna att jag skulle vilja ha flera av de här sakerna liksom "klara". Framförallt skulle jag vilja veta var när och hur jag ska börja jobba. :-)
Och så skulle jag väldigt gärna vilja ha körkortet i handen....
Kram!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp vardag gillar jag. Med lite guldkant då och då. :-)
Och visst är det underbart med lite svalare väder! jag njuter för fullt.
Kram!


olgakatt,
javisst är det så. Jag har inte så mycket emot att bryta vanorna då och då, men det jobbiga är nog när man går runt i "osäkerhet". Att inte riktigt veta vad man har framför sig gillar jag inte alls. Det gör att jag har svårt att fokusera på saker i nuet eftersom mina tankar kretsar kring en massa OLIKA scenarion. Men om man vet lite mer kan man ju försöka att förbereda sig på just detta. :-)
Kram!

Desiree sa...

Även om jag gillar rutiner till ett visst mått så så driver för mycket rutin mig till vansinne och jag kan känna att jag sitter fast som en skiva som hakat upp sig. Jag gillar alltid helg och semester mycket mer än vardag. Har aldrig varit en sådan som ser fram emot att vardagen ska börja efter en semester. Jag älskar friheten som inte hör ihop med vardgen. Men jag gillar också naturligtvis ett visst mått på trygghet och rutiner. Det ska vara en lagom mix.
Jag tror allt det här kommer bli riktigt bra. Så spännande med bilen och allt med jobbet. Förstår att du gärna vill veta då du ska börja. Du har väntat så länge på detta så jag förstår till fullo att du liksom vill sätta igång. Men det är underbart när man har en sådan där förväntansfull känsla.
Skönt att åskovädret laddade ur luften så att ni fick lite mindre luftfuktighet. Skönt att kunna vara ute mer och njuta.
Kram!

Emma sa...

Underbara vardag -vardagen är ju livet. Det allra vackraste händer då, fast man tror att det är grått och trist.
Man behöver ofta den där "guldkanten" för att se det fina i sin vardag. Med det menar jag inte festmåltiden tillsammans, utan till exempel klassikern att prata om barnen när man Äntligen har barnvakt. ååh, jag bara älskar att göra det. Tänka på dem och prata om dem utan att vara upptagen med dem...

Det är att kliva ur ramen och se tavlan.

Jag gillar även att bryta rutiner dock...d att gå från rutin till rutin. Det tar några veckor om man har det organiserat och klartt(alltså om man redan HAR det där jobbet eller vad det är) från det ena sen är man i fas igen. (Du har ju inte helt koll på vad, hur och när ditt nya börjar!!)Vi har gått ifrån ett hem till ett annat och börjar precis landa...

bara därför kommer SVÄRFÖRÄLDRARNA på ett 2-veckors besök i övermorgon.

Gulp!

Miss Marie sa...

Ser också fram emot Batman, men efter att jag hörde att den var 2 timmar o 45 minuter lång så har min upphetsning lugnat sig något, är det kissepaus under en så lång film?! ;) Hoppas den är bra i alla fall, vi ska gå o se den när vi är i England o kan få barnvakt! :)

finelinan sa...

Jag tror att vi alla någonstans tycker om vardagarna. Det är de som gör så att livet liksom knallar på, och att man kan längta efter exempelvis helger, semester eller något annat litet avbrott. Men det är ändå alltid skönt att kunna gå tillbaks till vardagen igen...

Saltistjejen sa...

Desiree,
jo jag kan hålla med om att alltför mycket rutin inte är bra det heller. Man måste kunna vara flexibel och spontan också. Men visst, med småbarn blir det mer rutin än utan. Så är det bara. Å andra sidan bjuds man på så många oväntade ögonblick i den där vardagsrutinen då. Haha! Av vardagliga men ändå helt underbara saker. Tycker jag. Men visst är det härligt att komma bort från vardagen också. Helger räknar jag ändå till min "vardagsrutin också tror jag. Inte för att de är vardag utan för att de för oss ändå ofta är ganska "lika". :-) Och med vardag menar jag nog främst att man liksom vet vilka kort man har att spela med. Just detta med osäkerheten tycker jag är jobbig i längden.
Kramar!!!!


Emma,
ja vardagen med barn är annorlunda än utan. Och jo vi pratar också en del om E när vi inte är med henne. haha! Sådär som man tänkte att man absolut inte ville göra (innan man hade barn). ;-) Men du har så rätt att det blir som att gå ur ramen och se tavlan! :-)
Och visst är det viktigt att kunna bryta rutiner. MEN det är stor skillnad att ha rutiner att bryta mor jämfört med att inte ha rutiner alls tycker jag.
Hoppas ni får en fin tid med svärisarna!
Kram!!


Miss Marie,
jaså är den verkligen SÅÅÅÅ lång! Himmel!!!!!! Jaja, vi får se till att se den innan jag börjar mitt nya jobb... ;-)
Kram!!


finelinan,
ja visst är det så. Vardagen ger någon form av "stadga som ett skelett eller så, och sedan kan man klä den lite olika beroende på tid, humör och yttre omständigheter. :-)
Kramar!
Kramar!!