torsdag, juli 05, 2012

Firande av 4th of July

Igår var det alltså helgdag här borta. Nationaldagen 4th of July. Och det var en HET dag också. Så varm så varm. Staden ångade inte ens, den STEKTE! Eftersom det var så varmt hade vi bestämt med vänner att ses på Roosevelt Island för att bada i en INOMHUS-pool! Komma undan från solen och hettan lite. Ett mycket BRA beslut!
På väg i linbanan från Manhattan till Roosevelt Island.

Här var poolen. Eftersom det var glastak kändes det ljust och nästan som att vara ute fast svalt och skönt!

Vi har ju inte badat så mycket med Lill-Skruttan i pool så i början var hon lite smårädd och försiktig.

Men efter ett tag var det minsann hopp som gällde.

Rakt i famnen på M!

Wiiih!

Tryggt att vara i pappas famn i vattnet.

Det kändes hur roligt som helst att bada med Lill-Skruttan. Just att se hur hon gick från att vara väldigt försiktig och spänd i vattnet till att senare flyta runt själv med en sådan där "flytpinne" (här kallar de dem visst noodles) och helt på egen hand sparka sig ram i vattnet ropandes "Titta jag swimmar jag swimmar heeeeelt SJÄLV!!" var så kul! Vi får helt klart börja gå oftare så hon blir van vid vatten och inte känner sig rädd. Som gammal f-d simmare tycker jag det är ooootroligt viktigt att man får lära sig att inte få panik i vatten och senare även att simma.

Efter poolbadet blev det pizzalunch tillsammans och sedan sade vi hejdå till vännerna och tog linbanan hem igen. Enbart för att försöka vila lite och sedan packa ihop lite mat och åka tillbaka med linbanan till Roosevelt Island IGEN. Denna gången för att fira Nationaldagen tillsammans med andra vänner som bor där. Det blev en lång och härlig kväll i glada vänners lag. Lill-Skruttan hade dessutom hur skoj som helst tillsammans med lilla C och de lekte som sjutton.

På väg

På linbanan igen,

Lill-Skruttan och C "sover" i Thomas-sängen.


De bor med en fantastisk utsikt över Upper East Side och East River. Jag älskar att se båtarna som åker längs floden. Särskilt de söta "tug boats" som drar större fartyg.
 (Ja här på denna bilden kan man även skymta vårt eget hus även om vår lägenhet inte syns, samt M's jobb.)

Båttrafik
Här syns sjukhuset där Lill-Skruttan är född.

Eftersom de inte bara har en härlig utsikt utan även en fin BALKONG så hängde vi såklart lite å den också. Här är M tillsammans med vår österrikiska kompis.


Tomatplantan inspekteras


Hela familjen med Queensboro Bridge i bakgrundenVåra värdar hade lagat en otroligt god middag i österrikisk anda, med en touch av Spanien eftersom E är från Madrid.


Efterrätten stod vi för och det blev "cupcakes" men med vispad grädde och blåbär istället för frosting på toppen.


Det blev sent och vi hade hur trevligt som helst. När vi gick ut slog värmen fortfarande emot oss och det var säkerligen en bit över 30 grader även fast klockan då var närmare halv tolv på natten. Väl hemma kraschade vi alla i säng efter en lång och innehållssrik dag.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jätteviktigt med simkunskap. Att inte vara rädd men samtidigt ha respekt är en svår balansgång. Ser underbart ut en varm dag. Molly har gått på simskola hela våren och det har varit super. Jag är ju också gammal simmare. Men jag var inte särskilt tävlingsinriktad på den tiden plus att nerverna spökade. Så det blev ingen karriär av det. Tur är väl det
Kram Sahra

Saltistjejen sa...

Sahra,
visst är det viktigt med simkunskap och jag förvånas lika mycket varje gång här när jag inser att så många både barn och vuxna här INTE kan simma! med tanke på att NYC och New Jersey har så mycket vatten omkring sig är det svårt att förstå att folk inte lärt sina barn simma (om de vuxit upp här i krokarna).
Kram!

Mallis sa...

Underbart och vilken utsikt. Helt fantastisk!

Kram

Saltistjejen sa...

Mallis,
ja visst är den otroligt fin! och MED balkong dessutom. I wish I wish.... :-)
KRAM!

SweFlo sa...

Vilken härlig dag! Och vilken fin lägenhet de verkar ha, kan väl inte vara så vanligt med balkong antar jag. Det är helt knas hur varmt det är överallt här i USA. Och Florida är typ svalast på östkusten! Upp och ner!

Liz sa...

En fullspackad dag ni fick! Smarta att undvika varmen, det ar vad vi gor, haller oss inomhus sa mycket vi kan...later trist, men vad ska man gora?!

Vilken utsikt och som sagt, harligt med balkong om jag som mamma nastan far svindel nar jag tanker pa barn som ar dar ute...Hu, nastan sa man sjalv skulle vilja ha den inglasad for att kunna njuta och ha den som uterum. Tank sa harligt.

Som du sager, det ar verkligen viktigt att kunna simma, och som du sager, det ar sa manga som inte kan det har, trots att det finns sa mycket bra stallen och mojligheter. Pooler som anordnar simlektioner, YMCA etc som har det aret runt for alla arsgrupper. Verkligen att rekommendera. Dom har plask och lek for de minsta och sen olika grupper uppat. Cassie gjorde jattestora framsteg i aldern 5-8 ar och larde sig ryggsim, brostsim, crawla, flyta och dyka och allt dartill. Jattebra och hon ar som en fisk i vattnet idag. Jag kunde aldrig ga pa babysim med tvillingarna, svart da man var tvungen att vara en vuxen per barn (givetvis) och sa som Chris jobbar och jobbade var det aldrig mojligt. Men jag kommer fa in dom i forsta basta plask och lek.

En jattefin familjebild forresten!!
Stor kram

Lotta sa...

Suverän lägenhet de har. Vilken utsikt!!!

OCH bilden på er tre med Queensboro i bakgrunde...alltså så FANTASTISKT FIN. Det är ni tre, i ert älskade New York, glada, hos vänner. Spot on.

Älskar den!

Jag har inte hört av Mr. A...är på honom så jag återkommer asap!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

SweFlo,
ja värmen är minst sagt lite väl jobbig just nu tycker jag. Puh! men det är inte mycket att göra åt saken mer än att försöka hålla sig inomhus om man kan, de timmar då det är som varmast ute.
Gårdagen var verkligen härlig! Och våra vänners lägenhet otroligt fin!
Kram!


Liz,
visst är det otroligt viktigt att kunna simma! Tyvärr har det ju även blivit något sämre med simkunskapen även i Sverige jämfört hur det var då vi växte upp. På vår tid var det väl obligatoriskt i skolan att ära sig simma. Tror det var i tredje klass eller så. Nu tror jag det är upp till varje kommun och/eller skola vilket i besparingarnas tid gjort att flera inte har simlektioner på schemat längre.
Kram!!


Lotta,
japp deras lägenhet är superfin och utsikten såååå härlig! Älskar att se floden och alla båtar som kommer på den. :-)
Och ja, bilden på oss kändes himla bra. Liksom tagen lite sådär mitt i allt prat. :-)
Och jag gillar ljuset i den. Ljuset som kommer nu på kvällarna efter de här heta dagarna.
Hör av dig när du vet mer om tiderna. :-)
Ser fram emot att träffa dig. Äntligen.... :-)
KRAAAM!

Martina sa...

Härligt att ni kunde undvika hettan lite med att ga och simma! Förstar att det är extra lyxigt att bada när det är sa varmt och da man bor i en storstad.

Men vad Lill-Skruttan ser stor ut! Hon har vuxit en massa igen! Speciellt det kortet där hon är själv, ovanför utsiktsbilden med batarna. Sötis!

Och vilka underbara utsiktsbilder!!! Ah vad jag längtar till NY när jag ser dem!!

Och det kortet pa hela familjen är jättefint!

Härligt firande!
Kramar

Desiree sa...

Vilken otroligt härlig och fin lägenhet era vänner har. Makalöst fin utsikt. Det är allt något speciellt med att spana in all båttrafik som passerar. Det är själv något jag gärna gör längst med kanalen på Hammarbysjöstad. Vilken härlig dag ni fick och firande av 4th of July. Skönt att det finns lite inomhus pooler då det är riktig hetta som ni har. Usch jobbigt då det är så himla hett och futkigt att man inte kan vara ute. Lite trist faktiskt. Så kunde det vara ganska ofta sommartid i ALabama. Då tar jag hellre lite mer sval svensk sommar då man iallfall kan vara ute.
Kram!

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det var skönt att kunna vara inomhus mitt på dagen. Och bada dessutom. :-) Det ÄR jobbigt med hettan här nu tycker jag. Lite för varmt för min del.
Lill-Skruttan har vuxit mycket. Jag vet inte men det känns som om hon hela tiden växer i ryck haha! Både fysiskt och mentalt.
Utsikten från våra vänners lägenhet är fantastisk! Så fin!!
Kramar!!


Desiree,
ja de har en jättefin lägenhet och just att kunna se floden och alla båtarna där är så härligt. Vår 4th of July känns väldigt lyckad även om den kanske inte var direkt speciell vad gäller flaggor och parader eller annat som är specifikt för just Nationaldagsfirandet här. Men vi fick spendera en bra dag tillsammans med vänner och det är det bästa.
Kram!!