måndag, juli 30, 2012

I väntans tider

Ja, här väntas det och väntas och väntas. Det känns som om den senaste månaden har dragits ut till en enda låååång väntan och tiden har på något vis fått helt fel proportioner. Istället för en månad känns den som tre. Eller något sådant. Att inte riktigt veta. Var när hur man kommer att få nästa besked. Varje dag hopas jag få höra något. Nytt.

Allt gick ju galet fort i början. Inom en veckas tid från det jag skickade in min resumé och cover letter för jobbet ifråga så hade jag hunnit med två telefonintervjuer och en "riktig" intervju på plats och slutligen fått beskedet om att de gärna ville att jag skulle börja jobba tillsammans med dem. En vecka! Men efter detta har det tagit tid tid tid. Dagar har blivit till veckor. Utan att gå in på några detaljer så kan jag berätta att det varit en del saker som dryftats hit och dit. Diskuterats uppåt i näringskedjan. Beslut har fattats, ändrats och nya tagits. Detta har dragit ut på tiden lite. Men eftersom allt detta beslutsändrande i slutänden enbart betytt fördelar för min del så jag är glad. Allt detta fick jag även reda på i ett ganska tidigt stadium och var därför beredd på. Men nu är jag så otroligt redo för att få veta mer. Nu tycker jag det tagit tillräckligt lång tid. Nu vill jag veta mer. Nu vill jag gå framåt i den här processen. Nu Nu Nu! Känner mig som ett otåligt barn på julaftonsmorgonen.

Senaste beskedet var då jag hörde av företaget som sköter bakgrundskontrollen av mig. De hörde av sig till mig för exakt en vecka sedan. Och ville att jag skulle skicka in en del dokument. För verifiering. Detta gjorde jag. Samma dag. Ett par dagar senare ville de ha ytterligare dokument. Dessa skickades också snabbt. Eftersom jag inte hört något mer sedan mitten av förra veckan antar (och hoppas jag) att de färdigställt sin rapport nu och skickat den till min blivande arbetsgivare. Så att de kan höra av sig snart.


Men jag ska vara rättvis. HR har faktiskt hört av sig. Det gjorde de i början av förra veckan. Ett mail där de skrev att de hoppades att de snart skulle kunna skicka mig ett "offer letter". De väntade enbart på att bakgrundskontrollen ska bli färdig. Och de skrev också att ett möjligt startdatum är 13e augusti.lite har jag att navigera efter ändå. Vilket känns bra. Men jag hoppas verkligen att få höra mer från dem nu i början av denna veckan. Gärna idag. För det ska ju göras drogtest också. Och även det tar väl ett par dagar gissar jag. Usch, som sagt så känner jag mig så otålig. Men jag känner mig verkligen så redo nu! Att få påbörja denna nya resan.

7 kommentarer:

finelinan sa...

Jisses, det verkar som världens besvärligaste sak att skaffa jobb där borta...

✿Ewa sa...

Men stackare vad du har fått vänta länge!!

Kram!

olgakatt sa...

Men, herregud, vilket spektakel för en anställning som redan är klar! Vad förväntar man sig av en sådan bakgrundskontroll? Att nån förfader har konspirerat mot nån president, eller? Drogtest kan jag begripa, ska du inte lämna syfilis- och Hivtest också?
Att du är otålig förstår jag mer än väl - det är jag också på hur det hela artar sig, hur du ska trivas och hur resorna går och hur vardagen kommer att se ut framöver.
Hoppas du har massor att rapportera när vi ses om inte alls länge!
Kram

Lotta sa...

Snart får du ditt brev, känner det på mig! Vet av erfarenhet att det tar tid med alla dessa papper som ska ofta passera flera personer och ibland avdelningar.

Se det som lite extra bonusledigt ;)

Kram!

franziengland sa...

Usch vad jobbigt! Förstår att du vill ha det signerade kontraktet i handen snart!! Håll ut! Snart är du där! Kram.

Desiree sa...

Oj det är verkligen mycket som ska fixas och kollas. Men förhoppningsvis så är det inte långt kvar nu. Förstår att du känner dig pirrig och vill köra igång.
Kram! Hang in there, snart framme känner jag också på mig.

ExPIAtriate wife sa...

Forstar din frustration men snart!! Bakgrundskoll tar alltid tid! Men skont att forandringar innebar fordelar for din del! Och att man ar villig att gora dem pa ett tidigt stadium. Erfarenheten fran Dubai ar att "vi vantar och ser hur det gar och sa fattar vi ett beslut efter det" med resultat att valdigt lite hander. Ibland inget alls. Det ar ocksa frustrerande.
Harligt att ha ett datum i alla fall att kunna planera runt, allt later sa otroligt spannande! Vad ar det du ska gora exakt (eller det kanske inte ar klart an). Sa spannande!
Kram!