måndag, april 08, 2013

Barnkalas - gör ditt eget mjukdjur

I söndags var vi ju bjudna till Kvicksilver-M's 6-årskalas. Det var första gången vi var på ett mer "arrangerat" födelsedagskalas. Sådana är väldigt vanliga här i staden, men inga av våra vänner har haft några sådana kalas hittills, utan kört kalas utomhus i någon park eller som vi nere på vår gård eller i någon av de inomhuslokaler vi kan hyra/låna. Men nu var det dags för vårt första mer organiserade kalas. Det hölls på Little Shop of Crafts på Upper West Side. Promenaden dit genom den vårlika staden har jag ju redan skrivit om här.


Väl framme fick alla barnen välja ett mjukdjur

Sedan fick de förkläden på sig och deras namn skrevs på mjukdjuren

Så blev det dags att sätta sig med sina mjukdjur vid ett stort långbord i lokalen

Och så togs "stuffing" fram och alla fick fylla sina mjukdjur. De fick även välja en stjärna i tyg som de skulle stoppa in i sitt mjukdjur och önska något, samt en stjärna de fick behålla själva (utanför sitt djur). De fick sedan även måla en t-shirt till sina mjukdjur.

Födelsedagsbarnet jobbade fokuserat med att fylla sitt mjukdjur

Efteråt var det dags för ansiktsmålning

Det gäller att sitta still...

En "Hello Kitty" på kinden

Efter den sedvanliga kalaspizzan vlec det så dags för "Happy Birthday" ljusutblåsning och tårtätning

Det var ett väldigt lyckat kalas. Och jag inser även att man som förälder har det ganska skönt när man köper sådana här "kalaspaket" eftersom man i stort sett inte behöver göra något alls själv. Födelsedagsbarnets föräldrar hade alltså tid att stå och småprata med oss och andra föräldrar som hängde kvar under kalasets gång. När det var dags att gå hem fick alla barn såklart ta med sig sina mjukdjur och Lill-Skruttan var mäkta glad över sin rosa björn. Nu hoppas vi att det inte ska dröja alltför länge innan vi träffar våra vänner igen. Eftersom våren verkar vara på väg med stormfart så kanske vi kan ses i Central Park nästa gång. Det hade varit himla mysigt.11 kommentarer:

Miss Marie sa...

Man kan göra sitt eget gosedjur på Hamleys i London så nästa gång vi är där ska Alfred få göra det! Han var för liten förra gången och jag var för gammal! ;) Såna där kalas måste vara väldigt smidiga, men det måste ju också kosta en hel del!? Känns lite enklare med picknick i en park... ;)

Desiree sa...

Praktiskt och kul. Jag blir lite nyfiken på hur dyrt det är. Ingår det fika med tårta och så till de små på plats också? Hur länge håller kalaset på ungefär? Det ser ju ut som en jättebra och rolig aktivitet.
Kram!

olgakatt sa...

God idé att ha en planerad aktivitet med ungar! Minnesvärt för alla med en egendesignad grej att ta hem.
Men det måste kosta en del?
Vad planerar ni för den kommande födelsedagen, tro?

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja här har de ju "Teaddy Bear Factory" eller vad det nu heter som jag tror har samma koncept. Men detta var nog en något billigare variant skulle jag tro.
Angående kostnaden för kalaset tror jag det är rätt dyrt som sagt. Och kostar mer ju fler barn det är så för vår del lär det inte bli något sådant kalas till sommaren utan mer som vi brukar. :-)
Kram!


Desiree,
ja det var väldigt roligt att se faktiskt. Och i det här fallet ingick allt. De fixade pizza och tårta och juice till barnen. Samt lekar och så också. Men det är kanske olika på olika ställen. Dock kostar det en del också. Vi frågade och jag tror de sa runt 600 dollar för 10 barn och sedan 30 dollar per tillkommande barn.
Kram!!


olgakatt,
ja det var en väldigt bra aktivitet tycker jag! Kul för barnen och att de fick ta hem något de själva gjort. Men visst är det dyrt. För vår del lär det inte bli något sådant kalas utan mer "som vanligt. Vi har ju ofta upp emot 15-20 ungar på E's kalas så det skulle inte gå.

Annika sa...

Sådant där kalas har Karolina också varit på. För länge sen.
Jag brukade själv ha en del organiserade kalas för henne, ett på bio, ett annat på gymmets barnpassning etc.
Meget skönt. Meget, meget skönt att leja ut det hela.
På senare år har det bara varit poolpartyn. Vi har hyrt en pool, köpt pizza och tårta och sen har de fått bada, bada, bada. Badvakter hyr man på köpet.
Det är dyrt att leja ut ett kalas, men ibland är det bara så skönt att göra det.
Att slippa ordna ngt hemma. MAJJ GADD, jag har blivit amerikaniserad då det kommer till detta ;-)
Kramar!

Martina sa...

Vad kul! Bade för barnen och visst är det även skönt som förälder att kunna vara lite mer "ledig" och njuta av stunden.
Kramar

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha jo visst är det skönt! Att slippa fixa och trixa. Det verkade hur lugnt som helst för föräldrarna i söndags. :-)
Men som sagt rätt dyrt så för vår del ser det nog ut som om vi kör egen regi även i år. :-)
Kramar!!!


Martina,
japp det var ett riktigt bra kalas. Just aktiviteten var perfekt också för de här 4-6-åringarna! :-)
Och visst är det skönt om man slipper organisera alltför mycket, men man blir också lite mer begränsad vad gäller antal bjudna och så.
Kram!

Katrin sa...

Va kul! Själva hade vi bara egna kalas tills Sarah var 6 år, då blev det halv-arrangerat. Dvs, vi hyrd ein oss någonstans och ibland ingick det något (som på zoo där skötarna kom och visade djuren). Anars står vi själva för mat, dryck och underhållning. Halv-arrangerat passar oss bra, vi behöver inte ha fullt med folk hemma (ingen plats och för mycket husdjur), men kan ändå sätta en personlig prägel på kalaset. I år hyr vi in oss på ett poolställe och får då tillgång till vanlig pool, hopptorn och vattenrutschkanor samt picknickpaviljong i skuggan och två badvakter. Vi står själva för mat, dryck och allt annat. Men här kan vi bjuda in upp till 50 personer, så väldigt flexibelt.

Saltistjejen sa...

Katrin,
låter helt fantastiskt med poolparty! Här är det dock lite svårt med det. Däremot har vi haft de flesta av E's kalas på vår egen innegård där de ju har vattensprinklers på om sommaren så barnen har oftast sprungit runt och haft hur roligt som helst med vattnet där! Men visst, man vet aldrig med vädret här. Ibland kan det ju vara riktigt dåligt i början av juni också. Ett år var vi inomhus för det ösregnade....
Kram!!

finelinan sa...

Sånt där är smidigt, och kul för barnen. Fast brukar ofta kosta mer än min plånbok har råd med. =)

Saltistjejen sa...

finelinan,
japp håller helt med dig. Det verkade otroligt skönt för föräldrarna och roligt för barnen, men det kostar rätt mycket. För vår del lär det inte bli sådant typ av kalas....
:-)