lördag, april 06, 2013

Lugn lördag

Idag har vi haft en skön lördag. En mycket lugn morgon och förmiddag här hemma. Sedan en tur till Costco och Target för att handla lite till veckan som kommer. Plus hitta en present till Kvicksilver-M som har födelsedagskalas imorgon. Lill-Skruttan var väldigt exalterad över det. Både att leta efter en bra present och över det faktum att hon ska få gå på kalaset imorgon.


Självklart byggde Lill-Skruttan och M färdigt Legot i morse. 


Så en tur till vårt närmsta Target (i Harlem)


Både target och Costco ligger i en stor byggnad med flera våningar och med ett stort parkeringsgarage tvärs emot. Gångbroar förenar husen.


På eftermiddagen bestämde vi oss för att gå ut i det fina vädret. En glasspromenad skulle det bli. Lill-Skruttan ritade först en karta som vi tog med oss så vi skulle hitta till glassbilen och inte gå vilse.


På vägen passerade vi huset där våra vänner bodde då de var här och hälsade på oss för snart ett år sedan. Vi saknar dem....

Det blev även lite kaffeinköp på vår promenad. Både hela bönor samt varsin latte från Oren's. Kalla mig kaffesnobb, men jag har faktiskt börjat bli mer och mer kräsen vad gäller kaffe och kan känna otroligt stor skillnad på olika lattes jag köper. Härom veckan drack jag och M varsin latte från Starbucks och båda tyckte att den inte alls smakade särskilt bra. Och även den jag drack idag från Oren's var inte heller riktigt 100%. Jag måste säga att de allra bästa lattes jag får nuförtiden är M's egna hemmagjorda i vår Gaggia. SÅ GODA!!!!! 

Nu hoppas jag på en lugn kväll också. Och morgondagen kommer som sagt att bjuda på kalas, men också varmare väder. Så jag hoppas vi hinner ut en sväng innan kalaset börjar. De har lovat upp mot 16 grader och sol. Jag hoppas så att det kommer bli så också. För nu känner jag en sådan längtan att få strosa i staden utan att frysa utan bara känna att temperaturen är sådär perfekt. 8 kommentarer:

Desiree sa...

Vad härligt det låter att ni har fått riktigt vårväder att njuta av. Jag tror att olika kaffesorter och bönor kan smaka otroligt olika. Tycker ibland att Starbucks kaffe kan vara en aning för beskt för min smak. Jag är inte så förtjust i deras Pike rostade kaffe. Betydligt lättare för er att storhandla nu när ni har bilen kan jag tänka mig. Underlättar så att ni kan köra en tur både till Costco och Target. Ha en skön söndag i det fina vårvädret.
Kram!

Miss Marie sa...

Hoppas vårvädret kommer till er nu, här är det grått och kallt så hoppas det kommer hit också! :)

Fröken Tindra sa...

Låter som en härlig dag!
Någon kaffedrickare är jag inte så kan kan vare sig säga bu eller bä. =0)
Hoppas dottern får kul på kalaset!
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja olika bönor smakar definitivt olika. Fast igår när vi köpte latte från Oren's så vet vi att de använder samma bönor som vi köper där till vår egen espressomaskin så vi funderade en del över hur det ändå kunde smaka olika. Jag är ingen expert men som fd forskare så är man såklart lite nyfiken. ;-)
Kram!


Miss Marie,
ja jag hoppas. Seer ut som o vi ska betydligt varmare nu i veckan så snart klagar jag säkert på värmen hahaha!
Hoppas verkligen att våren kommer till Nordliga Europa snart också. I Sverige har de väl varnat för eventuell snö igen....?
Kram!!


Fröken Tindra,
tack tack!!
Jag dricker en del kaffe och älskar verkligen det, även om jag nog dricker ännu mer te.... ;-)
Kalaset ser vi fram emot alla tror jag.
Hoppas du har en riktigt fin söndag!
Kram!

olgakatt sa...

Hälsa till Kvicksilver-M och hennes familj!

Idag har vi aprilväder: Sol, regn, hagel och snö i 10-minutersintervaller.
Mamma G och moster K har varit på fika här efter att ha finputsat i stugan inför visning på torsdag.

Martina sa...

E är lika kreativ med Lego som med pennor och penslar! Vad fint hon har byggt!
Kramar

Lotta i USA sa...

Kaffebönor är en hel vetenskap! Var inne i en kaffeaffär igår i Greenwich Village, wow. Älskar doften av nymalet kaffe.

Ja, nu är det inte klokt, vi måste ses nästa gång jag kommer in!!!!

KRAM <3

Saltistjejen sa...

olgakatt,
oj jag såg detta nu så vi får skicka en hälsning senare. :-)
Här hade vi ljuvligt vårväder idag och det känns så skönt. Hoppas ni får lite värme snart ni också!
Så mysigt me fika ihop. Vi ser fram emot att snart få ficka med G, A och A! :-)


Martina,
tack! Fast detta bygge är ju sådant där ritning följer med Legot. :-) Men visst det är ändå roligt att se att hon gillar att bygga så mycket.
Kram!


Lotta,
ja vi får verkligen försöka få till en träff snart Lotta!!!! Det hade varit så kul!!
Och ja, kaffe är en hel vetenskap helt klart. Och så GOTT!!!! Hoppas du hade en riktigt underbar dag i NYC när du var här i helgen!
KramKram!!