fredag, april 19, 2013

Skolregistrering

I morse gick vi återigen till den skola där Lill-Skruttan ska börja i höst. Nu för att förregistrera henne där. Denna gången skulle barnen vara med så detta var hennes allra första besök. Inte helt positivt kanske eftersom hela besöket bestod av att fylla i högar av formulär och papper vilken såklart var rätt trist för en 4-åring att sitta och vänta på. Hon kunde bläddra i lite böcker och vi gick och tittade på den konst barnen gjort och som satt uppsatt på väggarna. Men i övrigt var det mest bara väntan. Nästa besök i juni kommer nog bli bättre för då får barnen besöka ett klassrum och se mer av själva skolan. Nu såg hon ju mest skolkorridoren utanför expeditionen.

Ute är det varmt idag. Knappa 20 grader. Och fuktigt. Åskväder på väg hitåt. Det ska troligen anlända sent ikväll eller inatt. Efter det blir det lite svalare temperaturer igen. Efter en mycket intensiv jobbvecka känns det oerhört skönt att det är fredag måste jag säga. Och nästa vecka kommer jag kunna jobba hemifrån i stort sett hela veckan eftersom resten av teamet är i Europa då. Och sedan är det dags för mig att dra ett par dagar till Baltimore för en konferens där vilket jag ser fram emot! Och ja, när jag sedan kommer tillbaka så kommer ju vårt Kära Sverigebesök!! Så en hel del extra roligt att se fram emot den närmsta tiden nu!

10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Stora skoltjejen snart! Hur blir det med dagis/fritids efter skolan?

Trillingnöten sa...

Det är en helt annan skolkultur här :) Mycket registreringar och förbesök och letande. När min vän M var au-pair för en familj fick hon erfara en helt galen hysteri. Barnet var 2 år vi tidpunkten och jakten på en förskola till hösten var igång. Mamman hyrde in ett helt team med folk som skulle ringa runt till förskolor. För att ens FÅ ANSÖKNINGSBLANKETTER! Alla fina förskolor ger tydligen inte ut ansökningar hipp som happ...och det skulle vara en fin förskola...Helt galet! Men så är det ju lite elitisiskt. Har man pengar så lägger man gärna ner lite extra på skolor då det är så stor skillnad på public schools här...Hoppas hon kommer att gilla sin skola!! Är hon nervös ännu? Kram!!

Saltistjejen sa...

eascoastmom,
vi kommer att anmäla henne till after school programs men vi får mer info om dem i juni.
Hoppas på art och ngn sportaktivitet eftersom jag tror hon skulle gilla det.


Trillingnöten,
ja herregud! Jag har en kompis vars kollega tog tjänstledigt i ETT ÅR för att ha tillräckligt med tid för att kolla och och förbereda, ansöka etc till KINDERGARTEN!!! Galet! Vi är lyckligt lottade som har en bra public school där vi bor, men jag kan till viss del förstå att folk som inte har det kollar upp privatskolor om de har råd med dessa, eller flyttar till bättre skoldistrikt. Man önskar ju att det var en jämnare nivå mellan alla skolor istället så man slapp detta med extremt bra och extremt dåliga skolor.
Lite nervös är hon nog. Men jag tror det är lite skräckblandad förtjusning. :-)
Kram!

Lotta i USA sa...

ja, verkligen stora skoltjejer snart!

Vi har molnigt och inte så varmt...å andra sidan har jag inte varit ute på ett tag ;)

Skönt att jobba hemifrån (jag gör det idag) och så härligt med besök. Good days ahead!!

KRAM!!!

KARLAVAGNEN sa...

Kära nån! Jag kommer ihåg när jag ramlade över din blog och du precis fått din dotter och nu ska hon börja skolan till hösten. Jösses!

Tiden flyger iväg! Ni är så himla kloka och goa föräldrar att det kommer att gå jättebra detta!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
ja nu börjar det.... :-/ Stora tjejen.
Här är molnigt och lite sådär varmt och fuktigt. man märker att det är åska på väg.
Härligt att även du kan jobba hemifrån idag!
KRAM och ha en fin helg!!!


Karlavagnen,
hahaha ja du det var ett tag sedan det.... Men ibland känns det som det nyligen. Fast ibland känns det otroligt avlägset.
Tack för dina fina och gulliga ord!!!
Kram!

Annika sa...

Ella kommer nog att gilla KG mkt. Minns fortf vårt besök på skolan våren innan KG började.
Snart ska vi lämna den kommunala skolan. bara ett år kvar.
OCH skolan har varit SÅ bra för det allra mesta.
Tiden flyger så snabbt.


VI väntar åskväder och det är tornado watch i hela DC nu.
Snart bryter det nog loss, åskan alltså. SÅ mulet, mörkt och fuktigt.
Sen drar det väl norrut mot er.

Ha en fin helg!!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag tror hon kommer gilla det. Hoppas hon får en bra lärare också och gärna ngn av sina kompisar i sin klass. Det hade varit himla roligt.
TÄNK att Karolina är så vuxen nu! otroligt!!!!
Oj tornado!! DET hoppas jag vi slipper!!!
Kram och ha en riktigt fin helg!
Ps jag svarade på ditt FB meddelande nu också. Hoppas vi kan hitta ngt bra!
:-)

Desiree sa...

Kul med besök som snart kommer nu när våren är så fin och alldeles lagom varm. Helt rätt tidpunkt att besöka NY på. Skööönt med en vecka du kan jobba hemifrån hela veckan och konferansen i Baltimore låter ju spännande den med. Är det bra över dagen eller?
Trevlig helg.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det är en perfekt tid här nu och jag hoppas vi kommer kunna bjuda på lite fint väder när de är här.
Konferensen är 4 dagar så jag kommer vara borta ett tag.
Kram!