onsdag, april 24, 2013

Lite Gott & Blandat en vanlig onsdag

Onsdagen har varit en mycket innehållsrik dag. Och samtidigt skön. Lugnare dag arbetsmässigt sätt vilket gjorde att jag hann med en lång promenad i Central Park under eftermiddagen. Något som verkligen gjorde gott för både kropp och själ. Vädret idag var underbart. Runt 20 grader och sol. Helt fantastiskt!

Morgonen började dock med att Lill-Skruttans dagis hade sin Art's Festival. Alla barnen från "pre-schoolklasserna" sjunger och dansar. Och ja vad ska man säga, de är så otroligt fina och duktiga! Allihop. En stor elloge också till deras musiklärare och movementlärare som tillsammans jobbar med barnen på ett alldeles fantastiskt sätt. Alltid lika roligt att se.

Det blir fler bilder i senare inlägg. Både från Art's Festival samt från min härliga promenad i staden idag. Men nu är klockan mycket. M är ute på galej så jag och Lill-Skruttan har haft en tjejkväll hemma med filmmys. På begäran av Lill-Skruttan. Det blev  en film av Miyazaki (som även gjort bl a "Totoro", "Spirited Away" och "Arietty") "Kiki's delivery service" och popcorn i soffan. Nu är det dock läggdags. Så på återseende!


*) Bilden på Kiki coch Gigi är lånad från nätet: http://artcontrol.me/color-painting-of-kikis-delivery-service/

8 kommentarer:

Miss Marie sa...

Härligt att kunna gå ut och njuta lite mitt på dagen så där! Då fyller man på mycket energi!

Taina sa...

Mysigt med tjejkväll. Det brukar Liisa och jag också ha. Speciellt när Jonas är ute och reser.

Skönt med lugnare arbetsdag. Det behövs ibland. Verkligen. Själv är jag inne i en intensiv period och liiiite stressad är jag allt. Men batterierna är laddade så det går bra.

Kanonväder igår. Vi fick 24 grader som mest. Nice.

Kram kram

Annika sa...

Den filmen har vi också härhemma. SÅ söt och fin.
Karolina älskade ju de där filmerna stort då hon var liten.
Jag är glad att du hade lite lugnare lunk.
Ja, visst är skolorna så duktiga på konst, musik, dans och teater här.
Jag förundras ständigt.
Kul med ert fina dagis.
Jag hoppas att skoltiden ska bli lika bra.
Men det blir den nog.
Igår var det varmt här, 26 tror jag det slutade på. Idag blir det nog bara 18. men jag tycker inte det gör ngt. Det behöver inte vara så varmt redan nu.
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja det är verkligen en enrgihöjare!! :-)

Taina,
ja det är himla mysigt nu när E är såpass stor att vi kan se en film ihop!:-) Och det är skönt när det är lite lugnare på jobbet. Men snart drar det igång. Maj och juni kommer bli mycket intensiva jobbmånader för min del....puh!
Kram!!


Annika,
ja den är så söt! Jag älskar Miyazakis filmer jag också!
Dagiset är fantastiskt och jag hoppas skolan ska bli bra den med. Men det tror jag nog.
Oj 26 grader varmt! Rena sommaren!! Här ska det också bli ngt svalare idag. Runt 17 grader. mMen själv tycker jag det är skönt!! Liksom du.
Kram!!

Trillingnöten sa...

Lovely! Ska kolla in den där filmen. Vi har ju filmkväll en gång i veckan :) Bra musiklärare är så viktigt!! Jag har ju själv varit musiklärare mot min vilja och tyvörr lyckades jag nog inte förmedla den där känslan av musik som är så viktigt!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja filmen är jättebra! Dock gillar jag nog Totoro ännu mer. Och Arietty ifall du vill ha tips.
Haha jag tror du gjorde ditt bästa som musiklärare! Dkillnaden här är väl att deras musiklärare är enbart just musiklärare. Hon har inga andra åtaganden. Dessutom är hon ju själv artist och musiker också vilket gör att hon kan förmdela både musik OCH ett nätverk av andra musiker (som t ex kommer och visar olika instrument etc för barnen ibland) till dagis vilket är super!

Anne sa...

Det tal att sagas igen men de ar verkligen otroligt duktiga, ar jui inte ens I skolaldern an!
Och bra larare har de ju, kreativa och inspirerande. Jag tror mycket som er lilla tjej fatt lara sig, vara med o, se, prova pa, inspieras av under de har senaste forskolearen sakert gjort livslanga avtryck pa henne, kagt grunden till intresse och nyfikenhet pa mycket for langre fram.
Jag ser mer och mer hur var lilla tjej borjar tycka det ar roligt skapa, haha det ar ju fortfarande pa nivan man blir impad om hon haller pennor I ett "vuxengrepp" och visar finmotoriska framgangar men kan som sagt redan se hur roligt det ar nar ens barn borjar skapa, vara kreativ sa forstar det ar jattekul som foraldrar se sina barns alster och skapande nar de ar liiite aldre.

Forresten, det slog mig da jag laste ett aldre inlagg dar du skrev M varit och veckohandlat till Coscto. Gillar ni Costco? Personligen tycker jag den affaren ar riktigt bra., Visst, det ar ju det har med storpack osv men tycker de har bra pris och kvalite pa I princip allting. Aven med litet hushall och begransade forvaringsmojligheter som kyl, frys osv sa tycker jag nog de har ratt mycket anda som passer att kopa.

KRAM!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det är otroligt roligt att se hur de utvecklas! Och även när de är så små som Stella så är det fantastiskt tycker jag! Minns att E gjorde massor av konst redan som 1,5-2-åring på dagis och jag tyckte det var roligt då också! :-)
Costco gillar vi mycket. Visst vissa förpackningar (särskilt färskvaror som frukt o grönsaker) kan vara lite väl stora för oss som ju inte är ngn stor familj. Men annars har de mycket som är både gott och prisvärt! En av fördelarna sedan vi skaffade bil är verkligen att vi nu kan handla där! Det är stora prisskillnader på deras varor jämfört med matbutiker här på Manhattan som har höga priser på det mesta. inte konstigt med tanke på vilka hyror de lär ha men visst, det är skönt att kunna få bra produkter för en billigare penning nu då vi ändå har bilen.
:-)
Kram!!