torsdag, april 25, 2013

Vårpromenad i Central Park

Igår onsdag var jag ju ute på en riktigt skön promenad här i staden. Självklart blev det en tur till och runt i Central Park. Jag har sedan flera dagarna velat se hur långt träden och blommorna har kommit och eftersom vädret var alldeles perfekt med runt 20 grader och sol blev det en underbar promenad. Jag möttes av en fantastiskt vårstad. New York såhär års är oslagbart tycker jag! Det blommar inne bland stadens gator, i parker och ja överallt. Man möts av personer som liksom kommit ut ur sina vinterbon och vinterskal. Glada, öppna med solglasögon på näsan och ett leende. Jag älskar det! Det blev en massa foton så jag kommer nog att bjuda på en del bildbomber framöver. Allt från samma promenad. Håll i er här kommer den första!
Så, nu får det räcka. Fler bilder än så i ett svep blir för mycket. Även för en Central Park-fantast. Jag kan iallafall säga att jag nu är glad för den något kyliga våren. Detta har gjort att träden inte alls är så långt komna som de brukar vara vilket gör att vårt Kära Sverigebesök som kommer om en vecka troligen kommer att kunna få njuta av åtminstone en del av blomsterprakten innan den är helt överblommad. Det tackar vi för!

 Hoppas att ni alla har och har haft en fin torsdag! 

18 kommentarer:

Desiree sa...

Underbara foton! Vilken superhärlig promis i parken. Jag älskar också denna tiden på året då man har den där intensiva och skira grönskan och allt blommar så vackert. Pefekt att ni snart får besök som får njuta av allt det vackra. Det har varit en fin och solig dag i Stockholm idag men än så länge så dröjer det nog ett tag till innan grönskan kommer och det börjar blomma här.
Kramis!

Trillingnöten sa...

Jag tycker att detta är den bästa tiden på året här i NY :) Lagom varmt, härliga färger och underbar stämning när alla kommer ur sina vinteriden! :)

Saltistjejen sa...

Desiree,
Ja det är otroligt vackert ned den skira grönskan. Intensivt grön i olika skiftningar och nyanser. Och så blommorna också. Fantastiskt!
Kram!

Trillingnöten,
Ja denna årstid är undebar! Jag älskar hösten mycket här också. Vår och höst på varsin sida om den heta i fuktiga sommaren... :-)
Kramar!

Channal sa...

Underbart!! Nu skulle man vara där...

Kram Anna

Anne-Marie sa...

Härliga foton av Central Park. Fint att ni inte har det så varmt så att våren räcker litet längre. Vi har fått nästan högsommarvärme och det är litet väl tidigt tycker jag. Vi hde +25 idag. Hoppas att era besökare från Sverige får del av det vackra. :) Kram!!

Saltistjejen sa...

Channal,
ja nu är det fantastiskt vackert här måste jag säga!!!
:-)
Kramar!


Anne-Marie,
ja att det varit en kylig vår har sina fördelar helt klart. Just att blomsterprakten varar lite längre. DET gillar jag. Varma vårar som förra året blommade ju träden över i stort sett under en veckas tid ungefär.
Kram!

Martina sa...

Åh så härligt det ser ut!
Som vanligt får du mig att längta till NY.
Kramar

Victoria sa...

Så fint!! Jag kommer komma upp till NY i september, hoppas att det är fint att gå i parken då också!

Kram och trevlig helg!/Vic

Saltistjejen sa...

Martina,
ja det är verkligen en fantastiskt vacker tid här just nu! Vårarna i NYC då allt slagit eller slår ut är underbara!
Kram!


Vic,
åååå kommer du hit i höst! Hör av dig så vi kan försöka ses!!!!!!!!! September är faktiskt min favoritårstid här haha! Våren är oslagbart vacker här, men hösten är ännu härligare tycker jag. September är det fortfarande temperaturer ungefär som en bra svensk sommar och oftast är fukten från sommaren borta. Man kan bada för vattnet är varmare än nu på våren och ja Central Park är ALLTID magiskt! :-)
Kramar!!!

Annika sa...

Mmmmm...fint...
OCH det slår mig hur LIKA vi ligger i blomning. Det är nog den sena våren.
Nu tycker jag inte det gör så mkt att den var sen, njuter desto mer.
Gillar att det inte är för varmt heller, bara 7 grader då jag gick ut imorse, och det ska väl bli 18 idag som högst.
Det behöver inte vara varmare i april.
Dina bilder ger mersmak.
Snacka om att jag bombat bilder av blommande träd och växter i veckor nu.
Känner ibland också att jag måste stilla mig.
FAST, så jag ser dina bilder inser jag hur in i bomben mkt jag gillar JUST sådan bilder.
SÅ bomba på, Saltis!!!
KRAMAR!!!!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja i år ligger vi närmare varandra vad gäller naturens vårtecken än andra år tror jag. Säkert för att den kyliga våren liksom fördröjt blomningen och "presenterat" den något. Den håller liksom lite längre. Både hos dig och här. Och jag håller med dig om att det är en prefekt temperatur nu. Skön! OCH inte för varm!!! ACn kan vara avstängd och DET gillar jag!!
Hahaha du är rolig Annika! "Bomba på...!" ;-) Ja du. det lär bli fler bomber av detta slaget här i bloggen. Var så säker!
KRAM och njut av att det INTE är så varmt än!

Steel City Anna sa...

Du har verkligen fångat stämningen på bilderna. Det händer nåt med folk när det blir varmare och vår! Vi har inte nåt riktigt dit här än men snart så :)

olgakatt sa...

Central Park har varit härlig alla tider på året jag sett den men inte slår den någonsin den skånska bokskogen i maj med vitsippsmattor, eller?
Allvarligt talat, man kan inte jämföra så, så klart. Allt beror på vem man är och hur man upplever saker i olika skeden av livet. Var du än hamnar kommer tiden med Ellas första år i Central Park att ha ett speciellt skimmer!
Bamsekram!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
Tack! Och ja det är verkligen en stor förändring man ser hos folk ute. Alla liksom öppnar upp och det blir en annan stad helt enkelt.


Olgakatt,
hahaha! Nej man kan inte jämföra. Jag tycker mycket om de skånska bokskogarna och kanske framförallt vitsipporna som jag saknar här. Men i mitt "svenska hjärta" ligger ändå skärgården främst! ;-) Få saker slår dess skönhet och ja den sinnesfrid som den ger mig. :-)
Men Central Park ÄR för mig magisk. Oavsett årstid som du säger. OCH den kommer för alltid att ha en mycket speciell plats i mitt hjärta. Samt just NU är den ju faktiskt en del av mitt "hemma" också. Min hemstad. :-)
KRAM!

Mallis in real life sa...

Nästa gång vi åker till New York får det bli i slutet av april, det ser jag det. Jag älskar NY oavsett årstid men ännu mer när det är varmt och man kan vara ute. Det saknade jag lite den här gången. Det var liiiiite för kallt för min smak om jag ska vara helt ärlig.

Saknade möjligheten att sitta ute och äta eller hänga runt på lekplatser i parker. I somras var det å andra sidan väldigt varmt, då det var nästan 30 grader då vi sågs i Central Park.

Stort tack för alla fina bilder du lagt ut och ännu större tack för dina fina kommentarer. De värmer ska du veta.

Kram och ha en riktigt skön helg i DC.

Saltistjejen sa...

Mallis,
ja detta är en underbar årstid här. Men jag älskar även tidiga hösten här mycket. September! Det är egentligen min favoritårstid här även om våren är vackrare med alla blommande träd.
Tack också för dina fina ord.
Jag hoppas att ni har det bra!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Älskar första vårperioden. Den där förväntansfulla liksom, när allt det härliga ligger inför en, som fredagen är bästa dagen på helgen :)

Västmanländskan sa...

Så underbart vackert!