söndag, april 07, 2013

Vårkänningar i Central Park

Efter en lugn morgon med pannkaksfrukost begav vi oss iväg genom staden. Det var födelsedagskalas på gång på Upper West Side och eftersom vädret var så fint beslöt vi att ta en promenad. Genom Central Park. Ljuvligt är ordet. För nu börjar man känna att våren äntligen är på gång. Solen värmde skönt. Parken var som vanligt såhär års då värmen börjar återvända, full av folk som cyklade, sprang, promenerade, sparkade sig fram på sina sparkcyklar, hade picknick eller bara njöt av vårsolen. Jag älskar då det våren kommer. Central Park är så underbar när träden börjar blomma och grönskan börjar spira.

Ett par kvarter från oss på Upper East Side. Lill-Skruttan sin "scouter" (sparkcykel) på väg västerut. Neil-s Coffee Shop är förresten ett väldigt populärt frukostställe.

På väg genom Central Park med dammen nedanför.

Gräsmattorna börjar ändra färg från grågult till grönt!

En av mina absoluta favoritplatser!

Dammen har både fågel och fisk

Det är inte bara vårblommorna som kommer fram i Parken där värmen återkommer. Musikanter av olika slag spelar runtom.

Rosa skyar

Jag älskar då träden har blommor på bar kvist. Så vackert!

SPRIIIIIING!!!!


Luvtröjan åkte av - våren är officiellt här!

En väldigt sprallig tjej med vårkänslor studsade runt i parken

Solgula små blomklasar


Framme på Upper West Side

Det var verkligen en helt underbar promenad. Kalaset var också bra, men det kommer det bilder från senare. Hem gick vi igen genom Parken. Men framme vid 86:e gatan och 2:a Avenyn tog vi bussen den sista biten hem. Då var Lill-Skruttan trött. Såpass trött att hon inte ens orkade leka i Lekrummet med sina kompisar då vi kom hem. Det ÄR en rätt lång promenad att ta sig tvärs över staden faktiskt. Det tog oss nog ungefär 1,5 timmar på vägen till kalaset och nästan lika lång tid tillbaka hem. Så kvällen har varit lugn och jag tror det kommer bli tidig sänggång även för mig ikväll. 

Jag gläder mig åt att jag tror att våren är här för att stanna nu. Äntligen äntligen äntligen. De närmaste dagarna säger prognosen att vi ska få runt 20 grader och sol. Vilket känns smått fantastiskt. Så om en vecka kommer säkert hela staden stå i full blom. Gissar jag. Och jag säger bara - Välkommen Våren!!!


17 kommentarer:

Mallis in real life sa...

Det där saknade vi i New York. Mycket har hänt på två veckor.

Hoppas det hänt lika mycket i Sverige tills vi kommer hem. Här har man sannerligen vant sig vid värmen.

Kram

eastcoastmom sa...

Verkar som om våren är sen på många håll, här i Madrid också kan jag meddela!

Miss Marie sa...

Gud så härligt! Vår! Soooool!

Coolaannna sa...

Tack för din väderrapport Saltis! Min svärdotter åkte till NY i går och jag var så nyfiken på hur hon har det!!! Nu vet jag att vädret kommer att pigga upp henne rejält :)))))

Kram <3

Desiree sa...

Så himla härligt när våren slår till så där. Det ryktas om på prognosen att vi också ska få in vårvärmen här till helgen. Jag håller tummarna för detta. Det var en rejäl långpromenad men som du säger så underbart sätt att få njuta av att gå länge och bara njuta av våren.
Kram!

finelinan sa...

Härligt! Här är det också vår på väg. Vi har invigt skalkläderna, promenerat, lekt ute, haft picknick och planterat. Fast det snöade lite igår så känner man ändå att det är på väg när solen skiner, det är varmare, det börjar bli grönt osv!

Saltistjejen sa...

Mallis,
ja ni var lite tidiga här i år för detta. MEN ni har ju som sagt fått underbara dagar nere i Miami!!!!
Hoppas ni får det fint och vårigt när ni kommer tillbaka hem till Sverige också!
Kram!


eastcoastmom,
ja jag tror våren varit sen på båda sidor Atlanten i år. Men det är så skönt när man börjar se förändring i temperaturerna.
Kram!


Miss Marie,
ja det var underbart! ÄR underbart! Hoppas våren snart kommer med stormsteg till Munchen också!
:-)


Coolaanna,
japp hon lär få fina dagar här! Tror de säger det ska bli runt 25 grader här imorgon Något svalare i slutet av veckan men hon lär få dagar här mellan 16-26 skulle jag tro. :-)
Kramar!!


Desiree,
jag hoppas att ni får vårvärme i slutet av veckan om inte förr! Det ÄR verkligen underbart när den äntligen äntligen kommer. Särskilt då man väntat lite länge så so jag tycker det känts denna "vår".
Kram!!


finelinan,
härligt att även ni har bättre temperaturer nu!! Just att kunna vara ute mer då temperaturen stiger och dagarna blir ljusare är så härligt!

olgakatt sa...

NU blir det strax dags att byta till sommardäck!
Vintergäck och snödroppar har vi, nån enstaka krokus men i övrigt VÄNTAR vi. Blommande träd i Central Park - ljuvligheters ljuvlighet....
Än har inget gräs börjat skifta i grönt här. Höstsådden verkar ha gått åt skogen för skånebönderna som får så om.
Antagligen får vi norrländsk vår som varar en förmiddag och så blir det sommar på eftermiddagen.

Martina sa...

Härligt med varkänslor! Speciellt efter denna tuffa och extremt langa vinter.

Tur för er att ni har sa nära till underbara Central Park! För NY i all ära, men det är ju skönt att ha närheten till lite grönomraden inte minst när man har barn som kan behöva leka av sig!

Hoppas det härliga vädert fortsätter!
Kramar

Saltistjejen sa...

Olgakatt,
Hoppas ni snart får grön gräs och blommande träd. Men när våren är sen blir det tyvärr ofta just som du säger, mer sommar påven gång.


Martina,
Ja det är guld att ha Central Park på gångavstånd! Under den finare delen av året fungerar den ofta som vår trädgård.
:-)
Kram!

Taina sa...

Som vi har längtat vi med efter värmen! Ser på dina bilder att det var en skön helg. Vi hade lite blåsigt men skönt i solen. I veckan ska det bli varmt.

Sköna bilder från Central Park. Önskar jag kunde springa där just nu. Kanske jag hoppar på bussen någon dag för att träna i parken? Hahahaha!

Kramar!!!

Annika sa...

NU blir det snarare sommar än vår. Herregud vad varmt det ska bli denna vecka, uppemot 30 grader (hos er 26 kan jag se på min app) hos oss. NU blir det explosion i naturen. Det som blommar nu är forsytian, som hos er (kan jag se på bilderna), och magnolian har börjat blomma lite, körsbären inne i DC kommer att stå i sin vackraste skrud från imorrn. Här i förorterna har de inte börjat blomma än.
Som sagt, jag kan inte minnas en kallare vår ngnsin. Mkt underligt.
men nu har det nog vänt.
OCH allergierna kommer att gå i taket.
Ni hade en finfin helg, så ska det vara!!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
Ja visst har det varit en kylig vår. Långt ifrån de temperaturer vi hade förra året. Så härligt ku men det blir nig snarare sommar än vår skulle jag tro...
Och du, klart du ska komma o springa i Parken!!! :-)
Kram!!!


Annika,
Ja det tråkiga m sena vore är ju att se nästan inte blir just båtar utan snarare hoppar till sommar direkt. Pollenhslterba ör extremt höga också eftersom allt blommar på en gång. Men just nu välkomnar jag värmen o solen o grönskan!! :-)
Härligt med er körsbärsblom!!! Njuuut!
Kram!!!

Steel City Anna sa...

Härliga bilder!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
Tack!
:-)

Emma sa...

Så himla skönt att äntligen komma ut på andra sidan! Vi har haft en underbar dag i Niagara idag, med picknick i gräset...i morgon ska jag och barnen vidare och se hur våren i Portugal ter sig. Sedan Sveriges och Barcelonas vår också. Haha, galet.

Underbar helg ni ser ut att ha haft!1

Saltistjejen sa...

Emma,
det låter verkligen toppen!!!
Hoppas nu att resan går bra! Och att ni får en riktigt bra vistelse på andra sidan Atlanten!!!!
Kramar!!!