tisdag, april 23, 2013

Kattkoll och Hårfärg

Idag är det dags för koll av katterna. Förra året hoppade vi över den årliga kontrollen. Då när vi levde på enbart en inkomst blev katterna nedprioriterade. Självklart hade vi gått med dem till veterinären om de varit dåliga, men den vanliga årskontrollen skippade vi då. Den där de vägs och där deras tandstatus och allmänna hälsa gås igenom. Samt att de får påfyllning av sin vaccination. Och nu är det återigen dags. Både Lipton och Tazo har dock blivit lovade lite kattgodis av Lill-Skruttan ikväll "om de sköter sig bra när de får spruta!" Fast några klistermärken lär det nog knappast bli hos veterinären...

Tazo tar en lur såhär någon timme innan besöket hos veterinären

Lipton har också tagit det lugnt större delen idag

Gäsp

Igårkväll var vi över en stund hos kompisarna i grannhuset. Tjejerna lekte en stund men egentligen var vi där för att vi skulle hämta deras nyckel eftersom Lill-Skruttan fått det fina hedersamma uppdraget att vattna deras blommor. Den här familjen reser nämligen idag hem till Kina och blir borta en hel månad. En lång resa med två små barn. Jag avundas dem inte. Enbart flygresan kommer ta cirka 13 (!) timmar! Lägg där till transport till och från flygplatser, en massa väntetid där (här rekommenderas ju att man är på flygplatsen ca 3 timmar innan internationellla flygningar). Och efter Bostonattentatet lär det inte ha blivit kortare säkerhetskontroller direkt. Tjejerna hade väldigt roligt igår och Lill-Skruttan fick färgat löshår av L som hon tyckte var väldigt kul att ha i sitt eget hår. Rosa, rött orange. M tyckte att hon påminde om gamla 80-tals poptjejen Cindy Lauper och jo, visst var färgerna och frisyren lite lik haha! Vi kommer sakna våra vänner nu när de är borta, men de har inte varit hemma på flera år så jag förstår verkligen att detta är något de sett fram emot länge!


Rosa och gult - är det likt....

...originalet?!

Ute är det riktigt kyligt igen. För att vara nästan maj. Vårvädret i år har verkligen varit kyligare än normalt. I morse var det bara 5 grader då vi gick hemifrån. Nu vid lunchtid har temperaturen stigit till 7 grader, men det är fortfarande väldigt grått och dimmigt ute. Imorgon ska det däremot blir varmare igen. Upp mot 20 grader om man ska våga tro prognosen. Så jag hoppas kunna ta mig en liten promenad ute då. Igår och idag har varit fullspäckade med jobb men imorgon ska jag verkligen försöka ta mig ut en liten stund. Kanske efter Art's Festival som är på morgonen.



*) Bilden på Cindy Lauper är lånad från www.rad80sfashion.com

2 kommentarer: