lördag, april 13, 2013

Skön lördag

Återigen en sådan där skön lördag. Vaknade utvilad. Lill-Skruttan också. Efter lite soffmys blev det bakning av scones till frukosten och sedan hade jag ett samtal med min vän M i Sverige inbokat. Vi har inte pratats vid sedan i höstas så det var otroligt roligt att höras! M tog med Lill-Skruttan till St Catherines lekpark under tiden och där mötte jag dem senare. På vägen dit sprang jag på vår kompis L som bor i huset och fick veta att deras lilla son fötts ett par dagar tidigare! Eftersom de inte tagit reda på könet innan så var det extra roligt att få veta att det var en liten pojke. Än så länge utan namn. L berättade att de nu bara kallade honom BB (Baby Boy). Allt var bra och de var alla hemma nu. Så roligt!!

I St Catherine's blev det bollspel (vi måste verkligen köpa en fotboll till Lill-Sktuttan för hon älskar bollar!) och sedan luffarschack. Efter det en liten promenad i våra kvarter. Vädret var svalare än vad jag trott men ändå skönt! Våren är defintivt här och faktum är att jag njuter av de svalare temperaturerna nu. Tids nog kommer hettan att ta över här i staden.

Strategisnack


Sedan en donut to go


Blommande träd syns nästan överallt nu

Vita skyar

Efter lunchen blev det ett besök hos kompisen C. Där lekte tjejerna "dress-up" och denna gång var de prinsessor. Lill-Skruttan valde att vara Jasmine


Kvällen hemma fylldes av Kinect


Den som säger att man blir försoffad och tjock av alla TV-spel har inte spelat Kinect...

Det var en väldigt trött liten tjej som gick och lade sig ikväll. Men glad och nöjd. Vi pratade en liten stund (som alltid innan hon somnar) och jag måste säga att just den här lilla pratstunden innan hon somnar är himla mysig. Ofta kommer hennes tankar och funderingar fram då och det blir liksom ett annat slags samtal än de man har dagtid. När hon blir äldre kommer jag att sakna sagoberättandet, näsgnugget, de små lena armarna runt min hals, uppriktigheten och de direkta frågorna. Just nu njuter jag så av min familj! Känner en oerhörd tacksamhet och glädje över dem och över "häret och nuet".
6 kommentarer:

Channal sa...

Blir så glad av att läsa om din lördag! Mysig dag! De där lässtunderna med små armar runt halsen saknar jag!

Hoppas ni får en lika skön söndag!
Stor KRAM!! Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
Tack!!! Och ja, jag kan förstå att man saknar den här tiden när barnen blir äldre. Samtidigt som man då får annat istället. Var tid och ålder har sin charm gissar jag.
Ha nu en fin söndag!
Kram!

Miss Marie sa...

Härligt! Min syster frågar alltid sina barn vad som varit bäst under dagen innan de somnar, det ger en tid till reflektion och får en att tänka glada tankar innan man somnar. Det ska jag göra med Alfred också, än så länge är han lite för liten! :)

Desiree sa...

Ja det där kan man helt klart kalla en skön lördag. Låter urmysigt med den lilla pratstunden du och E har på kvällarna. Jag tror den är viktig också och något som E också kommer att minnas med varma minnen senare.
Kram!

Martina sa...

DET gör du verkligen rätt i att njuta av här och nu. Det är så viktigt för tiden rusar ju iväg och dessutom så kan man ju aldrig veta hur morgondagen ser ut.
Kramar

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja jag tror det är en otroligt bra sak att göra vid dagens slut. Att summera dagen lite. Både för barnen och för en själv. Något vi alla borde göra tror jag.
:-)


Desiree,
ja det var en väldigt skön lördag det var det. Och att få de där små kvällspraten med E känns verkligen viktigt. Både för henne och mig. Något jag önskade att alla föräldrar skulle göra med sina barn. Prata och framförallt lyssna då när allt är lugnt omkring dem och det är lättare att låta tankarna komma och gå som de vill.
Kram!


Martina,
Haha ja visst har du rätt. Och jag njuter verkligen!!! Ofta känner jag att jag kan njuta mycket av min vardag, men visst fastnar man ibland i det s.k ekorrhjulet också då det är mycket omkring en. Men jag tror det är viktigt att ibland stanna upp och verkligen känna efter vad man gör och tänka över vad man har i livet. :-)
Kramar!