fredag, maj 20, 2011

Fredagsgema - godast just nu

Fredag igen. Dagarna går så fort. Denna vecka har faktiskt varit ganska fylld med aktiviteter. Svårt att tro för när man hör ordet arbetslös tänker man såklart på "ledighet" till viss del. Åtminstone på det viset att man inte har så mycket planerat. Men för min del fylls dagarna ändå upp en hel del. Förutom i måndags när jag faktiskt mest tog det lugnt så har det varit rätt mycket att pyssla med. Jag kan i vilket fall inte klaga över att jag känner mig uttråkad.

En hel del har varit jobbrelaterat ändå. Och annat har varit familjerelaterat. Bland annat är nu en inbjudan till Lill-Skruttans 3-års kalas fixad och utskickad. Skönt! För den närmar sig med stormsteg. Kalaset kommer bli ett gemensamt med hennes bästa kompis R. Det skiljer ju bara 2,5 veckor mellan deras 3-års dagar så det kändes bra att slå ihop till ett kalas. Eftersom de har i stort sett samma kompisar så blir ju de inbjudna gästerna ändå desamma, och med ett gemensamt kalas kommer både planering samt själva utförandet av det hela att bli både roligare och enklare när man är två familjer om det.

Här är inbjudan.
Fredag innebär ju även Fredagstema. Desirees fredagstema idag är "Godast just nu". Hm, eftersom jag inte alls haft tid att fundera på temat denna veckan så blir det ingen lång, fin och genomtänkt tolkning av temat, utan ett lite kortare inlägg. Saker jag gillar på vår och försommar är ofta vårprimörer. Sparris, kronärtskockor och annat sådant. I Sverige handlade väl just vår och försommar mycket om den första färskpotatisen och de första jordgubbarna. Och grillning. Här finns fina jordgubbar året om. Färskpotatis finns däremot i stort sett aldrig. Grilla gör vi lite då och då men inte på samma vis som i Sverige ändå. Här brukar jag däremot såhär års börja vara sugen på kyliga saker. Som glass, kylda drycker eller Frappuccinos. Just för att värmen ofta kommer redan i maj. I år har det dock varit annorlunda. En kylig vår och försommar har det varit. Och är fortfarande. Jag väntar och längtar faktiskt efter värmen nu. Påminn mig gärna om detta när jag börjar klaga över att vi måste dra igång AC:n...!

Jag gillar verkligen Frappuccinos. Särskilt när sommarvärmen börjar komma. Tyvärr har den ju lyst med sin frånvaro än så länge, vilket gjort att jag inte riktigt kommit igång med min årliga Frappe-konsumtion än.... 

Och för folk som fortfarande kämpar för att få sin "Beach 2011-look ska kanske just Frappuccinos intas med viss måtta. Eller så får man spendera rätt många besök på gymmet. Just denna reklamskylt såg vi för ett par veckor sedan när vi promenerade i staden. Lite kul tyckte jag.

Men med tanke på att vädret denna vecka varit mer häst- än vårlikt så har jag konsumerat mer te än något kallt. Dock inte i den här lyxiga varianten vilket var vårt Afternoon Tea som vi intog på kompisen J´s Baby Shower för ett tag sedan.

Ser fram emot helgen. Imorgon lördag blir det Bloggträff, jehoooo!!!! Ska bli hur skoj som helst. Hoppas bara att vädret inte blir alltför regnigt. I övrigt har vi inte så storslagna planer för helgen faktiskt. Vilket känns skönt.



Fotot på Frappuccinon är lånad från denna blogg: http://www.pinoyfood3p.blogspot.com/

26 kommentarer:

olgakatt sa...

Fnissar åt din oavsiktliga felstavning - häst istället för höst:)
Jag släppte ju Malena på bete i söndags och förutom ösregn på tisdagen då hon fick filt och regntäcke så har det varit gudomligt väder och så underbart att se hur hon njuter i solen. Verkligen härligt hästväder!
Några svenska jordgubbar har vi inte sett ännu men jag har kupat mina potatisplantor.

Saltistjejen sa...

olgakatt,
hahaha! Ja där ser man. Hästlikt väder... ;-)
nu kan jag ju inte ändra stavningen heller eftersom du kommenterat den! :-D
Kram!

olgakatt sa...

Glömde ju att be om en hälsning till bloggvännerna idag!
Ha en underbar träff, allesammans! Vi som inte är där i verkliga livet skickar virtuella kramar!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
jag ska hälsa. fast det är inte förrän på lördag!
:-)

Desiree sa...

Kul med bloggträff. Vart ska ni ses? Jag antar att det kan bli en del godsaker där. Mums bli jättesugen på afternoon tea då jag ser din bild här. Ganska skönt också med helger då man inte har fullt program. Hoppas att vädret bli fint och att ni får lite värme också.
Smart idé med gemensamt kalas. Det blir både roligare och lättare att fixa.
Kram!

Taina sa...

Himla smart mer gemensamt kalas! Och vilken fin inbjudan!!!

Hahaha, skrattade åt bilden om beach 2011. Ja man ska nog hålla sig borta från frappuccinos. Själv dricker jag det sällan. Händer väl någon gång. Men Jonas gillar dem mer.

Nu får vi se till att solen tittar fram imorgon! Ska bli så kul även om mitt tåg tillbaka går redan 4.30...

KRAMAR!!!

Eva Henriksson sa...

Första svenskpotatisen fanns på konsum för 30 kr/kg!!!!
Det blir sill och potatis......
Lycka till med kalaset. Det blir säkert en rolig stund.

Millan sa...

:-) det var ingen bra dag att ga in pa alla bloggar och lasa om godsaker... for jag ar sa ruskigt godissugen att det inte ar sant!

Sa roligt med bloggtraff imorgon. Jag laste om det hos Annika ocksa. Jatteskoj!!

Tank att lilla Ella fyller 3 redan ... otroligt!

Kram

anna of sweden sa...

Vilken jättefin inbjudan. Tre år. Det är en mysig ålder. Fast alla åldrar är fina. På olika sätt bara.

Ses i morgon! :)

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det ska bli toppen! Vi ska ses på en restaurang här i staden. :-) Och ja, jag gillar helger när man inte har fullt upp utan kan vara lite spontan också. De är ofta skönast! Gemensamt kalas känns toppen!
Kram!


Taina,
tack! Ja inbjudan kändes rolig att göra. Lite mer personlig än att köpa en färdig. De har ju en så speciell historia Lill-Skruttan och hennes R. :-)
Hahaha javisst var reklambilden för gymmet rätt kul!? Jag gillaar frappar men de är nästan lite väl mäktiga. Och du imorgon SES vi!!! ÅÅÅ så KUL!
Kram!!


Eva,
va gott med färskpotatis! DET saknar jag verkligen!
Kram!!


Millan,
ojojoj! Godissugen låter lite jobbigt. Det blir man ju då och då. ;-)
Visst är det otroligt attbarnen växer så fort!
Och bloggträff imorgon ska bli superkul!
Kramar!


anna of sweden,
tack! Ja det ÄR en mysig ålder, om än lite jobbig ibland. Men på det stora hela tycker jag att det är en underbar ålder! Så mycket fantsi och tankar som sprudlar ut!
Och tänk att vi får ses imorgon!! Ska bli jätteroligt!
Kram!

Annika sa...

Babe!
KUL att ses imorrn. Brunch och Sockerbit! OCH sen att få sen din glada NUNA...ÅÅÅÅ längtar!!!
Garvar åt gymbilden...klockers!!!
visst har det varit en KALL vår. Den kallaste jag kan minnas. Vi har kanske haft AC:n på fem dagar detta år..
Otroligt. Nu har den varit avstängs länge...
Aja, the heat will come.
Vad säger meteorologerna om vädret in the big apple imorrn? Här ska det visst bli fint iaf...
SES IMORRN!!!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Hahaha! Du är för rolig Annika! :-)
Och ja TÄNK att vi kommer SES imorgon! Ska ska bli galet roligt!!!!
KRAM!!!

Äventyret framtiden sa...

Hoppas att ni får en härlig bloggträff allihopa imorgon. Med eller utan jordgubbar och nypotatis.

Kram!

Saltistjejen sa...

Pettas,
tack det tror jag nog. Förra var så himla rolig!
Kram!!

Fröken Anki sa...

Vilken fin inbjudan! Helt rätt att ha kalas ihop när de ändå har så många gemensamma kompisat. Så gjorde min syster och hennes bästa vän länge länge, ända tills för några år sen faktiskt t o m. Smidigt!

Visst är det märkligt att man kan ha så fullt upp fastän man är "ledig"? Hoppas att det blev klart med artikeln nu så ni får bli publicerade. Håller tummarna!

Här är det också regnigt och grått idag, igen! De pratar om åska också men jag hoppas det inte blir så hemskt mycket som för några veckor sen.

Ha det gott!
Kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja vi tyckte et kändes både roligare för dem och för oss föräldrar faktiskt. Dessutom är det ju inte superkul att gå på kalas varje vecka så det kändes bra eftersom vi kommer bjuda i stort sett samma gäster. :-)
Och ja, man kan verkligen fylla sina dagar. haha! Artikeln kommer nog gå en runda till gissar jag. Troligen får jag tillbaka den från samarbetslabbet nästa vecka eller möjligen veckan efter.
Kommer du imorgon?!?
Kramar!!

Anne sa...

Smart med gemensamt kalas, dels för kidsens skull men även (hehe, kanske framför allt) för päronens del. Födelsedagskalasen betyder säkert mer och mer för Lill-Skruttan nu då hon blivit lite äldre. Jag antar att hon i år t.ex. kunnat längta lite efter sin födelsedag och att ni kanske pratat om att snart fyller du år och det blir kalas...eller ja att hon i alla fall kanske är i den åldern då hon förstår vad kalas är och att det betyder mer. Gullungen som snart blir 3!!!!

Saltistjejen sa...

Anne,
ja det underlättar mycket för oss föräldrar också såklart. Och det är roligare att planera och fixa tillsammans. :-)
Men barnen verkar tycka det var extra roligt att ha ett gemensamt kalas också. Än är de såpass små att de inte bryr sig så mycket om att de måste dela på uppmärksamheten. :-)
Och ja hon förstår mycket mer nu vad gäller födelsedagar och kalas och hon pratar en del om det redan. Inte så mycket presenterna faktiskt. Men tårtan haha! :-)
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Tänk, redan dags för treårs-kalas!!Jag kommer ihåg förra årets födelsedag :) Fantastiskt, vad tiden går snabbt. Ska bli roligt att få höra om så småningom, när det tagit plats.
Just nu tänker jag också på svenska jordgubbar och färskpotatis! Ojoj...detta kommer att intas i enorma mängder i år när vi är hemma under sommaren :)
Ha en fin bloggträff! Kram

✿Ewa sa...

Vilken fin inbjudan OCH så bra och roligt med ett gemensamt kalas. Delad glädje för barnen och delat "fix & stök" för föräldrarna.;)

Så ROLIGT med bloggträff, tänk att få vara med och träffa både dig och Annika!

Stor Kram!

Grekland nu sa...

En kall frappoucino att smutta på, mmm gott...Men det har även här varit alldeles för trist väder för att jag skulle dricka nån än. Men snart så sitter nog även jag här och klagar över värmen och DÅ ska jag ta mej en frappoucino! Hoppas det blir en lyckad bloggträff!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja tiden rusar iväg. Det vet ju du också haha! ;-)
Å jag är avis på att ni snart kan äta hur mycket färskpotatis som helst! Jag älskar ju sill också och just färskpotatis, matjessill med gräddfil och gräslök är något jag saknar varje sommar...!
Kram!!


Ewa,
tack! Ja det var roligt att göra en lite mer personlig inbjudan. Gemensamt kalas känns toppen nu!
Bloggträffen ska bli såååå rolig! Snart måste jag göra mig i ordning och åka iväg. Synd du inte är här du med.
Kram!!!


Grekland,
ja frappuccinos är så himla gott tycker jag!
Visst är det konstigt att det varit så kyligt på så många ställen denna våren. Olika delar av världen men ändå rätt mycket kallare än vad man är van vid. Å andra sidan verkar ju Sverige och typ Tyskland haft det varmare än normalt under våren.
Bloggträffen blir säkert lyckad. :-) Det känns jätteroligt att få träffa flera av dem bakom bloggarna man läser.
Kraaam!

Anna, Fair and True sa...

Smart med gemensamt kalas! Och jag gillar inbjudan!

Färskpotatis är ju bara så gott! Har ätit det en gång hittills. I år alltså :) Frappuchino är ju så gott, fast har för-druckit mig och föredrar oftast en vanlig iskaffe.

Vi pratade om detta med kalorier i mammagruppen häromdagen. Man fikar ju en del när man är ledig och då är det bätrre att man iaf skippar latten och dricker vanligt kaffe istället. Det är ju en del kalorier i latter. Jag brukar dock ta lättmjölk ändå eftersom jag tycker det blir för mycket "fettsmak" med röd eller Baristamjölk. Fast egentligen tycker jag vi pratar för mycket om vikt, eller i alla fall i onödan för alla i mammagruppen är smala. Okej, jag kan iofs förstå att man tycker det är jobbigt om man haft stl 34 och nu behöver 36 eller 38. Men man är ju fortfarande smal! Men allt är ju relativt såklart.

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp gemensamt kalas är toppen!
Tack också för komplimangen om inbjudan. Den var rolig att göra för en massa minnen kom tillbaka när jag letade gamla foton. :-)
Kalorifixeringen tycker jag är alldeles för stor OCH TRÅÅÅKIG!!!! varför bry sig så mycket? Hellre äta gott och också försöka att vara nyttig än att hålla på och fokusera så mycket på kalorier. LITE övervikt spelar dessutom ingen roll för hälsan ens. Det är MYCKET övervikt som är skadligt. Fast sådant skriver ju aldrig media om såklart....
Jag gillar "vanlig" mjölk i kaffe och te. Helst. Men lättmjölk är ok om det inte finns vanlig.
Tror de flesta svenskar faktiskt oroar sig lite för mycket över just vikt och kalorier. Tyvärr.
Precis som du säger handlar det ofta om at går från 36 till 38 eller så.
Kram!

Bejla sa...

Vilken härlig inbjudan! Och så noterade jag ju att den var till idag. Hoppas ni fick det kul!! Ja, jag är ju lite sen med läsandet, men nu är jag igång igen efter besök och grejer. :-)

Saltistjejen sa...

Bejla,
tack!! Det blev riktigt kul och jag ska skriva mer om det senare. Har inte ahft tid eller ork än.
Kram!