onsdag, maj 02, 2012

Bland sockerbitar och hattar i West Village

För en vecka sedan prick, alltså förra onsdagen, spenderade vi en heldag med våra kära vänner Honken och Holmskan. Jag började ju med att berätta om vårt besök vid Ground Zero men nu kommer ännu en bit av den dagen. Vi hann dock med så mycket under de nästan 12 timmar vi sågs att det kommer bli ytterligare ett par inlägg från den dagen. Här är dock en direkt fortsättning från mitt tidigare inlägg.

Efter Ground Zero tog vi tunnelbanan västerut. Vi hade planerat att äta lunch på en av M's och min favoritrestauranger och sedan promenera längs The Highline. Båda dessa ligger i de västra delarna av Manhattan. Men på vägen till vårt lunchställe promenerade vi runt i de mysiga delarna av West Village och hamnade på två ställen där det blev självklara stopp. För övrigt rekommenderar jag verkligen alla som besöker denna staden att promenera runt i West Village oh Chelsea. Det är himla mysiga stadsdelar med lägre bebyggelse och många mysiga ställen (både butiker, caféer och matställen).


Första stoppet blev svenska godisaffären Sockerbit på Christopher Street (korsningen till Bleeker Street)

Holmskan som tidigare varit ansvarig för SF Bios godisinköp, och som numera är ansvarig för utvecklingen av ICA's To-Go koncept tyckte självklart det var extra kul att se hur Sockerbit var.

De hade fått in himla mycket nya fina vår- och sommarsaker i hyllorna!

Och skyltningen i fönstren hade en doft av sommar över sig.

Jag gillar hyllträdet. Och ja, äggkopparna och kakburkarna är bara så fina!

Holmskan köpte även lite godis att ha "på vägen".

Nästa stopp blev en Hattmakaraffär!

Helt fyllt av hattar av olika slag. 

Honken hittade en kalassnygg hatt. Den var något för liten i storleken, men det fixar de enkelt i en sådan här specialbutik.
En mycket glad ägare till en ny hatt!

För er som gillar hattar, eller som bara vill insupa en härlig atmosfär av hantverk och snygga huvudbonader, rekommenderar jag verkligen att titta in i en sådan här liten specialbutik. Det är himla kul. Vår promenad fortsatte sedan vidare men det får bli ytterligare ett annat inlägg. Det var som sagt en lång och framförallt innehållsrik dag, så jag tror det här får räcka för denna gången.

Idag, onsdag 2 maj är det dessutom Honkens födelsedag. Men här blir det vare sig tårta eller firande utan istället ska jag pallra mig iväg till tandläkaren snart. Bara en rutinkontroll och jag är inte det minsta rädd eller orolig. Det enda som känns lite segt är att det regnar ute nu. Jag hade hoppats på en fin dag idag, men jag tror finvädret kom redan igår eftermiddag och kväll för då var det riktigt varmt och soligt. Jag och Lill-Skruttan spenderade kvällen ute på vår lekplats/innegård här tillsammans med hennes kompis R och hans pappa. Och det var otroligt skönt! Idag verkar det tyvärr gett sig iväg och nu är det som sagt grått igen. Men det regnade iallafall inte i morse när jag tog min morgonrunda i Central Park. Förhoppningsvis blir det lite bättre väder igen till helgen.

13 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Åh så härligt ni verkar ha haft det! Kul med specialaffärer, finns även en på gågatan i Ystad kan jag tipsa om, som jag rekommenderar till Honken och Lill-Skruttan! :-) Har för mig att man kan köpa Stetsonhattar där. Har t ex en regnhatt av märket Stetson, inköpt i just den affären. Nu fick jag en ide till ett blogg inlägg ju. Kul!!! Men det får bli nästa vecka!

Desiree sa...

Vilken rolig hattbutik! Den gillade jag skrapt med en gång. ROligt att det finns kvar sådana här specialbutiker som man lätt kan bara gå runt i länge och botanisera för att det är mysigt och roligt. Jag tycker att Honken valde en himla snygg hatt som passar honom jättebra. Hoppas det går bra hos tandis och att allt ser fint ut.
Kram!

Saltistjejen sa...

Karlavagnen,
ja det var sååå msyigt! och Specialaffärer är guld! Kul med hattaffären i Ystad. Ska föra det vidare till dem eftersom Holmskan kommer från Skåne och de åker ner dit regelbundet för att hälsa på hennes föräldrar och syster. :-)
Tandis gick bra. Fick inte så väldigt mycket skäll för dålig "flossing" haha! :-) Ibland är de lite "hårdare" och ibland lite "snällare". Kanske beror det på mig egentligen då'rå...?! ;-)
Kram!!


Desiree,
japp jättefin och visst är det roligt med sådana här specialaffärer! :-) Hatten passade som en smäck pch ja, E provade den ju senare också.... :-)
Kram!

Annika sa...

Vilken hattbutik!
Sådana måste vara sällsynta idag. Överallt.
Fantastiskt hantverk!
Ja, West Village/Chelsea är verkligen SÅ mysigt.
Jag skulle kunna flanera där hur länge som helst.
SÅ fint!
Jag ska till tandis imorrn på koll. Nervositet lika med NOLL.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
javisst var den häftig!!!! Det är så coolt med sådana ställen som rymmer så mycket kunskap och fina saker! :-)
West Village och Chelsea är fantastiskt mysigt att promenera runt i tycker jag. Våra vänner spenderade en hel del av sin tid i de kvarteren under son vecka här. :-)
Hahaha vad kul att vi åt chili båda två igår till middag och nu har vi tandläkartid nästan samtidigt också! ;-) Skönt att du inte är ett dugg rädd.
Kramis!!

olgakatt sa...

Skriv upp adressen noga till hattaffären! Dit måste jag ju nästa gång i NY!

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha ja jag tänkte faktiskt på dig när vi var inne i affären!!
Här finns en länk. Du kan ju kolla runt lite där själv om du vill för att se om det är ngt du är intresserad av. Det finns ju annars fler hattaffärer här har vi förstått nu. :-)
http://www.goorin.com/hat-shops/west-village

Katarina sa...

Vad härligt ni hade det! Fina butikervsom ger en känsla, en positiv sådan. Hattaffären gillade jag,, jag känner att det börjar nog bli dags att resa till NY snart.. Kram

Snälla skicka din adress till mig..sodkt@hotmail.com

Lotta sa...

Ja ni hade verkligen en supervecka ihop. Kul att ni hann med Sockerbit också. Så smarrigt godis.

Jag borde gå till tandis jag med! Hoppas allt gått bra.

Kram!!

Trillingnöten sa...

Vad kul! West village är härligt! Och Sockerbitens inredning så svensk :) hahaha...en liten bit av Sverige liksom. Kul att det går bra för dem så att de får finnas kvar! Det gillar vi! Och snygg hatt!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja visst var det en fin butik! :-)
och DU jag har helt glömt bort ditt fina pris! Det har varit lite mycket här nu, menjag ska självklart maila dig!!! :-)
Tack!!
Kram!!


Lotta,
ja det var en riktigt fin vecka vi fick tillsammans! Och Sockerbit är alltid gott. Tandis gick bra. Inga hål denna gången.
Kramar!!


Trillingnöten,
ja jag gillar verkligen West Village, Meatpacking och Chelsea. Och visst är inredningen på Sockerbit svensk! Eller kanske snarare skandinavisk. Jag gillar det! :-) För att inte tala om godiset! Mmmm....!
Kramar!!

Liz sa...

Mysig dag ni hade. Jag ar nu nastan overtygad om efter att ha sett allt ni hunnit med att jag far anlita dig som guide nar/om vi tar oss till NYC!! :) Sa manga fina kvarter och stallen och inte bara de "typiska" turistmalen. Harligt! Stor kram.

Saltistjejen sa...

Liz,
ja vi hade en himla härlig dag tillsammans! Vädret var ju dessutom perfekt då. Haha, någon bra guide vet jag inte ifall jag skulle bli, men OM nu/ni skulle komma hit vore det urkul att ses och självklart skulle jag försöka dela med mig av de tips och så som jag har!
:-)
Kram!!