onsdag, maj 23, 2012

Bröllopsdag

Ja, igår var det Bröllopsdag. Anniversery. Fast inte för oss. Utan för kompisarna Fru K och hennes Herr Blues. De firade med att gå ut och äta middag tillsammans på kvällen så vi hade lovat att ta med oss C hem från dagis. Något som i stort sett bara är roligt. Flickorna hade varit uppspelta över detta sedan de fick reda på det i måndags. Och när jag kom för att hämta dem sprang de fram till mig och berättade om allt de minsann skulle göra tillsammans under kvällen. De skulle ha picknick och de skulle äta mat och så skulle de leka pirater med Lill-Skruttans leksakslåda som skattkista... Det lät som om de hade ägnat hela dagen åt att planera inför den kommande kvällen. Haha!

C hade gjort ett fint halsband som hon gav till Lill-Skruttan som present. Så gulligt! På vägen hem var Lill-Skruttan så otroligt gullig mot C också. Hon berättade allt om hemvägen. Bron, antalet hissar och annat som är bra att veta. Och var noga med att C skulle få trycka på hissknapparna också. Vi hade dessutom fått ett paket levererat och då får man en gul lapp i postfacket som man ger till de som arbetar i "front desk" i vår lobby. Så hämtar de ut paketet åt en från vårt "postrum". Detta är något som Lill-Skruttan verkligen älskar, men nu gav hon uppdraget till C eftersom C aldrig gjort det tidigare. Sötisarna!

Naturligtvis gick vi hem över bron. Något som är vardag för oss men som C tycker är väldigt spännande.


I väntan på middagen spelades det Candyland

Och så dukades en picknick upp. Efter maten packades det ihop till "vacation" som tydligen innebar att rätt många leksaker förflyttades till sovrummet där en "campsite" ordnades i och nedanför vår säng...

Senare under kvällen gick vi ner till vårt "Playroom". Här hoppas det.

Lill-Skruttan hoppar också

Vi tillbringade resten av kvällen nere i Playroom och tjejerna hade verkligen hur kul som helst. De hann aldrig med piratleken men kanske blir det en annan gång. När C's föräldrar kom för att hämta henne visade det sig att även de haft en riktigt bra kväll tillsammans. Så härligt när man kan hjälpas åt såhär och barnen fullkomligt älskar det!

Idag är vi hemma tillsammans Lill-Skruttan och jag. Helt enkelt för att vi ska få besök av Svenska Kvicksilver-M och hennes mamma. Jätteskoj!! Lill-Skruttan har sett fram emot detta besök länge. Hon började fråga om inte Kvicksilver-M kunde komma och hälsa på redan efter att de haft så otroligt roligt tillsammans då vi hemma hos dem och åt middag (när Honken och Holmskan var här). Så idag blir det hemmalekdag. Hoppas att tjejerna kan ha riktigt sko även idag.

7 kommentarer:

Miss Marie sa...

Men oj, vilket playroom! Finns det i ert hem? Lyxigt alltså! Gulligt att ni kunde ta hand om C så hennes föräldrar fick lite tid på tu man hand, vilken fin vän du är! :)

Fröken Anki sa...

Härligt att de fick en sån fin lekstund tillsammans. Och jag instämmer - vilket play room! Helt otroligt kul ser det ut. Klättervägg t o m! Wow!

Annika sa...

Vad härligt med detta play room i ert hus!!
KUL!!
Det är ju rätt många med småbarn i ert hus, visst?
Perfekt för er alla att ha detta rum.
NI bor BRA!!!!
KRAM!!

Anonym sa...

Lill-Skruttan verkar vara en så omtänksam liten tjej! Så gulligt av henne att ta hand om C på det viset.

Önskar er en trevlig dag i gott sällskap!

Coolaannna sa...

Va gulliga ni är som tar hand om henne medans de firar bröllopsdag!

Vilket playroom! Wow, mina ungar önskar nog att de var små igen om de ser detta!!!

Kram Anna

Lotta sa...

Ni bor verkligen perfekt och har lekrum, parker och kompisar så nära!! Underbart.

Men nu får väl solen titta fram igen, eller hur?

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
ja vi har faktiskt två playroom här i huset. Otroligt BRA när det är dåligt väder eller om det är lite senare på kvällen. Och visst är det bra att man kan hjälpas åt med just barnvakeri.
Kram!!


fröken Anki,
ja det är jätteroligt att e de leka nu när de är såhär stora. De plnaerar och pratar och organiserar.... :-)
Och ja det är himla bra med playroom!
Kram!


Annika,
japp det är super med våra playroom. Vi har två. Ett mindre för något yngre barn och ett lite större för lite "äldre" (från ungefär 4 och upp).
Super verkligen med tanke på att så många av oss bor såpass trångt.
Kram!


Penny,
ja det är hon verkligen. Det är en sak jag verkligen tycker om med hennes personlighet och det är att hon är omtänksam.
Kramar!


Coolaanna,
ja det är så bra att vi kan hjälpas åt med just barnvakteri tycker jag. och denna form är den absolut enklaste. Då barnen bara leker helt enkelt.
Och playroom är super!
Kram!