torsdag, maj 03, 2012

Fönstertittare och lekkväll

Det pågår fasadarbete på vår byggnad. Och igår fick vi en lapp där det stod att man nu skulle börja med lägenheterna i den delen av huset där vi bor. Alltså kunde man vänta sig att det mellan klockan 9 på morgonen och 16 på eftermiddagen kunde vara byggarbetare utanför fönstren. Men inte förrän på eftermiddagen hörde jag dem. Då för att Lipton började morra något alldeles förskräckligt. Jag tror ärligt talat att han tror han är en hund. Om han bara hade kunnat så skulle han ha skällt som sjutton idag när den mycket vingliga "hissen" gnisslade förbi fönstret, rösterna började prata där utanför och knackandet i ytterväggen började.

Informationen om fasadarbetet.

Lipton var helt stissig under tiden. Han höll stenkoll på allt utanför, morrade nästan konstant och hoppade ibland upp och ner från katträdet för att patrullera längs med fönstret.

Här kan ni se både Lipton (till vänster) och Tazo (höger) kolla på vad som pågår utanför fönstret.

Jag kan även säga att JAG är GLAD att jag slipper arbeta så som dessa byggarbetare gör. Högt ovanför marken på en vinglig "hiss" som liksom hänger fritt i luften på rep som är fästa i taket på vårt hus. Hu!! Vingligt och gnissligt. Usch! Om ni ser noga på bilden ovan kan ni faktiskt skymta två sådana "hissar" på fasaden till hsuet mitt emot oss. Där håller man också på med någon form av fasadarbete. Visst ser de rätt läskiga ut?!

Under kvällen hade vi Lill-Skruttans kompis O på besök. Vi hämtade båda tjejerna på dagis och sedan var det full rulle här fram till att O's mamma kom och hämtade henne vid 21-tiden. Då var Lill-Skruttan helt slut vilket inte var konstigt med tanke på hur aktiva de här små damerna kan vara. Hej hopp! Det leks, pratas, skuttas, springs, hoppas, ritas, has picknick, sjungs, läses böcker, diskuteras.... konstant. Oavbrutet. Verkligen. Inte en död sekund. Men det sköna med den här åldern är att man som förälder inte behövs så mycket under leken. De leker så himla fint själva. Ofta vill de inte ens att man ska vara med. De är tillräckligt gamla för att inte bråka så mycket som då de var yngre, och de har en fantastisk fantasi.
Här ritas en gemensam tavla. Om ni undrar vad den föreställer kan jag berätta att den föreställer personer som "poop all over the place".... Jag säger inget mer...

Middag, och sedan lek i vårt Playroom innan vi gick tillbaka hem och här fortsatte de med sina lekar.

Imorgon är det fredag. Skönt. Trots att jag inte arbetar längre gillar jag fredagar. Och helg. Fortfarande tycker jag det känns olika om det är vardag eller helg. Vi har inga direkta planer inför helgen vilket också är skönt. Jag hoppas vädret ska bli lite bättre bara. De senaste dagarna har det varit ganska regnigt och muggigt väder. Men jag tror prognosen har lovat lite bättre väder till slutet av veckan. Hoppas ni alla får en riktigt fin helg ni med!

20 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hahaha, Lipton är speciell må jag säga! Han tror säkert att han är en hund som du säger. Han ser superkoncnetrerad ut. Ifall att nån kommer och anfaller liksom! :) Vilken sötis! Hoppas vädret blir bättre hos er. Hos oss kom regnet idag. Annars har vädret varit fantastiskt hela veckan!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
japp i sitt sinne är han verkligen en hund! ;-) På mer än ett vis faktiskt haha! :-)
Ja vi får hoppas på torrare väder både hos er och här då.
Kram!

Pettas sa...

Jag tycker verkligen om bilden av katterna, killen utanför och utsikten mot husen på andra sidan gatan. Härlig vardagsbild i NY.
Great!

kram
Karin

Katarina sa...

Äntligen händer det oväntade för kissarna! Kul! Kram

Saltistjejen sa...

Pettas,
Tack! Ja det är en rätt kul bild just för att det inte är supervanlugt med så höga byggnader överallt.
:-)
Kram och ha en fin helg!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
Hahaha! Ja de var rätt exalterade båda två även om Tazo visade mer nyfikenhet medan Lipton var oerhört misstänksam. :-)
Som han betedde sig verkligen som en vakthund.
Lite mer att se på utanför fönstret än flygande duvor på avstånd iallafall. :-)
Kramar!

Millan sa...

Oj josses kl 21 forstar jag att tjejerna var trotta (och ni med ;-)). Vi hade Nils kompis efter skolan i gar och nar han akte hem vid halv sju var Nils dodstrott. Dom hade verkligen levt rullan i huset!!

Usch nej fasadarbetare i NY ar inte ett dromyrke for mig ;-). Hade aldrig vagat hanga dar i luften!

Ps, jag fick dina kommentarer pa bloggen (aven den om cupcakes) sa nu funkar det igen :-). Kram

Desiree sa...

Jag är också glad att jag slipper arbeta som fasadarbetare. Usch är lite höjdrädd så det jobbet hade inte passat mig alls. Vilken kul heldag tjejerna fick tillsammans men förstår att de var helt slut. Det känner jag att jag också hade varit om man lekt hela dagen fram till kl nio på kvällen.
Ah visst är det skönt att det är fredag. ÄVen om vi har haft kortvecka denna vecka så känns det otroligt skönt. Inte så mycket planer heller förutom att springa på så många visningar vi bara hinner på söndag.
Kram!

bettankax sa...

Jag som har höjdskräck klickade naturligtvis upp bilden;) Och det magonda kom på en gång. Aldrig i livet hade jag vågat.
Flickorna är så söta. Kan tänka mig intensiteten och påhittigheten i deras umgänge. Kul!
Ha en fin helg!
KRAM!!

Saltistjejen sa...

Millan,
ja 21 är ju rätt sent och normalt brukar vi påbörja kvällsritualen då. Tandborstning och nattkläder. Men det händer att vi är senare ändå även om det inte varit lek. Vi är ju en "sen" familj. :-)
Vad BRA att du fick mina kommentarer!!!
:-)
Kram!


Desiree,
ja det känns som om det måste hända olyckor regelbundet ändå. Som om det är väldigt liten säkerhet. Men jag VET ju inte. Dock ser det så rangligt och osäkert ut!
De hade inge heldag ihop tjejerna, utan endast kvällen. Vi hämtade båda två samtidigt från dagis. Och de lekte i ca 3 timmar eller så. Skoj hade de iallafall!
Hoppas det går bra på era visningar!!!
Kramar!!!


bettankax,
haha ja jag som inte är direkt höjdrädd tycker ändå det ser läskigt ut!
Och jo intensiteten och fantasin är det verkligen inget fel på haha! De är sååå himla fina ihop och leker fantastiskt bra!
Kram!!

Annika sa...

Gode tid, det bara gör så ont i mina nerver och i mina ben då jag tänker på jobbarna utanför ditt fönster.
DET hade jag aldrig grejjat. DE är modiga som få!
Hugaligen...
Jag som knappt kan gå upp på en stege utan att få svindel...
HAHA, en cat-dog alltså :-=
Lite kul!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
jamen visst är det en otroligt obehaglig arbetsmiljö! Tycker jag iallafall. Kanske vänjer man sig, men jag skulle ha svårt att jobba så. Häromdagen på väg till tandläkaren passerade jag ett nybygge. En skyskrapa ganska nära 5th Avenue där man hissade en cementblandare upp och ner längs med fasaden i rep. Jag gick över till andra sidan gatan kan jag meddela. Bara att-ifall-att. Man vill inte gärna få en cementblandare i huvudet som ramlar ner från jag vet inte hur många våningars höjd....!
Och ja Lopton är mer som en hund än en katt till sinnes. Han älskar vår mat (särskilt bröd av olika slag) samt vill gärna gosa när man sitter eller ligger ner, han gillar att bli omkringburen också haha! Och så morrar han ofta åt främmande ljud utifrån.
:-)
Kram!!

Liz sa...

Vilka manniskor som kan jobba med detta! Har ofta tankt att dessa fonster/fasad tvattare ar helt otroliga och vilka skrangliga hiss anordningar dom anda har. Man tycker ju att det borde finnas battre alternativ bade pa anordningen och fonstren. Nar jag bodde i Sverige bodde jag pa tredje vaningen och nar jag skulle tvatta fonster, "tryckte" man ut dom och dom vande pa sig och man kunde darav tvatta pa utsidan utan att behova hanga ut och riskera livet. Mycket bra aven om jag nastan dog av hojdskrack nar jag skulle luta mig ut lite och "putta" tillbaka dom.

Tycker verkligen att det verkar riskant. Undrar om dom har "risktillagg" haha...det finns val knappt i USA.

Tack igen for din input pa mitt inlagg, som du sager kommunikation ar jatteviktigt. I alla aldrar. Och forhoppningsvis ar det nagot vi kan paverka sa att dom kommer ur den fasen snabbt!

Fin playdate din dotter hade. Sa roligt nar dom som du sager kan leka sjalva och ha roligt utan att man som vuxen maste "styra leken". Haha, later som om din E och hennes kompis sakta men sakert kommer in i "kissochbajsaldern"?!! Haha vilken teckning och jag kan tanka mig att det blev mycket fnissande...det blir ju sa mycket roligare nar man kan fnissa med en kompis, speciellt nar man borjar bli trott ocksa..:)

Maste fraga, har ni playroom i lagenhetskomplexet eller hur menade du? Vilken lyx, jattebra verkligen da manga lagenheter ju ar sma och att ni pa sa satt far lite mer plats for lek och stoj. Har ni med era grejer da eller ar det ett "utrustat" rum?

Nej, nu vill mina ha frukost! Stor kram och ha en harlig helg!!

Emma sa...

Hjälp!

Och Lipton måste ju ha fått dåndimpen -hur ofta hÄnger det folk utanför det dÄr fönstret?

Att han tror att han är en hund fick mig att minnas kaninen Francisco som trodde att han var en katt. Han trodde det så pass mycket att mina katter också trodde det och de hängde men honom(i stället för att de åt honom vill sÄga) KAN ju ha berott på att Francisco var enorm också.

Jag längtar till båda mina barn är i leka-själv-åldern. BÄVAR gör jag inför tanken på en klåfingrig, gående och klättrande 1.5-åring och en drygt 3-åring.

Just nu är bebisen en lugn, glad icke-rörlig (alltså han varken kryper elkler går) och ganska behändig person..

"poop all over the place! haha

finelinan sa...

Vilken bra framförhållning att få information en dag i förväg. Själv brukar jag få få sådan information när jag ser/hör dem utanför fönstret klockan 07 på morgonen. Eller när jag kommer hem på eftermiddagen och märker att de varit inne i lägenheten och fixat något.

Och på tal om katter så har jag två stycken som skäller! Bosse när man leker tittut, och Mischa när hon ser andra katter utanför fönstert! =)

Saltistjejen sa...

Liz,
javisst är det imponerande! På tal om fönsterput så är våra helt omöjliga att putsa. Förstår inte. Det är sk sliding windows så även om man skule våga (det har inte jag gjort) luta sig ut och tvätta utsidan så blir det ändå ett fält i mitten man inte kommer åt eftersom fösntren där är "dubbla" Urdumt!
Och ja kiss-och-bajs-åldern är de redan mitt uppe i! Mycket bajs och prutt nuförtiden..... :-/
Och ja, vi har två playroom i huset där vi bor. De ligger på bottenvåningen strax innanför vår innegård. otroligt bRA! Särksilt som vi bor så trångt att det ofta är enklare att ses med barnen i Playroom, eller utomhus om vädret tillåter. Vi har en fin innegård som är lite som en lekplats. Både ute och inne finns det leksaker men man kan naturligtvis ta med sig egna också.
Kram!!!


Emma,
hahahaha japp han var mycket ilsken och misstänksam. Idag när de kom gick det bättre. Kanske har han redan vant sig och förstått att de håller sig utanför och inte tar sig in!?! ;-)
Och ja, det är en underbar ålder det här då de börjar kunna leka mer självständigt. Visst det finns andra saker som är mindre kul med åldern (typ extrem trots....!) men jag tycker ändå de blir roligare och roligare ju äldre de blir! :-)
Hoppas ni får en riktigt bra helg!
KRAM!


finelinan,
japp det var bra. Ofta får vi faktiskt info ngn dag i förväg eller mer.
Hahah så dina katter skäller alltså! Himmel vad kul!!!
:-)
Kramar och ha nu en fin helg!

Anonym sa...

Vilken misse! Härligt & charmigt med lite personlighet.=)

Jag hade aldrig under några som helst omständigheter hängt på någon fasad på det sättet! Ingen muta i världen kan få mig att ändra mig!=/

anna of sweden sa...

Det är så härligt att se alla dina bilder från NYC. Jag riktigt känner dofterna av stan. Och jag längtar dit.

Förstår verkligen vad du menar med pyspunkan. Men det hade väl varit konstigt om inte luften går ur en ibland. Man satsar och satsar och satsar och ger sin själ i varje ansökan och varje intervju. Håller verkligen tummarna för att det snart vänder för dig och att någon inser vilken lycka att få dig i sitt team.

Kram och trevlig helg från ett soligt och blåsigt Skåne.

Anna, Fair and True sa...

De ser väl aldrig någon/något direkt utanför fönstret så man kan ju förstå att de blir stissiga. Så nära deras territorium!

Saltistjejen sa...

pennysdagar,
ja han har mycket personlighet kissen det har han! :-)
Och nej jag hade verkigen inte velat jobba så heller. Det ser verkligen helt livsfarligt ut när man ser dem.


anna of sweden,
tack!! ja jag förstå att du längtar hit. Men nu har du ju fina Sverige och kan äta smågodis varje dag o du vill haha! ;-)
Och ja pyspunka får jag lite då och då nuförtiden.... Försöker komma igen däremellan bara.
:-)
Kram!


Anna Fair and True,
nej visst är de ovana vid det. PLUS att våra kissar verkar rätt territoriella om man nu kan säga så om katter. De brukar reagera mycket på ljud de här också runt lägenheten. Men ang fönstret så anpassade de sig snart för dagen därpå när den där "hissen" återigen firades upp och ner utanför fönstret kollade de visserligen intresserat ut på den, men de var inte alls lika stissiga.