måndag, maj 28, 2012

Varm Memorial Day

Idag var det ledig måndag eftersom det var Memorial Day. En dag för eftertanke (här såklart en dag för alla som gett sina liv i de otaliga krig som USA tagit aktiv del av) men även jag skickade mer än en tanke på min vän och hennes familj. Memorial Day infinner sig alltid måndagen efter sista helgen i maj vilket ofta sammanfaller med riktigt sommarväder. Så även idag. Det var nätan lite för varmt ett tag mitt på dagen. Vi gick ut på en mycket kort promenad till närmaste lekpark. Intill lekparken stod "The Ice-Cream Truck" och där handlades mjukglass. Sedan satte vi oss på en av bänkarna i skuggan av ett par träd inne i lekparken och njöt av glassen och av den ljumma brisen.

M och Lill-Skruttan

Mmmm....!

Chokladskägg

Efter glassen blev det lek. Nu var även vattenspridarna igång i parken till alla barns stora lycka. Här i St Catherines Playground är de formade som stenelefanter.På eftermiddagen eller kanske snarare tidig kväll (runt 17-tiden) gick Lill-Skruttan och jag ner på vår innergård. Lill-Skruttans kompis O anslöt strax och sedan var det full fart på tjejerna. Eftersom man ännu inte satt på "vattenspridaren" på lekplatsen gick jag upp och hämtade en hink samt en del vattenleksaker. Sedan fyllde jag hinken från en kran på lekplatsen och så fick tjejerna ösa och leka. Men som alltid när man tar ut lite vatten där det finns många barn så har man snart halva lekplatsens ungar kring vattenhinken. Haha! Som att lägga ut en sockerbit intill en myrstack ungefär. Så snart var det hur många barn som helst som kom och öste och skvätte. En annan mamma hämtade en större "balja" så att vattnet inte skulle ta slut på två röda och sedan var det full fart. Vi turades om att fylla på vatten där. Efter ett tag tyckte dock Lill-Skruttan att det blev alldeles för kaotiskt och hon gillade inte att alla andra tog hennes leksaker "hela tiden" som hon uttryckte sig, så vi gjorde helt enkelt så att jag fyllde på vår hink igen och så fick hon och O leka i den ett tag medan de andra barnen fortsatte leka med vattenbaljan.O och Lill-Skruttan häller vatten i brunnen.

Här ser man att det samlats en hel del fler barn kring vattnet.


Hopp!

En riktigt skön dag, om än lite väl varm. Men alldeles lagom vad gäller fart och aktiviteter tycker jag. Tid för spontanitet för att ta det lugnt. Sådant behövs också. Imorgon är det alltså tisdag. Jag ska då träffa två bloggtjejer. Mysiga Mallis som är här på semester med sin familj och så gulliga Petra som jag ju träffade för ett tag sedan. Det ska bli jättekul!

11 kommentarer:

Emmama sa...

Chokladdskägg - det är fina grejer det! Annars är mjukglass med nötströssel min absoluta favvis! Kram!

Desiree sa...

Mjukglass lät ju otroligt gott. Perfekt i värmen. Vilken skön och avslappnad dag ni fick tillsammans. Kul med bloggträffen du ska ha imorgon.
Kram!

Coolaannna sa...

Min lyckliga läsning!!!

Underbara bilder med skägg och solsken, lycka och sommar!

Åker ni till Sverige i sommar?

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Emmama,
japp chokladskägg DET är finfint det!
:-)
Kram!!

Desiree,
ja detär himla gott! Och det ska bli roligt emd bloggträff idag.
Kramar!


Coolaanna,
tack! :-)
ja vi åker till Sverige i slutet av sommaren. M's syster gifter sig då!
:-)
Kram!!

Annika sa...

Ja, hett som en bastu idag igen, och igår.
Men det är ju så det är...
FIINA Bilder! OCH mysigt, mysigt med ledig måndag!!
Blöggträff!
KUL. Petras blogg läser jag. Mallis är ny för mig. Ska kolla in den!
KRAMAR!!

Martina sa...

Gott med mjukglass och kul med vattenlek! Vatten är ju som sagt alltid en hit för barn!
Ser att du som jag kör med keps. Mot sol, mot regn och när man inte känner sig sa snygg i haret kan det ju ocksa vara bra.

Vad roligt med bloggträff!

Är det nagon speciell app med olika filter du använder till dina bilder?

Kramar

Petra Mitt i Livet sa...

Vattenlek passar ju perfekt i denna hettan, förstår att det var hur kul som helst!! Kanske nåt för vår utflykt idag, hihi?!! ;)
Vi ses snart!
Kram!!

Channal sa...

Glass och hällande med vatten... det har alltid varit det roligaste o godaste för barn i alla tider! Mysig dag!! Kramar!! Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
japp det enkla är ibland det bästa...! :-)
Kram!

Steel City Anna sa...

Härliga bilder med solstrålarna!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
tack! Ja jag gillar dem jag med!
:-)