torsdag, maj 17, 2012

Något långsammare

Dagens springrunda gick något långsammare än tidigare. Men den var ändå riktigt skön. Jag jagade inte tid idag utan sprang enbart på känsla. Var inte alls så taggad då jag drog på mig springskorna men det var en strålande dag så under tiden jag sprang kändes det bara bättre och bättre. Idag blev det ingen morgonrunda utan istället var jag ute mitt på dagen. Solen sken och vinden blåste från floden. Sprang längs med East River vilket är bra då man springer mitt på dagen eftersom man då slipper alla gatukorsningar och allt folk på trottoarerna och övergångställena. Ångrade nästan att jag inte tog med iPhonen för hela löprundan fick jag se så många olika saker om jag gärna delat med mig av:

Bogserbåtar i olika glada färger puttrade upp och ner för floden. Jag älskar det engelska ordet för bogserbåt: Tugboat. Tycker det är så sött. Och passande.
Folk som satt på bänkarna längs med floden och lapade sol.
Några äldre män som fiskade vid floden när jag kommit upp i höjd med East Harlem.
Sjösättning av en liten fin träbåt.
Vårglada hundar och deras nästan lika vårglada ägare.

Väl hemma igen kändes det toppen. Trots att jag som sagt hade lufsat mer än sprungit kanske.... Sträckan är ungefär 7 km och det tog mig runt 48 minuter. Så ingen topptid alltså. Men en skön känsla. Både i benen och i magen efteråt. New York City är en otroligt rolig stad att springa i.9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Men det är härligt att slippa jaga tid ibland! Och bara springa för att det är så himla skönt :)

Sahra sa...

Sunt att du känner att du inte alltid behöver jaga tiden. Ibland räcker det alldeles utmärkt att bara få igång kroppen i rörelse. Jag klarar inte av att springa där det är för mycket människor. Springer helst tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Jag blir så röd, svettig och flåsig och det ser ut som jag ska döööö när jag tränar. Ha en fin helg. Kram

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är så skönt när man faktiskt får den där känslan och springer med den.
:-)


Sahra,
nej jag skulle inte kunna springa enbart och jaga tid och prestation för då skulle det bli trist tycker jag. Men vissa ggr är man ju mer taggad och utmanar sig själv, medan andra ggr (som igår) så är det mer känsla som gäller. Att må bra, Jag älskar att springa på morgnarna men ibland är det rolig att springa på dagen också. Plus att jag är så förtvivlat trött tidigt på morgonen. Men det ÄR verkligen det bästa att väcka kroppen med lite löpning och att få se staden vakna. :-)
Hoppas ni får en strålande fin fortsättning på långhelgen!
kram!

Fourmum sa...

Underbar miljö att springa i :) Kram

Saltistjejen sa...

Fourmum,
ja det är det faktiskt!
:-)
Kramar!!

Iccan sa...

Hej! Har precis hittat till din blogg via "miss Marie". Kul att läsa att NYC är en härlig stad att springa i! Jag och min man flyttar till NYC i september & vi älskar att springa.

/Angelica (Iccan)

Saltistjejen sa...

Iccan,
heej! KUL! JAg gissar att det är dig Marie mailat mig om. Alltså att ni ska flytta hit i höst. Du får mer än gärna höra av dig till mig om du vill innan eller efter att ni flyttat. Marie har min personliga mailadress så du kan få den av henne, och om du vill använda min Saltistjejen-mail så finns den i ju här i högra spalten!
Kram!

Iccan sa...

Hej! Det stämmer, det är mig Marie mejlat om.. Jag ber Marie om din mejl, jag vill gärna ses! Kram från blivande NYC-bo

Saltistjejen sa...

Iccan,
KUL!!!
Hör av dig!
Och välkommen till en underbar stad!
:-)