onsdag, maj 16, 2012

Prasslande semesterkänsla

Igår regnade det nästan hela dagen. På väg hem från dagis idag hade det bildats en del vattenpölar. På vår innergård fanns en riktigt stor. Där passade Lill-Skruttan på att hoppa. Och plaska. Tills hon var genomvåt långt upp mot knäna. Då var det dags att gå in igen.Men trots att regnet hällt ner ute i stort sett hela dagen fick vi lite semesterkänsla här hemma. Vårt nya tält kom nämligen! Marmot Limelight 4P. Åååå, jag längtar till att vi ska kunna åka ut med det och tälta ett par dygn. Jag har inte sovit i tält sedan jag och M var på Hawaii, och det var i maj 2007. Alldeles för länge sedan. Vi satte självklart upp tältet i vardagsrummet under kvällen. För att se att det var helt. Himmel! Vad stort det kändes!! Ett riktigt familjetält! Vårt tidigare är ju också det ett kupoltält, men litet (2-manna) med nästan obefintliga absider. Allt för att vara lättvikt och litet. Och det har varit ett riktigt bra tält för oss. Det har stått pall mot kulingar ute på klippor i skärgården när vi paddlat, och mot ösregn i fjällen när vi vandrat. Det följde med oss till Kauai där vi sov i det ett par nätter på en av våra vandringar, och vi har även övernattat i det efter bröllop och andra fester. Men nu när vi har Lill-Skruttan och inte lär göra samma typ av hajker längre som "förr", prioriterades inte vikten (lättvikt), utan istället ville vi ha ett tält som var tillräckligt rymligt för oss alla tre. Och som hade bra absider så att man kan förvara packning där och även kunna laga mat där vid dåligt väder. När vi satte upp det i vårt lilla vardagsrum tog det upp ungefär halva rummet. Hahaha, jag vet inte om det säger så mycket om storleken på tältet egentligen? Kanske mer om storleken på vårt vardagsrum...?! Men jämfört med vårt gamla tält är det verkligen enormt.

Prassel prassel. Jag älskar ljudet av lätt prasslande tältduk!

Lill-Skruttan var alldeles i gasen när vi satte upp tältet. Hon kunde inte vara still i en sekund ens, utan skuttade runt i sitt nattlinne och ville hela tiden in i och ut ur tältet.

Här har vi satt på yttertältet också.

En otroligt suddig bild inifrån tältet. Mest för att visa att det är såpass högt i tak att vi med lätthet kan sitta upp där inne.

Innertaket med vårt "gear loft" uppspänt i toppen.
Ååååå, nu läääängtar jag verkligen till att få ligga i tältet och titta upp i taket och höra skogsljud utanför tältduken.
Mmmmmm....

Vi hoppas kunna hitta ett par dagar nu om inte alltför länge då vi kan hyra en bil och köra lite norrut för att tälta ett par dagar. Både M och jag är otroligt sugna, och Lill-Skruttan tror jag ser fram emot en sådan tur med lite skräckblandad förtjusning. Det ska bli spännande att se hur det går att campa med henne.

24 kommentarer:

Martina sa...

Vad härligt att fa plaska sig alldeles genomblöt!! Underbart!

Camping är verkligen inte min grej, men jag förstar absolut att Lill-Skruttan blev alldeles till sig. Hon sov inte i tältet i natt?!
Hoppas ni snart kommer iväg pa en campingtur!
Kram

Desiree sa...

Vad kul och spännande med tältet. Det är väl snart Memorialday weekend så då kanske ni kan ta chansen att åka iväg någonstans. Kan tänka mig att lilla E är mycket exalterad över tältet och ser fram emot att få sova i det ute i naturen.
Jättekul!
Kram!

Trillingnöten sa...

Oj! Vad ambitiöst! :) Har inte tältat på år och dar och är verkligen ingen utemänniska :) Hehehe...jag är så himla bekväm att det är skrämmande. Dock måste man ju försöka nån gång med lilla N.

Katarina sa...

Åh, vilken bra rubrik på ett tält och semester! Att tälta var roligt när man var barn, lite äventyrligt sådr. Idag som vuxen skulle ajg nog inte ens orka tänka tanken på att tälta, så mycket prylar som ska med på en tältsemester om man nu ska sova och läga mat utomhus. Men kul!

Kram

Channal sa...

UNDERBART! Det enkla är det bästa! Vattenpölar och koja i vardagsrummet! KRAMAR! Anna

Taina sa...

Jag är också en camping-människa. Men frågar du Jonas är jag ingen RIKTIG camping-människa för jag vill ha husvagn OCH två hål i väggen. För elen. Hm. Tält går bra så länge det är ett förtält till en husvagn. Hahahahaha!

Ni får ta med er tältet hit och sätta upp det på vår tomt och testa det ordentligt innan ni ger er ut.

Kram kram

Saltistjejen sa...

Martina,
ja hon älskar att hoppa i vattenpölar! Det bästa med regn. ;-)
Och nej, vi packade ner tältet till natten för annars skulle katterna kanske klöst på det.
Kram!


Desiree,
ja det känns så himla härligt! Jag är så sugen på att sticka iväg igen! Jag tror vår plan är att försöka komma ut ett par veckodagar istället för en helg. Mest för att det ofta är mindre folk ute då och för att bilhyra (för vi måste ju hyra bil) ofta är mycket lägre på vardagar jämfört med helger. Men du har rätt Memorial Day är här snart.
Kram!!


Trillingnöten,
haha nej jag vet ju att du inte gillar att tälta. Själv tycker jag det är underbart. JUST för att det är så "enkelt". Alltså inte enkelt och bekvämt utan enkelt som i att man har det rätt spartanskt. Gillar det. ett skönt avbrott från det vanliga livet. Sedan är det alltid skönt att komma tillbaka hem till TV, dator, vattentoalett och annat. :-)
Kram!!


Katarina,
haha, nej visst är det en del att ta med, men det är sååå härligt! Jag tror att vi inte alls kommer behöva vara så noga med packningen heller nu eftersom det inte är fråga om några långa vandringar eller så. Inte som när man ska gå flera mil och bära allt på ryggen. ;-)
Kram!!


Channal,
ja visst kan det vara så. Det enkla är ibland det härligaste! :-)
Kramar!!


Taina,
hahahahaaaa nej men du jag kan tänka mig att Jonas inte alls tycker du är ngn campingmänniska...! ;-) MEN det tycker väl jag då.
Förresten, det där med tomten. Var det en inbjudan eller...?!? ;-)
KRAMIS!

Annika sa...

KUL med camping, Saltis.
OCH jag har förstått att campingplatseran i det här landet är såå fina. Skönt.

En av mina svenska kompisar campade i från VA till Maine och de var såå sjukt impade över just campingplatserna och hur fina de var. Tror de bilade i tre veckor.
NI kommer att få så roligt, och det är ju ett äventyr. BARA det inte regnar!!

KUL, ni kanske kan dra över Memorial weekend?

Kramar!!

Annika sa...

SER att ni ser lillyhammer!!VAD tycker du?????
Måste beställa den också via Netflix, alla mina svenska vänner har sett den och de älskar den.
KUL.
Cannot wait!!!
KRAM igen!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
vad kul! Jag hoppas det ska bli en bra campingtripp. Troligen blir det inte memorial Day Weekend eftersom vi funderar på att ta några vardagar istället. Dels för att det är färre personer ute då och dels för att bilhyrorna ofta är lägre och vi måste ju hyra en bil för att ta oss ut.

Ang Lilyhammer är jag inte ett dugg imponerad faktiskt. Snarare tvärtom. Började se den men har slutat. Den är alldeles för "fjantig" för min smak. När jag och M pratade om den sammansfattade han den ganska bra genom att säga att "den är lite som en blandning mellan buskis och svensk julkalender för barn". Visst finns det lite småroliga saker, Men jag tycker att den känns alldeles för B. Karaktärerna är för "ytliga" och liksom enkelspåriga. De driver mycket med att man inte kan muta norska tjänstemän vilket ju är sant, men njae jag vet inte. Den känns tunn. Tycker JAG. Men visst, hyr den gärna och säg sedan vad DU tycker! Jag är nyfiken. :-)
Kanske hade jag bara för höga förhoppningar. Eller i vilket fall helt ANDRA förhoppningar om den. Med Sopranos i bakhuvudet hahaha! ;-)
KRAM!!

Emma sa...

åh vad härligt med tältande!! Jag gillar att tälta men tror att jag lever tillsammans med en som inte riktigt gör det. Vi har iaf aldrig tältat ihop. Kan vara kulturellt.

Ang. Lilyhammer så tyckte jag tvärtom om den. Gillar iof både en del buskis och julkalendrar ;-)

Jag såg hela serien i sträck när jag var sjuk och då var jag riktigt entusiastisk även om den inte riktigt höll hela vägen.

Karaktärerna växte tyckte jag o men problemet var att man bytte register. Inte en fantastisk serie mao men jag hade kul.

I början tyckte jag att dock att det var kul just med krockarna men jag tänker att den nog inte håller för de som inte är skandinaver, stor del av behållningen var just det. Vilket tyvärr är ett stort minus-är en serie riktigt bra så håller den överallt.

Jag tyckte om leken med lusekofta-maffioso eftersom kontrasten är så stor, och tyckte nästan att det blev sämre när man började ta karaktärerna på allvar och fördjupa dem. Då bröt man mot det inledande sterotypa registret och jag kan njuta av riktigt härliga sterotyper så länge de inte tas på allvar, vilket de tyvärr började göras i slutet. Det blev för våldsamt och "på riktigt".

Jag hade som sagt iaf kul och tyckte om den.

Steel City Anna sa...

Undrar varför barn tycker det det är så kul med tält. Till och med jag som inte är särskilt friluftsvänlig tvingade min pappa att sätta upp ett tält i mormors trädgård när jag var i din dotters ålder :) Hon ser väldigt exalterad ut!

Annika sa...

Ah, tack Saltis...
Intressant att höra din syn på det hela.
Hmmm....
Lillyhammer alltså.
TCK för ärligheten. Ska bli intressant att se vad vi tycker.
När vi nu hinner hyra den.
Förstår att man inte ska vänta sig ngt i Sopranos kvalitet.
Har fullt upp med game of thrones, mad men mm just nu.
Lillyhammer blir mer som en eftertanke...
Kram!!
PS, låter toppen att dra på camping under veckan!!

Västmanländskan sa...

Hoppas ni får chans till en campingtur snart´då!

Jag är själv inte så förtjust i camping, men i juni ska vi ut en natt med lilla T och sova i vindskydd. Det ska bli spännande.

Saltistjejen sa...

Emma,
hahah ja jag tror att man KAN tycka att Lilyhammer är rolig. MEN jag tror att jag hade heeelt andra förväntningar på den från början bara. Och ja, jag gillar också julkalendrar och buskis. Ibland. MEN då vet jag att det ena är för barn och att det andra är just... buskis. Jag vet det INNAN. Med Lilyhammer kände jag helt enkelt att det liksom blev ja "fjantigt" på ngt vis. Man driver med stereotyper men inte på ett sådär smart vis., utan det känns lite för flåshurtigt för min smak på ngt vis. Äsch, vet inte men jag föll inte för serien. Men som sagt, jag tror det också ligger mycket i vad man förväntar sig. Med tanke på att jag ofta gillar mer "svarta" humor så kanske det inte är så konstigt att jag inte föll pladask för den här serien....? ;-)
Håller med dig om att jag inte tor man kommer tycka den är rolig alls om man inte är skandinav eller väldigt hemma med skandinavisk kultur??
Kram!!


Steel city Anna,
ja jag vet inte men alla ungar verkar älska att tälta. Helt klart! :-)


Annka,
alltså den ÄR säkert inte dålig utan detta är ju en fråga om personlig smak. Själv tycker jag inte den gav mig så mycket, men som sagt, ni kan ju alltid prova att se ett avsnitt eller två för att se hur ni känner. Emma (se ovan) tyckte ju väldigt mycket om den!! :-) KUL att du ser Game of Thrones nu! Själva får vi vänta länge vi som inte har kabel.... :-(
Har du börjat läsa böckerna också?? Jag funderar på det.
Kramar!!!


Västmanländskan,
ja jag hoppas det. :-) Haha m¨ånga är inte så förtjusta i just camping men själv ÄLSKAR jag att sova i tält!!!!!!! Mmmmmmm! Can't wait! :-)
Kul att ni ska sova i vindskydd med lilla T!
Kram!!

Anonym sa...

Så mysigt att campa & tälta! Det har jag inte gjort sedan jag gick i gymnasiet då vi var ett gäng tjejer som åkte till Skagen, Danmark, i några dagar.

Hoppas ni får komma iväg snart! Tror Lill-Skruttan kommer tycka det är jättespännande & ett riktigt äventyr!=)

Saltistjejen sa...

pennysdagar,
nej det var länge sedan vi campade också. Men nu är jag supersugen!!
Kram!

Millan sa...

Ah vad skoj med taltet!! Vad fint det ser ut (men nej jag tycker inte det ser sa stort ut precis .. undrar lite hur litet ert gamla var ;-)). Har ni gjort planer for nagon camping weekend annu?? Det ar sa roligt! Ungarna alskar ju det dar med att campa och sova i talt ocksa. Hoppas ni tycker det ar lika roligt som vi gor. Kram!!

Millan sa...

:-) ok nu har jag kollat gamla taltet och ja nya taltet ser mycket storre ut!! Men gud vilka fina foton fran er kanot-camping. Ser helt ljuvligt ut!! jag vill ge mig ut pa en gang och campa kanner jag ...
Ps, taltet ser valdigt smidigt ut att satta upp! Vart tar ju flera timmar sa ar inget man gor i en handvandning direkt ... utan man maste veta att man ska stanna nagra natter for att det ska vara vart det.
Kram

Saltistjejen sa...

Millan,
hahaha nej det ÄR ju egentligen inget enormt tält! inte som ERT!!! ;-)
Men får OSS är det en otrolig uppgradering i storlek!! Vi är inte vana att ha någon direkt plats alls i tältet förutom att vi kan ligga ner två stycken och att vi kan sitta upprätt OM vi sitter PRICK mitt där vårt gamla tält var som högst. Och sedan när vi skaffade ett gear loft till det så kunde man inte sitta rakt där heller... ;-)
Så för oss är det här nya tältet som ett slott haha! Vi ville inte ha ett alltför stort heller just för att vi KANSKE ändå framåt vill kunna vandra kortare sträckor med det, och det blir så otroligt tungt att släpa på när de är riktigt stora. Så detta passade fint för oss och de behov vi har nu tror jag.
Vi har inga planer än utan ska försöka se hur det ser ut i kalendern framöver. Och våra gamla kajakturer är något jag verkligen kan sakna. Jag gillar att bo i tält ALLR MEST ute i SKÄRGÅRDEN. På en klippa nära vattnet. DET är lyxsemester för mig! :-)
KRAM!

Anna sa...

Åh vad roligt att ni ska campa. Tror inte man kan ge sina barn en bättre upplevelse. Vi har campat mycket sen vi flyttade till Australien, de första fyra åren åkte vi i snitt två gånger per månad. Nu när barnen är äldre och måste plugga mera är det svårare men imorgon ska vi ut igen. Jag älskar känslan av att bara vara ett med naturen, mera än så behövs inte för att man helt ska slappna av. Vi får oftast se mycket djur som kängurur, wombats och possums.
Hoppas att ni kommer iväg snart och får en underbar upplevelse.

Saltistjejen sa...

Anna,
wow ni verkar verkligen vara erfarna vad gäller detta med camping tillsammans med era barn!! Härligt! Vi har ju inte varit ute på flera år själva, men längtar ut nu. Vi inser såklart att det kommer bli annorlunda nu när vi har en snart 4-ring med men det ska bli roligt.
Vad det låter exotiskt med wombats och kängurur också!! haha! Här lär vi inte få se så speciella djur, men hopas ändå kunna få se lite fåglar och annat. :-)
Om du har några som helst tips för detta med att tälta ihop med mindre barn så tas de tacksamt emot!
Kram!!

Gnuttan sa...

Tror det blir att slå upp pojkvännens tält när jag kommer hem efter jobbet idag för att se hur stort det egentligen är (har så långt bara använt mitt egna, 2-manna, men det är helt klart för litet för oss alla tre och har fått "flytta" till Sverige). Nu vill jag ju också ut och tälta! :-)

Saltistjejen sa...

Gnuttan,
hahahaha ja där ser man! Ni känns som om ni är vana vid friluftsliv sedan er tid på G-land! :-)
Och visst blir man sugen på att tälta är man inte varit ute på länge.
Kram!