lördag, maj 26, 2012

Sjuttio

Idag är det en speciell dag. Idag för 70 år sedan föddes en liten flicka. I Stockholm. Hon har hunnit vara med om 2:a världskrigets slutskede, hon har fått sin mjölk levererad i mjölkflaskor av metall och hon har suttit uppe på Karl Gerhards flygel mitt under hans framträdanden (han och min morfar var goda vänner). Hon har som de flesta som fått leva en tid, varit med om roliga, fantastiska, sorgliga, spännande, hemska, underbara och vardagliga händelser. Så som livet är helt enkelt.

Nu är flickan sedan länge inte någon liten flicka längre utan har uppnått en något högre ålder. Och idag är det alltså Sjuttio År sedan hon kom till världen. Mamma, jag önskar jag hade kunnat fira denna dagen tillsammans med dig! Nu gick inte det, men tanken på att du har det riktigt bra är ändå trösterik!

Varmt Grattis Mamma på Din Stora Dag!!
Hoppas  bubblet smakade bra!*) Bilden är från nätet: http://www.royal-fleur.com/12 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Grattis till din mamma! Och min mamma fyller ocksa 70 ar precis idag och faktiskt har jag skickat ett blomsterbud med exakt samma bukett!
Ikvall blir det samtal hem och i host sa ska vi alla fira tillsammans i Dubai!
Hoppas din mamma ocksa fick en harlig dag!!

Kram!

Fourmum sa...

Även min mamma fyller 70 år i år, men i augusti ;) Trist att inte kunna vara med, men man kan ju vara närvarande på olika sätt. Ni får fira ännu en gång när ni ses :) Kram

Sahra sa...

Åh vad tråkigt att du inte kan vara hemma och fira din mamma. Blir det kanske stor baluns senare i sommar? Är hon pigg och kry? Min mamma har några år kvar till 70, men jag minns min morfars 70-årsdag. En av de roligaste festerna jag har varit med.
Läste ikapp nu. Så tragiskt. Var det en olycka när de var på semester eller? Usch och fy. Livet är inte rättvist någonstans. Kram

Martina sa...

Grattis till din mamma!

Vid sadana här tillfällen är det extra svart att bo sa langt borta. Man längtar lite extra och det känns trakigt att inte kunna delta i sadana här viktiga händelser.
Men det är ju i alla fall tur att du vet att hon har det bra ända, och blir firad tillsammans med manga andra?!

Och sen när man väl ses igen, sa uppskattar man ju verkligen tiden man far tillsammans och tar verkligen till vara pa den pa ett helt annat sätt än om man hade setts ofta och det da lätt hade blivit lite slentrian.

Jag är säker pa att din mamma känner hur mycket du tänker pa henne idag.

Kramar

Bokcaféet i byn sa...

Så fint du skriver! Målande och vackert! Kul att ha hittat till en ny blogg! Jag beklagar verkligen din väns förlust. Ibland undrar man varför livet tar de svängar de tar. Till synes så grymt och så onödigt för att stunden innan vara så vackert, så förtrollande och ändå så skört.
Kram från ett försommarfagert Skåne!-Anna

Lotta sa...

Grattis till din mamma Saltis! Jag förstår alltför väl känslan, men ni får ta igen det när ni ses senare i sommar. Vad fint du ordnat med bubbel och vacker bukett!

Jag har ju turen att komma hit idag och jag rapportera att mammsen har haft ljuvligt födelsedagsväder, dofterna från syrenerna är berusande och allt är så grönt. Klockan är nu strax 22 och det är fortfarande ljust ute. En vacker dag att fylla år på!

Jag äter godis och ser ESC, perfekt när man är jetlag.


KRAM!!!

Västmanländskan sa...

Så fint skrivet om din mamma!

Lisa sa...

Grattis till din mamma Saltis! Ni far fira ordentligt om nagra manader!
Hoppas du känner dig lite bättre till mods idag!
Manga kramar, Lisa

Desiree sa...

Jättefint skrivet. Jag hoppas din mamma får en riktigt fin födelsedag. Ni får fira igen då du kommer till Sverige i sommar.
Kram!

Katarina sa...

En fin text och fina blommor jag tror nog att ni firat via Skype eller något annant modernt media..

Grattis till Annas mamma!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
haha vad lustigt att din mamma fyller 70 exakt samma dag som min!! :-) Hoppas även hon fick en riktigt fin dag!
Kram!


Fourmum,
tänk då är de årsbarn!! Det ÄR tråkigt att vi inte kan vara med men jag pratade i telefon med mamma och de verkade ha det jättebra iallafall. Och som du säger får vi fira då vi ses.
:-)
Kram!


Sahra,
ja det känns väldigt trist. Men det var inget att göra åt det. Det gick helt enkelt inte. Hon hade det iallafall väldigt bra. Bortrest. Ingen fest men det var självvalt. Hon reste iväg och stannar borta över helgen och äter och dricker gott! :-)
Ang min vän så vet jag inga detaljer. Jag vet inte ens om det är klarlagt HUR hennes man omkom. Det var absolut inte väntat så det kom som en chock för alla.
Kram!!!


Martina,
tack säger jag å hennes vägnar då! :-)
Ja det känns väldigt tråkigt att inte kunna fira tillsammans, Men hon har det bra och vi pratade ett tag på telefon idag och hon lät väldigt glad. Hon har ingen stor fest eller så utan valde att resa bort med sin särbo för att bo fint och äta riktigt gott. :-)
Kram!!


Bokcaféet i byn,
heeej! Vad roligt att du hittat hit!!! :-) Och tack vad glad jag blir över att du tycker om det jag skriver. Tack också för dina fina ord angående det otroligt tragiska som drabbat min vän. Det ÄR tungt nu. Och mina tankar kretsar mycket runt henne nu även om vi såklart fortsätter vårt vardagsliv här också. Så som det ju är.
Stor Kram!!


Lotta,
tack Lotta vad söt du är! Japp vi får göra så. Det känns ändå bra att jag vet att hon haft en väldigt fin dag och att hon spenderat den på det vis hon själv önskat. Bortrest på mysigt ställe med sin särbo. Fin miljö, god mat och dryck. Lite extra lyx. Och hon gillade champagnen vi beställde till henne! :-)
Stor kram och ja vi såg också ESC lite. Men vi kom in mitt i röstningne. Kollade på iPaden här hemma tillsammans med en av våra bästa vänner. Hon är från kanada och kände iallafall till ESC även omd et för alla icke-svenskar är en tillställlning som de SOM känner till den betecknar "som den där cheesy tävlingen i musik med låtar i ABBA-stil" hahahaha!! ;-)
KRAM!


Västmanländskan,
tack!
:-)


Lisa,
tack vad du är gullig!! Ja vi får fira när vi ses. Och ja det känns något bättre idag vad beträffar mina tidigare knslor, även om mina tankar såklart vandrar iväg rätt mycket till min vän också. Men vår vardag går ändå på här och det är väl som det ska antar jag.
Tack igen!
kramar!


Desiree,
tack!! Ja hon fick en väldigt bra födelsedag så det känns bra även om jag allra helst velat fira tillsammans med henne såklart.
Kram!!


Katarina,
vi pratade med henne i telefon tidigare ifdag och hon lät så glad och nöjd med sin födelsedag att det kändes bättre efter det.
Kramar!!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin hälsning!