tisdag, maj 22, 2012

Regnpromenad

Efter dagis igår tog vi en liten sväng förbi leksaksaffären och köpte det hett efterlängtade paraplyet till Lill-Skruttan. Hon fick själv välja bland de paraplyer som fanns. Först plockade hon ut ett med hjärtan i olika färger. Men ändrade sig sedan till ett med djurmotiv. DET fick det bli. Ett Zooparaply!  Å det är något så fantastiskt med barn som är sådär lyckliga i nuet. För henne var högsta lyckan just att få välja mellan de olika paraplymotiven. Och sedan att stolt promenera hem med paraplyet vickande ovanför huvudet. Hon sjöng nästan hela vägen hem. Och snurrade då och då på paraplyet. Lycka. För henne. Och för mamman.

Som ni kanske förstår från bilden så var det endast lite duggregn när vi gick hem. Inte alls det skyfall som vräkt ner på morgonen. Om det varit det hade nog inte Zooparaplyet hjälpt så mycket....

18 kommentarer:

Miss Marie sa...

Paraply är ju något av det bästa som finns, så jag förstår henne fullt ut! :D

Martina sa...

Det är ju bra att nagon blir överlycklig när det regnar i alla fall!
Kramar

Emmama sa...

Men åh vad fint, bra val av Ella! :)

Desiree sa...

Hi hi då förvandlades en regn dag till en lycko dag :-)
Inte dumt.
Kram!

bettankax sa...

Lycka i nuet är fantastiskt! En sån glädje att få dela det och känna sig lycklig själv:)
KRAM!

Katarina sa...

Paraply, ja, vad härligt! Kram

Saltistjejen sa...

Miss Marie,
Haha :-)
Ja, så länge det inte regnar för mycket bara. Eller blåser...


Martina,
visst är det så
:-)


Emmama,
japp jag gillade faktiskt också just "Zooparaplyet" bäst. Men hon valde verkligen helt själv!


Desiree,
japp! Tyvärr ser det nästan lika illa ut idag ute. Och som sagt hela veckan verkar gå i regnets tecken...


bettankax,
ja lycka i nuet är det mest fantastiska tycker jag!! Men det är nästan endast tillsammans med barn man verkligen kan känna en sann sådan lycka. Annars är det så lätt att tankarna far iväg framåt eller bakåt. ;-)


Katarina,
ja det är något visst med ett paraply ändå. :-)

Coolaannna sa...

Söta lilla Skruttan!

Tänk att ett paraply kan vara en sån kul grej. Mina ungar älskade det.

OCH ibland såååå bra att ha :))

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
ja jag minns själv att jag älskade mitt lilla paraply när JAG var liten! :-)
Bra att man kan göra regndagar till något mer positivt också. Som att få använda sitt paraply och kunna hoppa i pölarna. :-)
Kram!

Annika sa...

JAG VET!!
Vi borde alla lära oss av Ella och barnen!!
LEV här och NU!!!
Gullfian som blev så glad över sitt paraply!!

Jag har varit ute och power walkat mellan skurarna. GISSA om det var skönt, och varmt!!
Duggregn och värme och fukt...
LIKA MED:SVETT!!!
:-)

Ha en jättefin dag idag!!

KRAM!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja vi borde verkligen lära. Men det är alldeles för lätt att tankarna vandrar iväg och man funderar på saker som ska komma eller saker som varit. Problem man ska lösa och planer inför morgondagen.... Tyvärr.
Men ibland lyckas man. Och i mitt fall är det oftast då jag är tillsammans med just barn för man kan ryckas med i deras lycka och i deras förmåga att vara HÄR och NU! :-)
Härligt med din svettiga powerwalk!!
Kramar!!!

Anonym sa...

Söt-Skruttan med sitt alldeles egna paraply!=) Håller med Annika - vi har tappat den där spontana, bubblande glädjen som barnen har & som gör hela tillvaron så rosenskimrande. Vilken tur att du har en sådan solstråle i ditt liv som rycker med dig i dessa stunder.=)

olgakatt sa...

Brorsonen fick en gång ett par röda stövlar som hans psppa hade med sig hem. Ungen var 2-3 år och kom just ur badet när han fick stövlarna. Jag har fortfarande inte sett nån SÅÅ lycklig som när han naken klev omkring i sina röda stövlar och vägrade ta av dem när han skulle i säng.
Kan föreställa mig Ella och hennes paraply ungefär så. Ville hon inte ha det i sängen?

Saltistjejen sa...

penny,
ja visst vore det bra ifall vi kunde njuta av nuet mer än vad vi gör. Men det är väl en del av att bli (och vara) vuxen antar jag. Mer ansvar och mer planering.... ;-)
Men det är underbart att kunna ta vara på nuet ibland ändå! Hoppas du kunnat njuta ordentligt nu efter alla dina tester och uppsatsskrivningar och så!
:-)
Kramar!!


olgakatt,
hahaha där ser man. Nej E ville inte sova med paraplyet däremot tog vi det till dagis i morse trots att det faktiskt inte regnade då. :-) Men hon visade så stolt upp det för alla!
:-)

Västmanländskan sa...

Härligt! Fina E.

Såg din kommentar hos Finelinan om Kummingården. Om ni är i Skåne i sommar och vi får till det med tid och sommarplaner så kan vi ju ta sällskap dit med tjejerna. Ja, om du vill alltså.

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
ja det hade varit jätteskoj om det gått! Vi har inte bokat några Sverigebiljetter än så vi har inga datum men jag kommer återkomma till dig när vi har det. om inte annat så för en träff och lite "lek" i ngn park eller så? :-)
Kram!!

Västmanländskan sa...

Ja, hör av dig när du vet så ser vi om vi kan boka en lekträff.
Kram!

Saltistjejen sa...

Västmanländskan,
japp det ska jag göra! Vi lär nog dock komma i slutet av augusti och ev stanna lite in i september så det blir en sen Sverigevisit i år. Men jag hör av mig. Vore superkul OM vi kunde få till en träff!
Kramar!