tisdag, maj 08, 2012

Vuxna leksaker och ett strykjärn

Så fortsätter jag återigen den här följetongen. Alltså vår heldag med vännerna Honken och Holmskan. Ja ja jaaa, jag vet. Det känns som en evighetslång dokusåpa kanske, men vi tillbringade ju nästan 12 timmar tillsammans och lyckades klämma in en massa under den dagen, så det blev åtskilliga upplevelser. Tidigare inlägg kan läsas här (9/11 memorial), här (hattar & godis), här (Spice Market) och här The Highline). Här kommer eftermiddagen.

Efter att vi promenerat längs The Highline fortsätter vi helt enkelt sydöst igen. Vårt mål är attt komma till East Village till kvällen. Strosar fram genom staden. På vägen hamnar vi vid en japansk affär som vi aldrig tidigare sett, och går in. Där inne köper M och jag två presenter till Lill-Skruttan. En "liten Tottoro" och kattbussen från samma film. Men det blir inget inköp av de pyjamasarna i one-piece-snitt som hänger till beskådning (jag tog tyvärr ingen bild, men om ni vill ha mer koll på olika typer av one piece jumpsuits kan ni kolla in den här sidan! Av Maja*, en av skaparna till den sidan fick jag även lära mig att den typen av pyjamas vi såg kallas "kigurumi"). Vi köpte alltså inga kigurumis, men annars kan man alltså köpa sådana "dräkter" i vuxenstorlekar och sedan se ut som en panda, en tiger, ett lejon eller något annat djur när man går runt hemma. Då vi frågade vem som köpte dessa pyjamaser här fick vi veta att "de flesta vuxna här köper dem till Halloween, och inte alls som nattkläder". No kidding....! Så går vi vidare.

Andra kläder man kan köpa är t ex en "prästkåpa". Kolla in skyltfönstren högst upp på denna bilden!

Empire State Building passeras på lite avstånd. Och vi börjar bli rejält kaffesugna.

Ett av tipsen på bra kaffeställen som Holmskan fått är detta - Birch. Det ligger intill entrén till ett hotell med rätt skum fasad. Vi går in men det är knökfullt så vi vänder.

Såhär ser hotellentrén ut. Och som sagt fasaden är av det lite mer excentriska laget kanske??

I samma hus finns ett sexmuseum. Här kan man beskåda några av konstverken i fönstren.
The "Golden Rod" och "High Priestess same "Hot Princess Belt".

Det roligaste var ändå texten tycker jag! Klicka gärna och kolla på bilden (längst upp till höger). Det står faktiskt "slightly used" där under Hot Princess Belt...!! Humor!

Så det bekanta Strykjärnet. Ungefär här blir det kaffepaus.
Vårfärger

M och Holmskan


Promenaden fortsätter vidare österut och till slut kommer vi fram till East Village. Bilder från kvällen kommer senare i ett sista inlägg från denna Heldag.


*) Liten uppdatering:
Maja kontaktade mig efter att hon läst mitt inlägg här och berättade lite om just kigurumi samt om sin hemsida som hon bad mig länka till, vilket jag gjorde eftersom hennes email var så gulligt och eftersom hela one-piece-grejen fascinerar mig lite måste jag erkänna. 
Nedan är en bild på en typisk kigurumi (så att ni ändå får ett litet smakprov):
Bilden kommer från: http://www.monstermarketplace.com/japanese-gift-market/sazac-kigurumi-black-cat4 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilka underbara bilder :) Och vilka dagar ni haft tillsammans. Ni hann med så mycket på så kort tid!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var verkligen underbara dagar. Och jo vi hann med mycket. Utan att det kändes alltför stressigt. Vilket är en konst i sig måste jag säga. :-)
Kram!!

Annika sa...

ja, ni maxade och det ska man göra då kärt besök kommer till stan.
NI och de måste vara så enormt nöjda med besöket. HOPPAS att de snart kan komma tillbaka till NYC igen. OCh ni ska ju förstås hem i sommar.
KRAMAR!!!
Regn och småhurvigt hela dan här i huvudstaden....

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det maxades för fullt den veckan de var här. OCH det känns som om vi hann med mycket UTAN att det blev alltför intensivt och stressigt. Så skönt!
Jag hoppas vi kan ses i sommar också även om det ju inte kommer bli riktigt lika då eftersom man alltid är mer splittrad och har mindre tid när man är i Sverige.
Vi hade mulet idag men inte så mycket regn. Tror det kommer under morgondagen och torsdagen.
Kram!!