fredag, maj 04, 2012

Promenad längs The Highline

Så fortätter jag att berätta från vår dag med Honken och Holmskan från förra veckan. Mätta och glada efter lunchen på Spice Market, promenerar vi mot The Highline.

På vägen går vi förbi en "vägg" fylld med gamla vackra symaskiner.


Uppe på The Highline blommar det längs promenadstråket.


På Spåret

En av mina favoriter längs The Highline är de här vackra färgade glasrutorna. Varje ruta är färgad i en särskild nyans som motsvarar färgskiftningarna i vattnet i Hudson River. Om du klickar på bilden nedan kan du läsa hur man gjorde dem.
Mannen i fönstret var ingen riktig person, utan helt enkelt en pappdocka. 

Jag tycker väldigt mycket om The Highline. Det är lite speciellt att promenera runt där uppe och liksom kunna titta ner på staden nedanför. Trafiken och personerna som går onkring där nere. Dock är det ofta ganska mycket folk här, särskilt om vädret är fint. Kan man bör man undvika att besöka The Highline på helgen utan istället komma hit en vardag. Då brukar det vara något färre personer. Vår dag tillsammans slutade inte här utan fortsatte ytterligare ett par timmar. Så fortsättning följer...


19 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Coola fönsterrutor, vilken fin ide! Blev lite rädd för mannen i fönstret :)

Lotta sa...

Älskar the HIghline! Det var så coolt för när vi var på The Standard så såg man ner rakt på alla som promenerar där - till och med från toaletten. Lite märklig känsla och jag hoppades ingen skulle titta upp ;)

Kram!!

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
javiist är rutorna fina och just själva idén bakom dem tycker jag jättemycket om!
Haha mannen i fönstret var väldigt stilla. ;-)
Kram!


Lotta,
ja jag älskar också The Highline! Så otroligt häftigt att man gjorde något så kreativt av de gamla spåren istället för att lägga ner och riva det hela. :-)
Hahaha kul med toaletterna! Det kände jag itne till.
Kramar!

Katarina sa...

Härliga bilder,, riktigt härliga! Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack!! :-) Vad glad jag blir att du tycker om dem!

Trillingnöten sa...

Vilka härliga bilder! Känns knappt som New York! :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Nej det är ju ganska speciellt att promenera där uppe. Och att de planterat växter som ska se "vilda" ut gör ju också att det känns annorlunda jämfört med nere på gatorna nedanför. :-)

Channal sa...

Häftigt ställe! Har aldrig hört talas om det, spännande fortsättning följer! Kram! Anna

Anonym sa...

Verkligen kul att staden tog tillvara på de gamla spåren & skapade en oas av dem. Står ju självklart med på min lista över saker att göra.;-) Åh, tänk att vara i er situation & bara kunna gå utanför dörren & uppleva allt staden har att erbjuda...=)

Desiree sa...

Highline tycker jag som sagt verkar riktigt läckert. Det skulle jag absolut vilja besöka vid ett NY besök. Coolt med de gammla symaskinerna. De var ju jättefina. Håller också helt klart med dig om att de färgade fönsterglasen var väldigt fina. Man får den där rätta känslan av gammal fabriksbyggnad som passar perfekt in här i denna omgvining.
Kram!

Annika sa...

Jag tycker också såå mkt om highline. SÅ fin ide att göra en park av en gammal järnväg. Jag ser fram emot att gå diit igen. Utsikten är ju helt underbar..
Vi var där i december, och du minns hur milt det var. Skulle gärna se parken på våren också.
Visst ska e förlänga parken nu?
Kram!

Sahra sa...

Jättevackra fönster. Jag måste bara dit i augusti. Vi prioriterade bort det när vi var där i september. Har inte riktigt koll på eller förstått hur man hittar dit/upp, men det löser sig säkert. Jag har laddat ned så många appar och bra kartor och gps funktioner som inte kräver roaming, så jag ska markera ut allt jag vill se i förväg, så blir det lätt att hitta. Peace of cake. Hur går det med löpningen. När är loppet?

Kram

Saltistjejen sa...

Channal,
oj, har du aldrig hört talas om The Highline! Den har funnits ett par år och förra året förlängde man sträckan också. Om du kommer hit någongång så rekommenderar jag verkligen en promenad här!
Kram!


pennysdagar,
ja visst är det fint!! Jag gillar det både som idé och hur det verkligen blev.
Och ja, de är verkligen fantastiskt att ha allt som du säger "utanför dörren". MEN det blir ju ändå vardag var man än bor, så det är ofta man inte alls gör sådana saker trots att vi bor där vi bor. :-)
Kramar!!


Desiree,
japp absolut! När du kommer hit (om du kommer) så ska du verkligen promenera här! Du skulle gilla det mycket!
Och jag håller med om att fönsterglasen passar in så bra i stilen också.
Kram!


Annika,
jo de pratar om att ev förlänga den ännu mer men jag tror det är en fråga om pengar (som alltid) och jag tror inte att det är mer konkret än planer och önskningar än. Däremot förlängde de ju den första sträckan och den öppnades ju förra året (tror jag det var).
The Highline ÄR fint på våren och hösten också. På våren är ju hela staden i blom, och på hösten är det härliga färger!
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Sahra,
javisst är de!
Och du ska verkligen komma hit i sommar när ni kommer! Försök att promenera där en vardag dock för helgerna kan det vara otroligt mycket folk och det förtar lite av känslan och upplevelsen tycker jag.
Det är enkelt att gå upp. Klicka på länken i inlägget här så kommer du till Highline's hemsida där det finns kartor och vägbeskrivningar. Det finns ett par olika upp-o nedgångar till spåren på lite olika ställen längs med spårens sträckning. Så om ni inte vill gå längs hela är det enkelt att göra promenaden kortare också.
Löpningen går ok. Loppet är om en lite dryg månad. :-)
Kram!!

Fourmum sa...

Vilka underbara bilder! The Highline finns med på min ToDo lista! Nu har jag ju lyckats flyga till Paris så nu känns NY mindre avlägset ;) Kram!

olgakatt sa...

Jag har ju lyckats komma precis när parken varit nyöppnad, både den första och andra etappen. Sist jag läste något om den hängde en eventuell fortsättning på markägarfrågor mer än pengar. Vet inte om det hänt mera sen.
Hela projektet ät fantastiskt!

Therese sa...

Brings back memories :)
Längtar tillbaka!!!
Kramar om

Anna, Fair and True sa...

Å jag vill tillbaka och gå hela "linjen" för de har väl gjort klart resten nu väl? Vad coolt med symaskinsväggen!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja nu har de förlängt den. Den norra förlängningen invigdes för ungefär ett år sedan tror jag det var.