fredag, maj 18, 2012

Vilken fredag!!

Idag fredag, var det ledigt från dagis. Personalen hade utbildning hela dagen så jag och Lill-Skruttan spenderade hela dagen tillsammans. Vädret har idag varit HELT PERFEKT! Fantastiskt helt enkelt. Förmiddagen började med lek nere på vår egen innergård tillsammans med Lill-Skruttans bästa kompisar R och O. Sedan gick O hem för att äta lunch medan vi andra promenerade ett par kvarter till Dunkin Donuts eftersom jag lovat Lill-Skruttan att vi under dagen skulle "fika på munchkins". Det blev bagel först till lunch där. Sedan ett par munchkins. Efter det tog vi oss till Central Park. Resten av dagen spenderade vi i Parkernas Park. Men i lite olika delar av den. Nedan följer en Bildbomb från vår härliga dag.

R och Lill-Skruttan med sina scooters.

Vi började värt besök i Central Park på West Side. Här är Food Trucks där tidigare Tavern on the Green låg. Vi köpte dock inget här eftersom vi nyligen varit på Dunkin.

En glad tjej.

Istället gick vi till Adventure Playground som ligger alldeles intill Central Park West strax norr om 67th Street. 

Jag gillar den här lekplatsen mycket för den är ganska stor och det finns många olika delar och så har de ett kul "hus" de kan klättra upp i.

En väldigt stor del med sand finns också.

Lill-Skruttan, R och hans Lillasyster E.

Det är ännu för tidigt för vattenspridarna och vattenleken i alla lekparker (de brukar sättas igång efter Memorial Day Weekend vilket är sista helgen i maj) men det lektes rätt bra med dricksfontänen idag.

Efter en bra stund i Adventure Playground drog vi oss österut igen. Förbi The Great Lawn där många solande och/eller picknickande personer sökt sig idag då vädret inbjöd till detta.

Sötisarna


BFFs
Här fick lilla E vara med de "stora barnen" också. Något hon ville hela tiden. Såklart!

Väl tillbaka i "vår del av Central Park" gick vi till Zoo:t. Där skulle vi möta O igen som kommit med sin mamma. Träffpunkt: Sjölejonen.

De tre vännerna.

Lilla E med Storebror R.

Glass!!

Mmmmm....!

Så småningom lämnade vi Zoo:t och gick mot nästa lekpark. Men promenaden dit tog lite tid eftersom de "stora barnen" letade stenar, pinnar och "beans" till O som samlar på sådana saker (ni ser dem till höger här ovan.....)

När vi slutligen kom fram till lekparken stannade vi ett bra tag även i denna. Men runt 17.30-tiden började vi vår hemfärd. Både R och Lill-Skruttan var då rätt trötta men hemfärden gick bra ändå. Här hemma hade M fixat middagen vilket kändes otroligt skönt. Kvällen var väldigt lugn och snart blir det sänggång för mig. Imorgon ska vi nämligen upp i vanlig tid för att åka ut till Brooklyn där vi ska på årets mathändelse här i New York City - The Great GoogaMooga Festival. Men mer om det imorgon. Nu måste jag gå och sova.7 kommentarer:

finelinan sa...

Så härligt för lillaskruttan att umgås med så många kompisar! Det saknar jag åt Gibson. Jag är inte så social, och det är mest på dagis, och om det är några barn nere på lekplatsen när vi går dit, som han umgås med barn. Annars blir det mest med mig och mormor. Han verkar inte lida av det, men han pratar väldigt ofta om att han vill att kompisarna ska följa med honom hem. Jag får väl ta mod till mig och ringa någon förälder snart... =)

Miss Marie sa...

Vilken dag! Kan tänka mig att alla barn skulle uppskatta alla dessa lekplatser! De verkar ha väldigt roliga lekplatser i NY, här i München är alla lika o inte särskilt speciella, några gungar o en rutschkana, typ. Jag ser fram emot blogginlägget från matfestivalen, mums! :)

Martina sa...

Ah vilken härlig dag ni hade!
Jag blir sa himla avis pa er när jag tänker att ni bor pa Manhattan och allt vad den underbara staden innebär! Och det är ju tur att Central Park finns, annars kanske det hade känts som att NY är lite "för mycket" stad, speciellt när man har barn.
Hoppas ni far en lika härlig dag i Brooklyn idag!
Kramar

Lotta sa...

Jag vill också leka och äta glass ;)

Vilken dag det var!! Och jag var glad för fredagsdate och gå tidigare. Mera sånt!

Snart: frukost på stranden :)

Kramar och så roligt idag!!

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja här är det ju lek med kompisar var och vrannan dag även utanför dagis. Samt varje helg. Mycket för att vi bor som vi gör och har väldigt nära till de flesta av hennes kompisar. Plus att jag själv är väldigt social så jag brukar ofta gilla att "hänga" med andra föräldrar. Men ibland är det urskönt att göra något "bara familjen" eller bara E och jag. Oftast vill HON dock att det ska finnas kompisar att leka med när vi går någonstans. För Gibsons del så vore det säker kul att ha kompisar över någongång men kanske inte lika ofta som vi haha!
Kram!!


Miss Marie,
ja lekplateserna här i staden (iallafall på Manhattan och de vi varit på i Brooklyn) är otroligt fina! Det märks att det satsas på bra lekplatser. En del av detta är säkert att många barn är här om dagarna med sina nannys eftersom dagis och liknande inte alls är så vanligt som i Sverige. Jag gillar speciellt att de alla har "vattenlek" på sommarhalvåret.
Kram!!!


Martina,
ja det var en underbar dag igår faktiskt. Mycket också såklart för att vädret var så perfekt! Men även för att barnen hade så roligt att det nästan inte blev något bråk alls. :-)
Och visst är det en härlig stad och det finns mycket att göra, även om VI mest ser lekparker och andra liknande ställen just nu hahaha!
Kram!


Lotta,
jamen du det kan du väl göra?!? Leka och äta glass menar jag!!! :-)
Härligt att DU hade en så fin fredag med lunchdate och allt. Låter underbart med fruksto på stranden. Här blir det liten frukost bara. Så vi har aptit till GoogMooga! :-)
Kramar!

Anonym sa...

Härlig dag!=) En sådan man ser tillbaka på & tankar energi från de mindre härliga dagarna man har ibland. Fantastiskt med den stora Parken i er stora stad! Hoppas ni får en angenäm dag på matfestivalen utan alltför långa köer.=)

Saltistjejen sa...

penny,
ja det är verkligen en sådan dag! Vissa är på något vis mer eller mindre perfekta vad gäller allt. Och Central Park är ljuvlig! Utan den hade denna staden inte varit densamma och JAG hade verkligen inte trivts lika bra. Så vi är alla glada för att den finns!
Kram!