måndag, maj 07, 2012

Trött

Morgon här nu och denna natten blev det faktiskt ingen sömn. Alls. Jag satt uppe hela natten och skrev om min resumé. Okej, jag inser att det låter helt galet, men det har sina förklaringar. En av mina kompisar här ville ha min resumé för att kunna skicka den vidare till en av hennes f.d kollegor. Självklart blev jag otroligt glad över detta eftersom jag tycker att mitt jobbsökande den senaste tiden gått lite i stå. Jag skickade resumén till min kompis i fredagskväll. Och hon skickade den vidare direkt. Men hennes kompis svarade henne redan senare samma kväll och ville att jag skulle skriva om den en del. Jag har sedan inte haft tillfälle att sätta mig ner och göra detta förrän igårkväll. Och i ärlighetens namn trodde jag inte det skulle ta så lång tid. Jag tänkte bra omformulera mig lite. MEN, som det ofta blir när jag väl börjar med något sådant här så blir jag fast. Vrider och vänder på ord och meningar. Tjafsar runt med typsnitt. Ändrar. Ändrar tillbaka. Och jag kommer in i något lags "flow" och glömmer tiden.

Okej, det låter kanske ändå inte riktigt klokt det här, men så blir det alltså ofta när jag skriver. Så även i natt. Det som tog mest tid och gav mig mest huvudbry var dock att få ner textvolymen såpass mycket att den inte skulle bli mer än två sidor och ändå vara hyfsat lättöverskådlig. Amputera den ursprungliga texten.

Nu är det iallafall klart. Och jag känner mig rätt nöjd. Visst, den skulle säkert kunnat putsas ännu mer, men den är ändå helt klart mycket bättre än den version jag utgick ifrån när jag började igårkväll. Mycket tack vare att min kompis skickade sin resumé som jag kunde ha som mall. Nu vare sig vill eller kan man ju inte kopiera något sådant, men det var ändå en stor hjälp att ha en del riktmärken att gå efter. Och nu har jag skickat den och ja, nu får man väl helt enkelt hålla tummarna då. Igen....

Fast just nu när jag avslutat det hela känner jag tröttheten krypa i kroppen. Som en seg massa som sprider sig. Jag tror det får bli en liten tupplur senare under dagen. Men först ska vi ha knytisfrukost på Lill-Skruttans dagis. Teacher Appreciation Week startar idag, och vi börjar den med att ha gemensam frukost på morgonen. Jag har varken hunnit handla eller göra något, så jag tänker vara så fräck att jag helt enkelt tinar en del rosmarinbröd som jag bakat tidigare och har i frysen. Så får det bli.

13 kommentarer:

ExPIAtriate wife sa...

Lycka till och hoppas det blir beloning efter nattens arbete! Iblan blir jag ocksa sadar ivrig att jag maste liksom satta igang och gora klart allt innan jag kan ga och lagga mig.
Rosmarinbrod later jattegott, hoppas ni fick en mysig frukost tillsammans! Vad roligt med Teacher Appreciation Week! Det borde vi ha mer av i Sverige, dar far de stackars lararna mest ris istallet for ros aven om de fortjanar en stor eloge for allt jobb de gor.
Kram!

Taina sa...

Ojoj Saltis. Jag förstår att du är trött nu. Och så teacher appreciation week på det.

Jag håller alla tummar och tår nu att din ansökan tas emot med storm!

Kram kram

Katarina sa...

Åh, jag förstår att du är trött. Men ändå bra att få konsruktiv kritik som gör att man tar ett steg till.. Hoppas på en kontakt och att det ska hända något nu. Jag kan förstå att du är less på att läsa annonser, skriva ansökningar osv. Det tar tid och ork.

Men ajg beundrar ditt fokus! Det kommer att belöna dig en dag!

Kram

Channal sa...

Det är lätt att fasta i något man tycker om att göra! Det låter kättespännande och du skriver så bra och fängslande här på bloggen så fin resumé är säkert toppenbra! Lycka Till!! Kramar Anna

Desiree sa...

Ja det låter ju lite galet till att börja med men jag förstår dig. Det är lika bra att se till att det man skickar iväg är något man känner sig stolt och nöjd över. Just detta känns viktigt och inget man vill slarva med i all hast. det är nog värt en natt och lite trötthet. Jag fortsätter att hålla tummarna för dig och hoppas innerligt att du snart får napp.
Kram!

Petra Mitt i Livet sa...

...sedan toppar du det hela med ett blogginlägg!! Hoppas innerligt att din blivande arbetsgivare SNART upptäcker hur driven och bra du är!!
Kram på dig!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
tack!!! ja, jag har lätt att "fastna" när jag gör sådana här saker. Tänker ofta, "jags ska bara liiite till" och sedan glömmer jag tid och rum... men men- Nu har jag sovit ett par timmar och känner återigen som en människa!
TA-veckan här är SÅÅÅ BRA! Jag gillar att man visar lärarna lite extra uppskattning! De gör ett så otroligt fantastiskt jobb!
Kram!!


Taina,
japp TA vecka nu. Men det var bra att jag fick kaffe i morse på dagisets frukost hahaha!!! Eller det var ju föräldrarnas frukost egentligen. Knytis. Till lärarna. och oss. :-)
Tack för dina tummar!!!
Kramen!


Katarina,
ja det var bra att få lite konkreta tips. Jag var ju på en resume workshop för ngn månad sedan som också var bra, men de tipsen var ju mer specifika för just den branschen. Så det var bra att nu få kolla min kompis resume som ju jobbar i den branch som jag söker flest jobb inom. :-)
Sedan får vi se. Självklart hoppas man men jag försöker att inte hoppas alltför mycket ändå...
Kram!


Channal,
jamen visst är det det? Lätt att fastna alltså.
Tack för din peep också!
Kram!


Desiree,
haha japp galet galet. MEN ofta är jag som mest kreativ på natten faktiskt. Troligen för att det då blir lugnt och tyst, och inga andra måsten knackar en på axeln stup i kvarten.
och nu har jag sovit ett par timmar vilket känns fantastiskt bra!
tack för dina tummar!
KRAM!Petra,
japp! DÅ ar det ju ändå inte någon vits med att gå och lägga sig för då skulle vi ju upp haha! ;-) Bättre då att blogga lite för att hålla sig vaken. :-)
TACK för dina fina ord också!
Hoppas allt är bra med er. Vi borde kanske ses igen på en fika snart?! :-)
KRAM!

Sahra sa...

Hoppas hoppas hoppas. Är resumé detsamma som CV'et? Jag vet inte hur många gånger jag har filat och redigerat om mitt. Tillslut bär det frukt. I'm sure of it. Kram

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja i stort sett. En resume ska vara kortare. Här iallafall. Här säge man att CV innehåller ALLA dina meriter, medan en resume innehåller de meriter som är relevanta för just det jobb du söker. Och det ska gärna vara endast 1 sida, men absolut inte mer än 2. DET var det jag tyckte var svårast.... ;-)
Inte för att jag har så många specifika meriter utan för att jag INTE har det. Tror det är enklare att skriva korta resuméer om man har en massa jobbtitlar att punktlista, men när man inte har det måste man ju vara lite mer beskrivande i vad man gjort och vilken erfarenhet man har. Det tar mer plats på ett papper. jag lovar! ;-)
Tack för din peppning också!!!
Kramis!

Anonym sa...

Så skönt att du är nöjd med resumén! Håller tummarna för att det går bra!=) Kan du använda den till fler jobbansökningar?

Saltistjejen sa...

penny,
tack! Ja jag kan använda den till fler ansökningar. Kanske med några mindre modifieringar men stommen känns bra. Vilket är skönt!
Tack för dina tummar!!!
:-)
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Det brukar bli så där när man väl sätter sig ner och jobbar på det. Och man skulle kunna hålla på ännu längre om man inte hade en deadline.

Påminn mig om var det var du ville jobba med nu?

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
haha ja så är det. det vänds på ord hit och dit, byts fonter etc. För mig var det svåraste att skriva det så kort jag kunde och ändå får med den erfarenhet jag tycker var relevant. Just nu söker jag mest jobb inom medical communication och education. Men jag har även sökt en del administrativa tjänster på andra ställen också eftersom det är så himla svårt med jobbmarknaden här.