torsdag, maj 10, 2012

Utekväll i East Village

Så har jag kommit till avslutningen av vår heldag tillsammans med våra svenska vänner. Det blev många inlägg, men så var det en riktigt full dag också. För er som vill läsa mer om den eller friska upp minnet lite, klicka här. Det är mitt föregående inlägg om dagen och i det finns länkar bakåt till de tidigare inläggen.

Vi promenerade iallafall sydost genom staden och kom slutligen fram till East Village. Vårt mål var en "gömd" bar som man måste känna till för att hitta. Den ligger innanför det mycket bra korvstället Crif Dogs på St Mark's Place. Om inte annat så kan jag verkligen rekommendera detta lilla krypin en halv trappa ned för er som gillar korv!


East Village och Lower East Side är delar av Manhattan som lite mer "bohemiska" än många andra ställen. Här kan man lätt promenera längs avenyerna och hitta både mysiga ställen att äta samt mindre butiker. 


Liten kinesisk lykta

Typiska byggnader här. Denna delen av Manhattan saknar helt höga skyskrapor. På en guidad tur för flera år sedan fick jag veta att det beror på att marken här inte är lika hård som på andra ställen på Manhattan och därmed inte skulle klara att hålla för så höga hus.

Crif Dogs


I väntan på att Baren ska öppna.

Denna bar är alltså gömd. För att komma in dit måste man först kliva in i en liten "telefonkisosk" som står inne på det lilla korvstället. Där lyfter man luren och trycker på knappen. Om det finns plats blir man sedan insläppt genom ena väggen. Dock är det svårt att få bord så för att ha en chans (om man inte bokat bord tidigare) bör man köa utanför redan innan kl 18 då de öppnar.

Detta är ett mycket litet ställe, men med otroligt bra cocktails! Om man vill kan man även äta här. Några av korvarna från Crifs Dogs finns på menyn. Nytt från förra gången jag besökte stället är att man nu även har ett par specialkorvar på menyn, som inte går att beställa ute på Crif Dogs, utan enbart i baren. Dessa är komponerade av ett par av NYC's mästerkockar. David Chang och Wylie Dufresne.

Glada i hatten - med sin "Shark"


Holmskan och Jag.

De har otroligt proffsiga bartenders här och de cocktails jag provat här är goda. Dock kan de vara ganska starka. Denna var min första (se bilden ovanför Honken).

Och detta var min andra (syns på bilden med Holmskan).

Efter att vi suttit en timme och njutit av våra cocktails samt av miljön så var det dags att lämna vårt bord. Eftersom vi inte bokat bord i förväg kunde vi endast sitta där en timme (fram till klockan 19) men då var vi ändå redo att gå vidare. Middag stod på vår "vill-ha-lista". Promenerade runt lite planlöst först men kom sedan fram till att vi skulle gå till Tyskarnas favoritställe Zum Schneider. Jag var då rätt glad i hatten jag med, även om jag inte ens hade någon hatt, så lite ordentlig tysk mat kändes som om det skulle balansera min kropp fint. Däremot avstod jag ölen....

I väntan på bord.

En riktigt riktigt god middag! Tycker man om tysk "husmanskost" och god öl är detta verkligen ett ställe jag rekommenderar! Själv åt jag deras "Homemade Käsespätzle" vilket var otroligt gott!

Sedan bar det av hemåt. En taxi viftades fram och mycket mätta och belåtna, men också rätt trötta efter denna långa och innehållsrika dag åkte vi hemåt. En dag att minnas! Så underbart rolig och trevlig. Det kändes dessutom som om våra vänner fått ta del av lite olika delar och utbud som denna staden kan erbjuda. Som ett litet men ändå naggande gott NYC-smörgåsbord.


11 kommentarer:

Annika sa...

KUL!
DEN baren vill jag också gå till ngn ggn.
Det verkar finnas så gott om gömda ställen på Manhattan som man liksom MÅSTE veta om annars hittar man dem inte.
BALLT!!
Som det hamburgerstället vi var på!
Mysiga miljöer i the village. Visste inte att marken inte håller för skyskrapor där. Intressant.
Fina Bilder också!!
Alla utebilderna är tagna med systemis va? DET syns. Jättefina!!!!
ja, de andra också såklart, men du fattar vad jag menar...
Mysigt inlägg som gör mig hungrig!!!
KRAM!!!

Desiree sa...

Det finns verkligen så mycket att upptäcka i NY. Det där coctail stället såg kul och mysig ut. Det borde man göra oftare-dricka coctails. Ni fick verkligen en toppenvistelse tillsammans och hann med mycket. Så kul att se och läsa om alla ställen ni besökte.
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja det är en riktigt bra bar faktiskt! Men inte helt lätt att få plats där. Om man inte bokat i förväg måste man verkligen köa där innan 18 (då de öppnar) för att överhuvudtaget ha en chans. Alltid lättare en vardagskväll också för fredag o lördag är det i stort sett omöjligt.
Och ja jag tog de flesta bilderna denna dagen med sytemkaneran! Utom inne i baren och på Zum Schneider. Där fotade jag med iPhonen.
Kram!!


Desiree,
ja det finns hur mycket som helst!!
Cocktails ÄR kul och gott tycker jag! Bara man är på ett ställe med en bra bartender som kan samt gärna ett ställe med ganska många olika cocktails på menyn så man kan välja. Alla har ju så olika tycke och smak vad gäller just cocktails. :-)
Och ja, det var så roligt när de var här och man tar sig mer tid att verkligen uppleva staden när man har besök tycker jag!
:-)
Kramar!!

bettankax sa...

Njuter, läser och klickar:) Insuper NYC och era utflykter med stort intresse. Tack för jag får följa med
(jag vet jag upprepar mig, och det kommer jag göra om och om igen:)), men det är så roligt!
KRAM!

Saltistjejen sa...

bettankax,
vad roligt att du tycker så mycket om att följa med på våra "utflykter" i staden! Hoppas du kanske kan komma hit IRL också så småningom. Tror du skulle gilla staden! :-)
Kramar!!

finelinan sa...

Cocktails. Jag är lite avundsjuk på alla som dricker sånt. Det verkar vara så gott. Själv kan jag inte med alkohol överhuvudtaget. Max 2,25% klarar jag av. Annars smakar det vedervärdigt. Men det finns inte så jättemånga roliga alternativ för sådana som mig. Sen går jag förstås aldrig ut, så det kan vara en orsak. =)

Ja, men tack! Jag gillar också hans färgglada kläder. Det är därför jag köper dem. =) Trist med mörkblått och svart och grått bara...

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja du det är faktiskt roligt att dricka lite cocktails. men visst jag förstår att det kanske kan vara svårt att få till både tiden till att gå ut, samt att sedan få ngt gott ifall man inte vill dricka alkohol. Här finns på "bra" ställen även icke-alkoholhaltiga drinkar som Sherley Temple t ex. Men visst, många ställen vet inte så väldigt många bra icke-alkodrinkar.
Håller helt med om att enbart svart, grått och mörkblått blir så trist.
:-)

Channal sa...

East Village, så många smultronställen i NY! Den staden kan man aldrig tröttna på! Kramar Anna

Saltistjejen sa...

Channal,
ja det finns verkligen hur många smultronställen som helst i denna staden. För de flesta smaker.
:-)
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Så ni kom in den här gången alltså! När vi var med var vi ju lite sent ute. Men det var trevligt ändå! Och korven var god!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
japp denna gången kom vi in. Men vi var tidigare också och satt som "2:a" i kön.
:-)