söndag, maj 20, 2012

Hade tänkt...

...skriva lite mer om vår dag på GoogaMooga igår och visa fler bilder. Men jag orkar helt enkelt inte. Inte ikväll. Kanske imorgon eller senare i veckan. Istället blir det lite om dagen. Söndag. Återigen helt galet PERFEKT väder! Höga 20 och sol, lagom vind och inge luftfuktighet alls! Som en riktigt fin skön svensk högsommardag med andra ord. Fast vädret till trots har vi faktiskt spenderat en stor del av dagen inomhus. Kanske låter det knasigt, och en del av mig (den där "oj-nu-måste-vi-ta-vara-på-det-underbara-vädret-delen) misströstade ett tag.

Anledningen var att Lill-Skruttan inte alls alls alls ville vara ute. Under förmiddagen var vi hemma hon och jag medan M gick en sväng till jobbet. Vi lekte, läste och busade och hade hur mysigt som helst. Hon roade sig dessutom en hel del själv emellanåt också så att jag kunde pyssla med lite annat här hemma. Optimalt. Vår plan var sedan att vi skulle äta lunch när M kom hem och sedan gå ut. Köpa lite fika och promenera till någon lekpark eller så. Men den tidigare så glada, påhittiga, pratsamma och sprudlande tjejen blev helt omvänd när vi kom ut. Det surades och tjurades. Det trilskades och gnälldes. Gräts och frästes. Det visades en hel del putande underläpp och rynkade ögonbryn. Och efter att vi köpt vårt kaffe och ett par macarons (jo vi var ju tvungna att prova igen, men denna gång på ett litet franskt café som vi inte känt till tidigare och som ligger nära oss) så meddelade hon mycket bestämt och mycket högljutt "att till någon lekplats ville hon minsann inte alls. Hon ville HEM!" Och vare sig M eller jag orkade bråka utan tyckte att vi kunde ju lika bra sitta och fika på vår innegård som på en lekplats. Så vi vände och gick hem.

Har fått tips om ett otorligt bra kaffeställe inte alltför långt från oss. Oslo heter det. Varför vet jag inte riktigt för "usprungskaffestället" ligger i Brooklyn. Riktigt gott kaffe har de!

Det är ett pyttelitet ställe som ligger på 75:e gatan mellan York och First Avenue.

Här är ska vi mot det franska caféet ungefär två gator längre bort.

Det blev dock fika inomhus eftersom Lill-Skruttan på vägen blev helt förtvivlad då hon fick något skräp i ögat och bara "måste hem och IN". Väl inne var det inga problem. Alls. En mycket nöjd och glad tjej fikade och satte sig sedan på golvet för att rita. Jag har ingen aning om ifall jag har rätt, men min teori är att hon fått sin kvot fylld denna helgen vad gäller att "aktivt göra saker på platser med mycket folk". Efter två heldagar ute helt fyllda med aktiviteter, lek, stoj och stim så tror jag att hon helt enkelt behövde en dag att få ta igen sig lite på. Så som vi alla kan känna efter att ha haft mycket omkring oss. Även då det handlat om roliga saker. Men man behöver ibland bara få vara. Få landa. Ladda batterierna på hemmaplan. Inget konstigt med det alls.

Det blev inte enbart macarons utan även ett par kanelbullar eftersom vi ju ändå fikade här hemma....

Men det blev ändå en riktigt bra eftermiddag. De visade ena slutspelsmatchen i Stanley Cup på TV (LA Kings mot Phoenix Coyotes. Igår visades faktiskt den 3:e Rangersmatchen mot Devils, men då var vi ju i Brooklyn. Dock vann de vilket var himla bra!) så M kollade den. Lill-Skruttan ritade och pysslade och själv passade jag på att då dra på mig joggingkläderna och ge mig ut på en liten springrunda. På så vis kunde jag ju ta vara på det fina vädret ändå. Och det var ljuvligt! Sprang samma sträcka som häromdagen (längs East River), men denna gången gick det fortare. Idag kom jag ner på ca 41 minuter och det kändes riktigt bra.

Hemma igen hittade jag både M och Lill-Skruttan i soffan. Han kollade matchen och hon pysslade med sin gamla Laban-Pysselbok. Kvällen förflöt väldigt lugnt och på det hela taget blev det en riktigt bra söndag tycker jag. Nu blir det återigen ny vecka och tyvärr ska vädret slå om och det kommer bli väldigt blött om man ska tro prognosen. Jag hoppas ändå att det inte ska bli riktigt lika illa som väderprognosen för närvarande säger. Men vi får se.

11 kommentarer:

Lotta sa...

Absolut, så tror jag! Att det var skönt för Ella att landa, ladda om. Bara få vara. Rita, pyssla, fika med er.

Och soliga och fina dagar kommer ju igen, även om prognosen visar regn. Konstigt nog visade morgontv bra väder veckan...vi får väl se vad det blir.

Vilket galet härligt väder som du skriver! Perfekt. Njutit massor och det blev frukost på stranden igen. Det paddlades, joggades, lektes, jätteskönt!

Vi får hålla tummarna att det inte regnar hela veckan.

Kram!!!

Trillingnöten sa...

Det kan inte vara lätt att vara liten ibland :) Men då är det skönt att de får bestämma lite och sakta ned på tempot om de behöver :) Skönt dag ändå!

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp så kan man ju även känna själv. Jag tycker personligen också att det var skönt att få ta det lite lugnare idag. Inga "måsten" eller tider att passa. Inga transporter och trängsel bland en massa folk.
Ni verkar haft en superhelg ni med!!!
Aha, så TV visade bra väder!? Kanske är det bara min app på mobilen som är lite neggo då! Får hoppas på det. :-)
Kram!!!


Trillingnöten,
nej jag tror att de lätt kan bli lite "overloaded" ibland de små. Liksom vi. Och det bästa med att ha varit förälder ett tag är att man nu faktiskt lärt sig att dels tyda signalerna och dels följa dem. När det går vill säga. ibland måste man ju göra saker, men de gånger det faktiskt inte är tvunget tycker jag att det är så mycket bättre att följa deras rytm. Alla mår så mycket bättre då. Man får helt enkelt improvisera lite. Idag kunde jag ju t ex ändå ta vara på vädret, genom att ta en springrunda. Så var alla glada o nöjda i slutänden. :-)
Kram!!

Anonym sa...

Jag tror absolut att det var så. Hon var helt enkelt fed up på yttre stimulans och behövde dra sig undan lite och bara vara med er. Mycket sunt. Barn och vuxna är inte så olika varandra. Kram Sahra

Desiree sa...

Verkar som det blev ett slut som alla blev nöjda över till slut. Lilla E fick vara hemma och pyssla med sitt och du fick ändå ge dig ut på en löprunda och få vara ute i det fina vädret. Här har det också varit helt perfekt senaste dagarna, ja idag verkar också bli en riktigt fin dag. Så skööönt. jag njuter i fulla drag.
Kul med Googamooga festivalen. Jättekul även med den fina bröllopsinbjudan ni fick med posten. Tycker deras inbjudningskort var hur coola och fina som helst.
Kram!

Annika sa...

Jag håller på Ella!! Jag är rätt introvert på det sättet, och speciellt festivaler med mat, ljud, folk och rörelser gör mig alldeles utmattad även om jag kan tycka dom är kul. Skulle också velat vara hemma och inomhus och skrota dagen efter en sån. Och soliga dagar kommer det ju alltid fler av...

Martina sa...

Ja, men sa där blir det ju ibland, inte alltid som man själv har tänkt och planerat saker och ting.

Och jag/vi är väldigt hemmakära och tycker att det är väldigt skönt att bara fa vara hemma och ta det lugnt emellanat. Oftast har man ju ända tusen saker att fixa med hemma och ibland är det skönt att bara fa "vara".

Som du säger, Ella kände nog att hon hade fatt nog av intryck och aktiviteter de senaste dagarna och ville vara hemma och ta igen sig lite!

Och visst känns det ibland dumt att vara inne när det är fint väder ute, men när man bor pa platser där man vet att man kommer att fa sin dos med fint väder sa tycker jag att man inte behöver stressa lika mycket över det som när man bor i Sverige. Där vet man ju aldrig hur resten av sommaren blir, den kan ju bli jättefin men den kan ju bli skitdaligt ocksa.

Hoppas du far en bra vecka med bättre väder än vad vi har just nu!
Kramar

Emmama sa...

Klok mamma är du! Ibland är de små rara inte så rara och blida som man kan önska.. :) Lät ändå som om det blev mysigt till slut! Kram!

Saltistjejen sa...

Sahra,
ja jag tror verkligen att vi alla kan känna igen oss idet att man ibland bara vill vara hemma. :-)
Kram!


Desiree,
ja det blev en väldigt skön dag igår tycker jag. Härligt att ni också haft så fint väder i Sverige! Det gör verkligen så mycket.
Här är det regn idag dock. Men på sätt och vis stör det mig inte så mycket ändå.
Och visst var brölliopsinbjudan fin! :-) Vi ser fram emot bröllopet.
Kram!


Annika,
haha vad bra! Ja, jag är sådan också egentligen som gärna vill ta det lite lugnare någon av de "lediga dagarna". Gärna hemmavid. MEN jag älskar också att vara ute när det är fint väder så för mig är det ofta så att jag gärna sätter mig ute och tar det lugnt. Men jag förstår henne, För "ute" för henne blir ofta en lekpark eller så och då är det ju ändå full rulle. Inte lugnt som hemma. Och inte har hon sina saker med sig då. Nu blev det ju jättemysigt iallafall.
:-)
Kram!


Martina,
javisst har du rätt om vädret. Jag tror att jag kände lite som jag gjort just för att det var sådant ultimat väder igår. Du vet Perfekt! Här blir ju somrarna sedan varma, men då FÖR varmt och ofta alldeles för fuktigt. Men igår var det SKÖN värme. Plus att jag visste att resten av veckan skulle bli rätt regnig. Idag är det supertrist väder. MEN det är ju så att om ens barns humör vänder 180 grader så börjar man ju fundera lite och vi insåg igår att det hade helt med "hemma - inte hemma" att göra. Så då fick det bli en hemmadag. Och jag fick som sagt komma ut ändå. :-)
Kram!!


Emmama,
haha tack vännen! Kanske inte alltid så klok som man skulle önska, men vissa saker har vi nog lärt oss efter de här snart 4 åren ändå...
:-)
Kram!!

Annika sa...

Du är ju klok!
DET är inget snack om den saken.
Den bästa mamma ett barn kan ha.
ella var helt enkelt trött på håll-i-gång-livet! OCH du lyssnade!

Den där "måste ut för att det är vackert väder" känslan har jag sakta men säkert lagt bort. DET är ju nästan alltid vackert väder.
MEN inte den här veckan, det ska mest bara regna och vara ruskigt mulet.
OH well.

Kram från ett DC i REGN!!

Saltistjejen sa...

Annika,
haha å Tack!!! Du är så gullig! Jag har också mycket mindre av "måste-ut--när-det-är-vackert-väder-känsla nu än i Sverige. Men den finns fortfarande där. Mest för att jag vet att det under sommaren blir lite FÖR varmt. ;-) Med fuktigt och hett väder där man hellre är inne med ACn på än går ut.... ;-)
Så det är lite motsatt "problemet" som vari Sverige då man tog vara på det fina vädret för att man inte visst när det skulle bli varmt och soligt igen.
Idag öser regnet ner här.
Jag blev dygnsur när jag gick till dagis och det är bara 5 min promenad varav kanske 2 utomhus! :-)
Kram!!